FC KTP Kotka ry

KTP aloittaa Suomen Cupin Laajasalossa

Naisten Suomen Cup pyörähtää KTP:n osalta käyntiin kolmannen kierroksen ottelulla Laajasalon Palloseuraa (LPS) vastaan. Joukkueet eivät ole toisiaan aiemmin kohdanneet. LPS pelaa naisten Kolmosta Etelän lohkossa.

LPS on ennättänyt pelata Cupissa yhden ottelun. Ensimmäisellä kierroksella se voitti Sibbo Vargarnan 1–3. Joukkueella ei ollut ottelua toisella kierroksella, vaan se eteni arvalla suoraan kolmannelle kierrokselle. Laajasalolaisten sarja on alkanut tasaisesti, sillä kolmesta ottelusta sillä on saldona voitto, tasapeli ja tappio. Tämä oikeuttaa sarjassa tällä hetkellä viidenteen sijaan. Valmentajana on kokenut Robert Mitchell. Hän ei varmastikaan jätä kiveäkään kääntämättä, jotta joukkue olisi valmiina torstaiseen Cupin otteluun.

KTP lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta ei anna vastustajan alemman sarjatason hämätä itseään. Kotkassa on tuoreessa muistissa, kuinka joukkue itse oli Kolmosessa kohdatessaan Cupissa HJK:n. Ottelu päättyi tuolloin HJK:lle vain 3–1. Iltapuhde ei ollut ennakkosuosikille helppo. KTP valmistautuu huolella tulevaan otteluun ja vain jatkoon pääsy kelpaa. Otteluun valmistautumista hankaloittaa tuntematon vastustaja. Lisäksi jo sunnuntaina vastassa on TPS, Ykkösen ehdottomasti suurin voittajasuosikki. Tämä täytyy ottaa huomioon peluutuksissa.

Laajasalossa koetaan torstaina todellista Cup-huumaa, sillä naisten esiotteluna pelataan klo 15 alkaen miesten Suomen Cupia LPS – Mariehamn IFK. Siinä laitetaan Veikkausliigajoukkuetta puntariin. Toivottavasti sää on suosiollinen ja yleisö löytää tiensä molempiin tapahtumiin runsaslukuisena. Cupissa voi tapahtua mitä vaan tai sitten ennakkosuosikit etenevät seuraaville kierroksille. Saas nähä miten käy…

Naisten Suomen Cup 3. kierros LPS – FC KTP 9.5.2024 klo 17.30 Saari Areena, Laajasalo.