Kausi päättyi sarjanousuun Rovaniemellä

FC KTP kohtasi toistamiseen viikon sisään Rovaniemen Palloseuran (RoPS). Tällä kertaa pelattiin Rovaniemellä ratkaiseva ottelu noususta Ykköseen. KTP voitti ottelun 1-2 (1-2) ja nousi Ykköseen kaudeksi 2023.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hermostunutta peliä. Ottelun tärkeys näkyi helppoina virheinä; harhasyöttöjä, pitkäksi menneitä ykköskosketuksia jne. KTP sai rivinsä ensiksi järjestykseen ja pystyi painamaan myötätuulen avulla pelin painopisteen RoPS päätyyn.

KTP iski kulmista

Vieraat aloittivat maalinteon ottelun 18. minuutilla. KTP:lle tuomittua kulmapotkua meni antamaan Rosa Rantanen. Hän ampui pallon suoraan maaliin. Ottelun toinen maali nähtiin 25. minuutilla. Tällä kertaa oli Selma Harjun vuoro ampua pallo suoraan kulmasta sisään. Maalivahti Suni ei päässyt palloon sankan pelaajamuurin takaa kunnolla. Hän sai torjuttua vain osittain, mutta se ei riittänyt pysäyttämään palloa menemästä maaliin.

RoPS kavensi 1-2:een ottelun 34 minuutilla. Kotijoukkue sai arvokkaan syötönkatkon keskialueella ja aloitti välittömästi vastahyökkäyksen kohti KTP:n maalia. RoPS:in Natalie Higginsin laukauksen KTP vahti Sonja Leino pystyi torjumaan, mutta sitä seuranneen paluupallon toimitti maaliin Metti Näsman, muuttaen tilanteeksi 1-2. Vielä ennen taukoa KTP:n Katy Byrne laukoi tulisesti vain vähän ohi RoPS maalin yläkulman. Taukoa lähdettiin siis viettämään kotkalaisten maalin johdossa.

RoPS nosti riskitasoaan

Kupletin juoni oli selvä ottelun toisen puolikkaan osalta. Rovaniemeläisten oli avattava peliään ja panostettava lisää hyökkäykseen. Kaksi maalia oli tehtävä voittaakseen. Tämä mahdollisti KTP:lle hyviä paikkoja vastahyökkäyksiin. Niistä sekä Janette Hanski että Anna Karvonen olivat vain senttien päässä maalinteosta. Vain hyvin RoPS:n maalilla peliä lukeneen Sunin ansiosta KTP ei saanut lisättyä maalimääräänsä.

Myötätuulen avulla ja riskillä hyökkäyksiin panostaen RoPS painoi pelin väkisin KTP päätyyn. KTP:n pelurit kuitenkin laittoivat kaiken peliin omaa maalia puolustaen. Viimeisenä lukkona toimi maalilla loisto-ottelun pelannut Sonja Leino. Hän nollasi pari jo varmalta näyttänyttä maalitilannetta voittavan maalivahdin ottein.
Useat RoPS hyökkäykset kuivuivat kokoon pallon lipuessa yli päätyrajan, kun puolustuslinjasta palloa yritettiin pelata KTP:n linjan taakse. Tätä edesauttoi etenkin ottelun loppuvaiheessa KTP:n taktinen muutos. Tila otettiin pois sekä selustasta että laidoilta ja houkuteltiin RoPS:ia pelaamaan palloa keskeltä pystyyn. Myös kovalla myötätuulella oli asiassa osansa.
Kun ottelun tuomari Arttu Palolahti puhalsi pilliinsä viimeisen kerran ottelun päättymisen merkiksi, alkoi kotkalaisten voitonjuhlat. Kotijoukkueen leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti päinvastaiset. Finaalisarja oli kahden tasaväkisen ja laadukkaan joukkueen taisto. KTP oli joukkueista se, jonka henkinen kantti kesti paremmin. Lisäksi joukkue on erinomaisen hyvässä kunnossa. Mestaruus sekä nousu olivat ansaitut ja niitä on syytä juhlia!

Palataan jälleen asiaan, kun ottelut kaudella 2023 alkavat. Kiitos kaikille seuraajille, kannattajille ja yhteistyökumppaneille. Ilman Teitä ei olisi meitä!