FC KTP Kotka ry

Paavola päästi itsensä ja KTP:n piinasta - "Tällä kertaa oli vähän tuuria"

KTP-kasvatti Matias Paavola oli taatusti Arto Tolsa -areenan helpottunein henkilö maanantai-iltana.

KTP:n ja PK-35:n välisen Ykkösliigan kolmannen ottelukierroksen (9+9+9), joka Palloliiton virallisella sivustolla ja teksti-tv:ssä on nimetty jatkosarjaksi, avauspeliä oli pelattu jo 92 minuuttia tulostaulun näyttäessä lukemia 1-1.

KTP oli johtanut 80 minuutin pelin jälkeen 1-0, mutta sitten pallo kimmahti epäonnisesti Paavolan kautta kotijoukkueen maaliin ja lukemat olivatkin 1-1, eikä raitapaitojen pahin uhkaaja, Jaro, olisi sillä tuloksella ollut enää kuin kolmen pisteen takaa-ajoetäisyydellä.



"Silloin harmitti"

- No silloin tietysti vähän harmitti. Tiesin, että tulee vaikea loppu, kun pitää tehdä kaikkensa, että saataisiin tehtyä se voittomaali siihen loppuun, 24-vuotias puolustaja sanoi.

KTP:n sankariksi lopulta noussut Paavola karisti antisankarin viitan niskastaan 93. minuutilla syntyneellä maalillaan, vaikka virallisesti 1-1-osuma PK:n Sibitolle merkittiinkin.



"Onneksi kävi näin"

- Onneksi tällä kertaa kävi näin, että pääsin sen voittomaalin tekemään, "Matsu" myhäili.

Paavola oli ennen maanantain tähtihetkeään saanut tuulettaa tällä Ykkösliigakaudella vain kerran vastustajan verkkoon tekemäänsä osumaa.

Kun KTP kävi kaatamassa MP:n Mikkelissä 2-1, jäi Paavolan viimeistelemä raitapaitojen 2-0-johto-osuma voittomaaliksi.

Tuolloinkin Aleksi Tarvonen vastasi KTP:n avausmaalista.



"Ei se kai yli ollut"

Miten kuvailisit PK-pelin ratkaisuosumaasi?

- "Stenkka" (Santeri Stenius) keskitti yrittäen etualalle, mutta se otti kimmokkeen taka-alalle.

- Yritin kaikkeni antaa, että kerkeän sinne jollakin konstilla ja näköjään kerkesin kai, kun linjatuomari ei liputtanut, että olisi ollut yli.

- Itselläni ei ollut mitään hajua, että oliko. En osaa sanoa. Ei se kai yli ollut, kun sain vedettyä maalia kohti. Tällä kertaa oli vähän tuuria mukana, että meni sisään.



"Elintärkeää"

Hyvää kautta pelaava kotkalainen myönsi, että pisteiden jakaminen ei olisi tuntunut hyvältä.

- Olisihan se tasapeli ollut karvas tunne. Tämä oli ihan elintärkeää, että saimme kolme pinnaa. Nyt on hyvät tunnelmat tietenkin.

Paavola näki omiensa otteissa myös parantamisen varaa.

- Varsinkin toisella puoliajalla meidän olisi pitänyt pystyä tekemään asioita paremmin, että peli olisi ollut paremmin hallinnassa ja kontrollissa, eikä pelistä olisi tullut niin tiukkaa.



"Hyvä treeniviikko tähän alle"

KTP pelaa seuraavan kerran ensi maanantaina, kun SJK Akatemia saapuu Kotkaan.

- Tiistaina on vapaata. Sitten vain hyvä treeniviikko tähän alle, ja sitä ennen tästä pelistä katsotaan videolta hyvät jutut.