FC KTP Kotka ry

KTP aloittaa toisen kierroksen Vantaalla

Naisten Ykkösen toinen kierros käynnistyy keskiviikkona 26.6.24 KTP:n osalta Vantaalla VJS:n vieraana. Kevätkierroksella KTP oli kotiottelussaan väkevä ja vei voiton lukemin 6–1. Se on jo historiaa. Jos joukkue mielii toistaa temppunsa, on kaiken onnistuttava erinomaisesti.

VJS on osoittanut piristymisen merkkejä viime otteluissaan. Sillä on ollut erittäin kova ohjelma, mutta silti tulokset ovat olleet hyviä. Kahdessa viimeisimmässä ottelussaan he ovat kohdanneet sekä HJK Akatemian että TPS:n. Voitto turkulaisista ja tasapeli HJK:n kanssa ovat kovia tuloksia. Näillä teoilla VJS ilmoittautui vähintäänkin taisteluun sarjapaikastaan. Eikä ylempään loppusarjaankaan ole eroa kuin kuusi pistettä.

KTP on sarjassa hävinnyt viimeksi TPS:lle toukokuussa. Otantaan mahtuu kaksi tasapeliä ja kaksi voittoa. Joukkueen suoritus on siis heitellyt, eikä aivan huippua ole vielä ulosmitattu. Cupista tuli lähtö laulukuoroon Hongan T18 joukkueelle. Tämän pitäisi kyllä herättää joukkueen jokaisen pelaajan taistelutahdon äärimmilleen. Vaikka sarja-avaus VJS:ää vastaan olikin kotijoukkueen näytöstä, ei siitä voi vetää liian ruusuisia johtopäätöksiä tulevaa kamppailua varten.

KTP:n terveystilanne on hyvä. Pelipaikoista ja -ajasta käydään kovaa ja tervehenkistä kilpailua. Ei tule olemaan valmennukselle helppoa valita pelaajat kokoonpanoon. Kilpailu toki tietää sitä, että joukkueen taso nousee ja vastustajat saavat olla entistä enemmän varuillaan.

VJS:n maalitykkinä on tällä kaudella kunnostautunut Emilia Rautasola. Hänellä on kasassa jo kolme osumaa VJS:n 12 maalista. KTP paras maalintekijä on tällä hetkellä Viivi Ollonqvist, joka on tällännyt pallon vastustajan verkkoon jo kuudesti. Kaikkiaan KTP on osunut sarjassa 25 kertaa. Ottelussa on paljon pelissä molemmilla. Pisteet ovat tärkeitä ja Myyrmäessä tullaan varmasti näkemään vauhdikas kamppailu ottelun voitosta. Kumpi tulee väkevämmin Juhannustauolta ja on valmiimpi, se selviää keskiviikkona klo 19.00 alkavan ottelun päätyttyä Myyrmäen stadionilla.