FC KTP Kotka ry

Jaro nousisi ohi "runkosarjan" tuloksilla - KTP:llä kuitenkin hyvät nousuenteet


Kun Ykkösliigaa on jäljellä enää seitsemän kierrosta, lienee syytä hieman leikkimielisesti pohdiskella, miten jäljelläolevissa peleissä tulee käymään.

Tällä hetkellä sarjataulukon kärki näyttää mukavalta, kun KTP on paalupaikalla kerättyään 20:stä pelistään 45 pistettä.

Jaro (39) majailee toisena, JIPPO (37) kolmantena ja TPS (37) neljäntenä.

Ajatusleikin tulos muuttaisi sijoitukset


Ajatusleikki: Mikäli kärkipään joukkueet keräisivät seitsemästä pelistään saman pistemäärän kuin aiemmista tämän kauden vastaavista otteluista, millaiset mahtaisivat olla lopulliset sarjasijoitukset.

Eiväthän sarjapisteet tietenkään tule jakautumaan täysin samoin kuin aiemmin, mutta joka tapauksessa leikkimielisen pohdiskelun lopputulos muuttaisi merkittävästi nykyistä sarjataulukkoa.

Kovimman harppauksen tekisi Jaro, joka kohtaa vielä KTP:n (koti), KäPan (koti), SJK Akatemian (vieras), Jipon (k), PK-35:n (v), TPS:n (v) ja SalPan (k).



Ottaako Jaro taas 18 pinnaa?


Jaro on kuluvalla kaudella lyönyt kotonaan kaikki jäljelläolevat vastustajansa ja vieraissakin se on saanut kolmesta pelistä kaksi voittoa (ainoa tappio PK-35:lle).

Näin ollen Jaro saisi vielä 18 pistettä ja päätyisi yhteispinnamäärään 57 (39+18).

KTP:llä on jäljellä neljä vieraspeliä (Jaro, JIPPO, SalPa ja MP) ja kolme kotiottelua (JäPS, KäPa ja TPS).

Vastaavista otteluista KTP on tällä kaudella saanut vieraista neljä pinnaa (Jaro 0, JIPPO 0, SalPa 1 ja MP 3) ja kotoa kuusi (JäPS 3, KäPa 3 ja TPS 0).



KTP:llä varaa parantaa


Kun nykyiseen pinnamäärään (45) lisätään 10, olisi raitapaitojen loppusaldo 55 pistettä.

KTP:llä on kärkijoukkueista kaikista eniten varaa parantaa pinnasaldoaan.

Jos TPS:n ja Jiponkin loput pelit menisivät kuten kuluvalla kaudella on mennyt, saisi Tepsi jäljelläolevista peleistään 16 pistettä ja JIPPO 11.

Näin TPS:n loppupisteet olisivat 53 (37+16) ja Jipon 48 (37+11).



Kahden kauppa?


Kävi miten kävi, todennäköisintä kuitenkin on se, että KTP ja Jaro ovat ne joukkueet, jotka ratkaisevat keskenään, kumpi seura nousee suoraan Veikkausliigaan ja kumpi joutuu karsimaan.

Jos pisteet jostain kumman syystä jäljelläolevissa peleissä jakautuisivatkin samoin kuin "runkosarjassa", olisivat lähtökohdat 19.10. pelattavalla päätöskierroksella kihelmöivät.

KTP johtaisi sarjaa (55 pistettä) ja Jaro olisi kakkosena (54 pinnaa).

Näin kausi saisi todellisen päätöshuipennuksen, kun otteluissa KTP-TPS ja Jaro-SalPa ratkeaisivat sekä suora nousija että karsija.



Vuodet 2020 ja 2022 hyvinä enteinä


Mainittakoon, että kahdella edelliselläkin kerralla KTP:n noustessa Veikkausliigaan (2020 ja 2022) on kotkalaisseuran vastustajana ollut kauden viimeisessä pelissä juuri TPS.

cleardot.gif

Enteet ovat siis hyvät.

Mitenkäs se vanha sanonta menikään?

Ei kahta ilman kolmatta.