FC KTP Kotka ry

JIPPO maalasi kerran, KTP osui tolppaan

Täydennysmenettelyllä paikkansa Ykkösliigassa saanut JIPPO on osoittanut alkukauden perusteella kuuluvansa maamme toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Joensuulaiseura johtaa kahden kierroksen jälkeen Ykkösliigaa, kun se kukisti avauspelissään SalPan Salossa 3-0 ja lauantaina Rantakylän Liikuntahallissa KTP:n 1-0 (1-0).

Ottelu jouduttiin pelaamaan Mehtimäen tekonurmen sijaan hallissa, kun Joensuun kaupungilla ei kuulemma ole lanauskalustoa.

Kotkalaisten muistissahan on vielä hyvin helmikuussa hyisissä olosuhteissa Arto Tolsa- areenalla lukemiin 1-1 päättynyt Ykkösliigacup-peli.

Kotkalaiskasvatit pohjustivat ratkaisumaalin

Ratkaisumaali sai alkunsa 38. minuutilla, kun JIPPO:n maalivahti, kotkalaiskasvatti Pyry Piirainen, lähetti pitkän pallon keskikentälle.

Niin ikään Kotkassa jalkapallouransa aloittanut JIPPO-pelaaja, Anton Eerola, voitti Luca Weckströmin pääpallokamppailussa.

Kotijoukkueen Eetu Viitaniemi ehti palloon Mikko Sumusalon edessä vapauttaen Jyri Kiurun, joka varttitunti aiemmin oli laukonut lähes vastaavasta paikasta metrin ohi, karkumatkalle KTP.n kannalta tuhoisin seurauksin.

- JIPPOlla oli odotettuja vastahyökkäyksiä muutama kappale, jotka olivat vaarallisia. Maali tuli, kun he pelasivat pallon meidän selustaan ja me oltiin vähän myöhässä.

- Aloitettiin peli ihan hyvin. Saatiin hyviä aihioita JIPPO:n maalille, mutta emme saaneet palloa reppuun.

- Lucalta (Weckström) oli hyvä sisäänajo ja Stenkka (Santeri Stenius) pääsi vielä ribarille, mutta sitten tuli vähän huono osuma palloon, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

Wilson osui tolppaan

Lähimpänä KTP:n maali oli 0-0-tilanteessa, kun peliä oli käyty vajaat puoli tuntia.

Joni Mäkelä ja Matias Lindfors juonivat hienon vapaapotkukuvion, jonka päätteeksi Armaan Wilsonin kierrepotku tömähti oikeaan tolppaan.

Hieman ennen kotijoukkueen maalia Tabi Manga pääsi puskemaan hyvästä paikasta Mäkelän kulmapotkun jälkeen, mutta topparin ohjaus meni yli.

- Toisella puoliajalla vähän muutettiin systeemiä ja aloitettiin taas hyvin, mutta mitä pidemmälle peli eteni, emme oikein tienneet, mitä me tehdään.

- Viimeiset 15 minuuttia olimme paniikkimoodissa. Tuntui, että se meidän sisäinen paine kasvoi vähän liian suureksi, kun oli pakko tehdä maali, Nyholm jutteli.

Lähimpänä maalintekoa toisella puoliajalla oli isäntien kärkäs hyökkääjä Yoshiaki Kikuchi, joka SalPaa vastaan teki JIPPOlle kaksi osumaa.

KTP:n maalivahti Maksym Zhuk onnistui kuitenkin venyttämään japanilaisen vedon kulmapotkuksi.

"Ei saatu vaihdetta päälle"

- Ei me lopussa oikein saatu missään vaiheessa vaihdetta päälle. Kyllä me kuitenkin olisimme ansainneet yhden maalin, mutta tämä on futista.

- Halliolosuhteet eivät vaikuttaneet mitenkään, sillä ne olivat molemmille samat, KTP-luotsi totesi.

Ottelussa jaettiin 11 varoitusta, joista kotkalaiset keräsivät kuusi (Nyholm, Mäkelä, Sumusalo, Aleksi Tanninen, Manga ja Anttoni Huttunen).

KTP:n seuraava ottelu Ykkösliigassa on ensi keskiviikkona 24.4. Arto Tolsa- areenalla, kun SJK Akatemia saapuu mittaamaan raitapaitojen nykykunnon.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA