FC KTP Kotka ry

Naisjoukkueelle lisää sopimuksia

KTP:n naisjoukkueen pelaajisto sai kaivattua vahvistusta riveihinsä, kun Senni Espo, Oona Kelkka ja Sonja Leino kirjoittivat sopimuksen seuran kanssa. Kaikkien sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Senni Espo on pelipaikaltaan hyökkääjä. Armottoman kovana harjoittelijana tunnettu Senni haastaa peliajasta muita KTP hyökkääjiä. Senni on ollut KTP:n joukkueessa jo useamman vuoden. Hänellä on hyvä tekniikka ja laukaus yleensä löytää kohteen.

–En ollut ensin varma ensi kaudesta, mutta sopimuksen saatua ei kauaa tarvinnut miettiä allekirjoitanko. Hienoa päästä jatkamaan tässä joukkueessa. Odotukset kaudelle joukkueena on kovat ja innolla lähden tekemään töitä joukkueen kanssa yhteisten tavoitteiden eteen, Espo sanoo.

Oona Kelkka on joukkueen nuorimpia pelaajia. Oonan mieluisin paikka löytyy keskikentän keskustasta. Oonalla on hyvä pelikäsitys ja vauhtia alkaa olla jo vaikka muille jakaa. Valmennus odottaa Oonalta tulevalla kaudella isoa panosta ja kovaa taistelua peliminuuteista.

– Olen iloinen sopimuksesta ja siitä että saan jatkaa tässä mahtavassa porukassa. Tulevalla kaudella haluan kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon ja nähdä mihin joukkueena pystymme, Kelkka kommentoi.

Joukkueen maalilla nähdään myös tulevalla kaudella laatua. Sonja Leino on ottanut palloja kiinni kotkalaisten maalilla jo neljän vuoden ajan. Yksi kausi (2021) jäi väliin loukkaantumisen vuoksi, mutta viime kaudella hän palasi vahvasti peliin mukaan. Sonja pelasi kaudella 14 ottelua, joista peräti yhdeksässä hän piti maalinsa puhtaana. Hänen varaansa on luotettavaa laskea puolustuspelaamista. Jalalla pelaamisessa hän on kehittynyt edellisvuosiin nähden todella paljon.

– Olin jo ajatellut päättää pelaajaurani, mutta kauden päätteeksi tullut nousu ja mahdollisuus palata pelaamaan ykköseen saivat tekemään sopimuksen. Odotan tulevaa kautta innoissani, on mukava päästä haastamaan itseään kovemmissa peleissä ja jatkamaan joukkueena siitä mihin viime kaudella jäätiin, Leino sanoo.

Seurasta lähteviä pelaajia:

Ruth Aturo mv. (AL SHABAB)
Anna Karvonen (PKKU)
Selma Harju (Ruotsi)
Janette Hanski (Yleisurheilu)
Viivi Virolainen (lopettaa)
Ida Pynnönen (lopettaa)
Hanna Keinänen (?)
Essi Tuomainen (?)

KTP haluaa kiittää seuran jättäviä pelaajia viime kaudesta ja panoksesta nousun eteen.