FC KTP Kotka ry

KTP:llä viiden pisteen sarjajohto - Viime hetken voittomaali nosti tunteet pintaan

Ykkösliigan päätöskolmanneksen ensimmäinen ottelukierros meni KTP:n osalta tuloksellisesti erinomaisesti.

18 (9+9) pelin jälkeen KTP:n sarjajohto oli neljä pistettä ja nyt se on jo viisi pinnaa, kun kahdeksan ottelua on jäljellä.

Maanantaina KTP löi Arto Tolsa -areenalla 1677 silmäparin edessä Pallokerho-35:n molempien puoliaikojen viime hetken maalien ansiosta 2-1(1-0).

Kaikesta näki ja kuuli, että voitto maistui enemmän kuin hyvältä.

KTP 44, Jaro 39

Vaikka KTP:n (44 pistettä) pahimmaksi uhkaajaksi sunnuntain 5-0- rökälevoitollaan JäPSistä noussut Jaro (39) lähetti KTP:lle myrskyvaroituksen, olivat muut tulokset isännille suotuisat.

Erityisesti KTP-kasvatti Aapo Hyppösen hattutemppu MP:n paidassa Joensuussa lauantaina lämmitti kotkalaisten mieliä, kun JIPPO taipui maalein 2-4 ja on nyt seitsemän pisteen päässä vihreävalkoisista.

TPS:n jäädessä lauantaina maalittomaan tasapeliin SalPan kentällä, on raitapaidoilla nyt jo 10 pinnan hajurako turkulaisseuraan.

"Meillä on hyvä tilanne"

- Meillä on hyvä tilanne, mutta ei pidä tyydyttäytyä siihen, että me oltaisiin jotenkin saavutettu meidän tavoite.

- Seuraava peli on viikon päästä SJK Akatemia kotona ja se meidän pitäisi voittaa, jotta ollaan taas paremmissa asetelmissa, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

KTP ei ollut kahden viikon mittaisen ottelutauon jälkeisessä mittelössä parhaimmillaan.

Erinomaisia otteita loukkaantumisensa jälkeen ennen sarjataukoa vihreävalkoisissa esittänyt Johannes Laaksonen oli varotoimenpiteenä katsomossa.

Hänen omien sanojensa mukaan kyse on lihasvammasta.

"Tarella" kymppi täynnä

Kotijoukkue hallitsi avauspuoliaikaa (kulmapotkut 9-1) ja pääsi Joni Mäkelän niukasti ohimenneellä vapaapotkulla, Luca Weckströmin röyhkeällä nousulla ja Tabi Mangan puskulla lähentelemään vierasmaalia, mutta vasta Aleksi Tarvosen vasemman jalan laukaus 44. minuutilla toi tulosta.

Matias Paavolan keskitys tavoitti Mikko Sumusalon, jonka jätöstä "Tare" tälläsi sarjakauden kymmenennen maalinsa ja vankisti asemaansa Ykkösliigan maalipörssin kärjessä sekä Pallokerhon pahimpana peikkona osuttuaan jokaisessa joukkueiden välisessä kohtaamisessa Ykkösliigassa.

Vieraiden paine oli liikaa

Toisella puoliajalla koko ajan peliään parantava Kwame Otu laukoi tunnin pelin jälkeen hieman ohi, mutta sen jälkeen ote siirtyi vieraille.

Mustapha Cokerin veto, jonka Maksym Zhuk torjui, oli jo enne tulevasta.

Myös Foday Mannehin syöttöyritys Samba Sillahille aiheutti sydämentykytyksiä kotikatsojille.

Vääjäämätön tapahtui 81. minuutilla, kun Joao Pedro Costa Do Esporito Santo eli tuttavallisemmin Sibito merkittiin maalintekijäksi, vaikka peliväline Paavolan jalasta häkkiin menikin.

"Päästä päähän"

- Pelin kuva ei ollut niinkään erilainen siitä ekasta puoliajasta, mutta toisella puoliajalla ei tehty enää niin hyviä ratkaisuja pallon kanssa.

- Pelistä tuli sellaista mitä PK-35 halusi eli suoraviivaista ja päästä päähän. Me ei pystytty saamaan tarpeeksi pallokontrollia.

- Kun olet johdossa, niin sinulle tulee vähän semmoinen fiilis, että pitää ottaa varovaisemmin, mutta kyllä me siitä puhuttiin tauolla, että pitää jatkaa samaan malliin, Nyholm jutteli.

KTP oli hetkeä ennen tasoitusta vaihtanut Tarvosen, Weckströmin ja Anttoni Huttusen pois kentältä, kun tilalle juoksivat Alen Harbas, Aleksi Tanninen ja Santeri Stenius.

Voittomaali lähes lahjana

Riemu repesi lopulta, kun pessimistisimmät olivat jo lähes luopuneet toivosta.

Manga lähetti pitkän kaaripallon vasempaan laitaan Tanniselle, jonka esityöstä Stenius tavoitteli maalinedusruuhkasta isännille ratkaisijaa.

Se löytyikin takatolpalta, kun vieraiden puolustuksesta kimmahtanut pallo löysi tiensä päätyrajalle, josta sen kävi venyttämässä kohti maalia Paavola.

KTP-kasvatin veto yllätti helposti vierasvahti Ville Viljalan ja raitapaitojen voitonjuhlat saattoivat alkaa.

Tuttu juttu vieraille

Vieraille päätöshetkien pistemenetys oli tuttu juttu.

Joukkue lähti sarjatauolle Salossa päästettyään SalPan tasoittamaan 93. minuutilla ja nyt häkki heilui taas lisäajan kolmannella minuutilla.

Helsinkiläiset ovat tällä sarjakaudella menettäneet yhteensä 10 pistettä 90 pelatun minuutin jälkeisillä loppuhetkillä.

Ne, ketkä odottivat samanlaista raitapaitailotulitusta kuin SalPa- ja KäPa-peleissä ennen sarjataukoa, joutuivat pettymään.

- Minua ei kiinnosta muu kuin se, että saatiin kolme pistettä, Nyholm kommentoi.