AT:t ratkaisivat AT-areenalla

AT-kaksikko Aleksi Tarvonen-Aleksi Tanninen nousi KTP:n ja Käpylän Pallon välisen Ykkösliigan maanantaisen ottelun ratkaisijaksi Arto Tolsa -areenalla.

Uusi aurinkokatsomo ja lämmin sää olivat houkutelleet 2812 katsojaa paikan päälle näkemään raitapaitojen 2-1 (1-1) -kotivoiton, jonka ansioista kotijoukkue nousi jälleen sarjan kärkipaikalle.

Kuudennen peräkkäisen voittonsa ottanut KTP siirtyi 1-0-johtoon 11. minuutilla nätin syöttökuvion jälkeen.

Armaan Wilson syötti pystyyn KäPa-kasvatti Matias Lindforsille, joka jätti pallon Santeri Steniukselle, eikä Tarvonen erehtynyt päästessään nostamaan Steniuksen syötön maaliin.

Varttitunti myöhemmin KäPa tasoitti, kun Otto-Eemeli Niemelä (sai 89. minuutilla toisen keltaisen kortin, joten KTP on nyt pelannut kolme peräkkäistä ottelua, jossa vastustajalta on ajettu pelaaja ulos)) antoi omalta kenttäpuoliskoltaan nopeasti pitkän vapaapotkun Miika Kauppilalle.

Kauppila keskitti ja vaikka KTP-vahti Maksym Zhuk sai vasemman kätensä Elias Kallion vedon tielle, peliväline kävi kotijoukkueen maalissa, vaikka ukrainalaistorjuja palloon vielä ehti.

Stenius petasi hetkeä myöhemmin Tarvoselle taas hyvän paikan, mutta "Taren" veto osui tolpan ulkoreunaan.

"Peli ei ollut kontrollissamme"

- KäPa pelasi hyvän ensimmäisen puoliskon. Vaikka me tehtiin 1-0, niin peli ei ollut totaalisesti kontrollissamme.

- KäPa aiheutti ongelmia prässäämisellään. Meidän prässääminen ja paineistaminen ei ollut tarpeeksi hyvää ja se oli haastavaa, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

Toisella puoliajalla joukkueiden tasoero tuli näkyviin.

KTP kehitteli paikkoja (Steniuksen, Joni Mäkelän ja Anttoni Huttusen vedot) ja lähimmäksi täysosumaa ennen KTP:n voittomaalia pääsi Tabi Manga 67. minuutilla, kun hänen sijoituksensa osui pystytolppaan.

Tannisen avausmaali

KTP:n päästi piinasta 80. minuutilla Tanninen, joka oli vaihdettu kentälle yhdessä Alen Harbasin ja Luca Weckströmin kanssa hieman aiemmin.

Mäkelä sai pallon Weckströmiltä ja Tanninen siirsi Mäkelän tarjoilun takatolpalta verkkoon.

- Välillä se on tämmöistä, että pitää vaan kaivaa ne pisteet.

- Käytiin treeneissä läpi tällainen tilanne, että kun päästään syvyyteen, niin sitten takaviistoon syöttö, jonka jälkeen alueella on tilaa ja sieltä se tuli, avausmaalinsa Ykkösliigassa tehnyt Tanninen jutteli Ruudun haastattelussa.

KTP ei saanut vaihteistostaan päälle tehokkainta pykälää Käpylää vastaan, mutta se tärkein eli voitto tuli kuitenkin.

- Olen tosi ylpeä meidän joukkueesta, miten me pelattiin toisella puoliajalla.

- Ihan luottavainen fiilis oli jo ennen kuin tehtiin triplavaihto, kun meillä oli hyvä momentum päällä, Nyholm jutteli.

Seuraavaksi jumbon kotikentälle

KTP:n asema Ykkösliigan ykkösenä on vakuuttava.

Kahdeksasta pelistä on tullut seitsemän voittoa.

- Voittojen sarake näyttää sen, että voi olla hyvin tyytyväinen, mutta kyllä meillä vielä paljon on kehitettävää pelissämme, KTP-käskijä toteaa.

KTP:n seuraava ottelu on Mikkelissä ensi sunnuntaina, jolloin vastassa on Ykkösliigassa viimeisenä oleva MP.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA