FC KTP Kotka ry

KTP haki vieraspisteet Vantaalta

KTP:n naisjoukkue jatkoi hyviä otteitaan Ykkösessä, voittamalla Vantaan Myyrmäessä pelatussa ottelussa VJS:n puhtaasti maalein 3–0 (0–0). Ottelu oli lukemiaan tasaisempi. Voitto ei irronnut helposti.

Pelin ensimmäinen puolisko mentiin tasaisemmissa merkeissä. Kotijoukkue aloitti väkevästi ja ajoittain painoi peliä vaarallisen oloisesti kohti vierasjoukkueen maalia. Aivan huippupaikat kuitenkin loistivat poissaolollaan. KTP:n syöttöpeli yski avauspuolikkaalla. Joko haettiin liian pitkiä murtavia syöttöyrityksiä tai sitten yritettiin pelata palloa liian pieneen tilaan.

Myös puolustamisessa oli havaittavissa epäjärjestystä. Se taas aiheutti turhia juostuja metrejä erittäin lämpimässä säässä pelatussa ottelussa.

KTP oli lähellä avata maalitilinsä jo avausjaksolla, kun Tiia Hirvosen lähettämään kulmapotkuun pääsi ensimmäisenä osumaan Lotta Hakola. Lotan epäonneksi pusku kuitenkin suuntautui ylärimaan.

Tauolla oli sitten hyvin aikaa käydä asioita kopissa läpi. Pienet muutokset sekä pallollisessa että pallottomassa pelissä toivat toivottua tulosta. VJS oli epätietoinen, miten avata, kun kotkalaiset sulkivat helpot reitit keskialueelta. Lisäksi hyökkäyspelaamiseen saatiin enemmän vaihtoehtoja ja syöttösuuntia alkoi löytyä myös linjojen välistä.

KTP:n tehohetki osui minuuttien 48 ja 54 väliin. Ensin kulmapotkusta Emilia Laiho pääsi laukomaan pallon tarkasti maalin alakulmaan. Sitten sivurajaheiton jälkitilanteesta Viivi Ollonqvist siirsi pallon maalinedushässäkän päätteeksi samaiseen alakulmaan. Peli oli jo näillä maaleilla taputeltu. VJS:n epäonneksi vielä kertaalleen pallo löysi tiensä maaliin, kun laukaus kimposi puolustajasta omaan maaliin ottelun 73. minuutilla.

Molemmat joukkueet tekivät kaikki sallitut viisi vaihtoa. Keli oli todella lämmin ja vaati veronsa pelaajistossa. VJS viritteli kiriä, mutta KTP kesti painostuksen ja iski useasti vaarallisesti vastaan. Maininnan arvoista on myös se, että Maija Koota KTP:n maalilla pelasi hyvän ottelun. Hän piti muutamalla huipputorjunnallaan KTP:n kiinni pisteissä ja maalinsa koskemattomana. Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten kaikki kolme pistettä matkasivat Kotkaan.

Seuraavaksi KTP kohtaa kotikentällään Arto Tolsa areenalla HJK Akatemian. Ottelu pelataan sunnuntaina 7.7.2024 klo 15.00. Tervetuloa paikanpäälle seuraamaan kahden kovavireisen joukkueen taistoa pisteistä.