FC KTP Kotka ry

Sund siirtyy EIF:iin, Viitsalo palaa KTP:hen

KTP:tä yhdessä päävalmentaja Jonas Nyholmin, 32, kanssa tällä kaudella Ykkösliigassa valmentanut Christian Sund, 46, siirtyy Veikkausliigassa pelaavan EIF:n vastuuvalmentajaksi.

KTP:llä on jo paikkaaja hankittu, sillä kahdella edelliselläkin kaudella vihreävalkoisissa valmentanut Mikko Viitsalo, 34, siirtyy taas Kotkaan.

cleardot.gif

Kun Veikkausliigan jumbona oleva EIF erotti lauantaina päävalmentajansa Gabri Xatartin, päätyi raaseporilaisseura ottamaan yhteyttä Kotkaan ja kysymään Sundin halukkuutta seurasiirtoon.

Sund suostui pyyntöön ja korvaa KTP:ssäkin vuonna 2021 valmentaneen 36-vuotiaan espanjalaisen.

- Päädyimme maanantai-iltana EIF:n kanssa yhteisymmärryksessä tähän ratkaisuun, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko sanoo.

KTP saa Sundista korvauksen, joka tyydyttää kotkalaisseuraa.

- Siirtokorvaus on merkittävä, Ikävalko paljastaa.

Ikävalko myöntää, että siirtoasiaa on pohdittu huolellisesti.

- Totta kai tällainen asia aiheuttaa aina harkintaa, mutta tämä ei ole mikään dramaattinen juttu, enkä usko sillä olevan vaikutusta joukkueeseen ja sen menestykseen.

- Fakta on se, että kaikki vaihtoehdot punnittiin. Meillä on tärkeät pelit edessä, mutta emme halua olla asettumassa poikkiteloin. Me halutaan, että meiltä päin pääsee eteen päin.

Veikkausliigaseura AC Oulu päätyi jo aiemmin erottamaan koko Rauno Ojasen johtaman valmennuskolmikkonsa ja niin sanottuna kenttävalmentajana joukkueessa toiminut Viitsalokin jäi ilman työtä, kun päävalmentajaksi hankittu Konstantinos Bratsos toi mukanaan omat apurinsa.

- Jonas (Nyholm) ja Mikko (Viitsalo) ovat olleet kauden mittaan yhteydessä toisiinsa ja Mikko tietää systeemit erittäin hyvin.

- Saamme hyvän valmentajan tilalle, "Nitti" juttelee.

Siirrot astuvat voimaan välittömästi eli Sund on EIF:n peräsimessä jo seuraavassa ottelussa EIF-HJK sunnuntaina 18.8. ja Viitsalo KTP:ssä Nyholmin apuna maanantaina 19.8. pelissä KTP-SJK Akatemia.

Ikävalko haluaa vielä lähettää terveisensä poislähtevälle valmentajalle.

- Kiitos "Kisulle" (Christian Sund) erittäin hyvin tehdystä työstä ja paljon tsemppiä uuteen pestiin.