KTP maksoi kalavelat vaasalaisille

KTP otti Naisten Ykkösessä arvokkaan voiton Vaasan IFK:sta sunnuntaina Kotkassa pelatussa ottelussa. Ottelun ainoa täysosuma nähtiin avauspuolikkaan lopulla. Viivi Ollonqvist vei kotijoukkueen johtoon ja lopulta voittoon.

Ottelun ensimmäinen puolisko mentiin selkeässä kotijoukkueen komennossa. Tuntui, että vaasalaiset olivat koko ajan puoliaskelta jäljessä. KTP voitti laukaukset 14–3. Kotijoukkueella oli useita paikkoja tehdä muitakin osumia, kuin Ollonqvistin täysosuma avauspuolikkaan 42. minuutilla. Mm. Anni Erikssonilla, Katy Byrnellä ja Cecilia Jäntillä oli omat paikkansa venyttää maaliverkkoja. VIFK:n maalilla pelannut Annika Luomaranta oli hyvässä vireessä ja piti vieraita pelissä mukana upeilla torjunnoillaan.

KTP:n maali oli kuin suoraan harjoituskentältä. Hyvän ja maltillisen avaamisen ja rakentelun jälkeen Byrne teki pitkän kuljetuksen kohti vaasalaisten päätyä. Aikainen keskitys maatapitkin maalille, jonne juoksi ensimmäisenä Ollonqvist. Hän siirsi pallon maaliin aivan Luomarannan nenän edestä.

Toinen puoliaika oli VIFK:n hallintaa

VIFK tuli tauolta energisenä ja paloi halusta tulla tasoihin. KTP joutui väkisinkin puolustuskannalle, mutta kesti. Vaasa voitti toisen puolikkaan laukaustilaston 2–6, mutta tarkkuus oli kateissa. VIFK sai koko ottelussa vain kaksi laukausta kohti maalia, KTP:n viittä vastaan.

KTP:n puolustaminen on ollut hiukan hakusessa sarjassa. Nyt se oli kuitenkin rautaa. Pelaajat taistelivat jokaisesta pallosta ja jokaisesta sentistä kentällä. Yhtään ylimääräistä tilaa ei haluttu antaa. Vaasa sai kuitenkin luotua älykkäillä liikkeillään tilaa KTP:n puolustukseen muutamia kertoja. Silloin oli maalivahti Maija Kootan aika astua esiin. Hän pystyi omalla rauhallisella tyylillään pitämään numerot kotijoukkueelle suotuisina.

Voitollaan KTP otti Vaasaa kiinni kolme pistettä ja kavensi eron kuuteen pisteeseen. KTP:n taistelu yläloppusarjan paikasta jatkuu seuraavana sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Tampereelle Ilves/2:n vieraaksi.