FC KTP Kotka ry

KTP-kasvateilla neljän maalin ilta 5-0-voitossa

Ykkösliigan ykkösenä majaileva KTP ei antanut Ykkösessä kahdeksantena olevalle FC Vaajakoskelle käytännössä mitään mahdollisuuksia Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa keskiviikkona Jyväskylässä.

KTP voitti kamppailun omien kasvattiensa Aleksi Tarvosen (2), Aapo Hyppösen (2) ja Hämeenlinnassa peliuransa aloittaneen Santeri Steniuksen maaleilla 5-0 (3-0) jatkaen vakuuttavasti ensi viikon torstaina 16.5. arvottavalle viidennelle kierrokselle.

- Tavoite täyttyi, kun menimme jatkoon. Teimme taas viisi maalia, emmekä päästäneet yhtään. Se on hyvä suoritus, vaikka vastassa olikin alemman sarjatason joukkue.

- Kun katsoo muita tuloksia, niin huomaa, että on tullut yllätyksiä niin kuin Cup-peleissä aina tulee.

- Täytyy olla tyytyväinen, että pääsimme jatkoon ja voitimme, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

Paljon vaihdoksia

JäPS-ottelun avauskokoonpanostaan yhdeksän pelaajaa vaihtanut KTP meni johtoon 11 minuutin pelin jälkeen komean syöttökuvion jälkeen.

Tolppaan avausmaalin jälkeen osunut Matias Paavola levitti laitaan Omar Todualle, joka jatkoi pystyyn Constantine Edlundille ja maaliaukolle rynnistänyt Aleksi Tarvonen pisti amerikkalaisen syötön sisään.

Raitapaidat lisäsivät johtoaan kahdesti avauspuoliajan viimeisen viisiminuuttisen aikana.

Ensin FCV:n Daniel Selin ja Lennart Voikar tavoittelivat yhtä aikaa KTP:n maalivahti Sam Jammehin lähettämää pitkää avausta ja pallo kimmahti Voikarin päästä suoraan Aapo Hyppöselle, jonka nätti kierteinen laukaus muutti lukemat 0-2:een.

Tarvonen ampui hetki ennen taukoa 0-3 edettyään sitä ennen vauhdilla keskiviivalta rangaistusalueen rajalle.

"Helppoja menetyksiä"

Vaikka vihreävalkoisilla oli turvallinen taukojohto, löysi Nyholm parannettavaa omiensa otteista.

- Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli hieman haasteita avata peliä ja päästä etenemään vaarallisimmille sektoreille.

- Rakenteemme ei siihen kauheasti auttanut, kun olimme täyttäneet kenttää huonosti. Meille tuli myös helppoja menetyksiä pallollisessa vaiheessa, KTP-luotsi kritisoi omiaan.

Toisella puoliajalla KTP iski kahdesti.

Aleksi Tanninen antoi lyhyen kulmapotkun 68. minuutilla Todualle, joka pelasi siistin seinäsyöttökuvion Hyppösen kanssa ennen kuin keskitti maaliaukolle Santeri Steniukselle, jolla oli helppo työ pistää peliväline häkkiin.

Loppuluvut laukoi Hyppönen Edlundin syötöstä 82 minuutin pelin jälkeen.

Hyppösellä oli pari paikkaa lisäosumienkin tekoon, mutta FCV-vahti Vilho Tuokkola esti hänen hattutemppunsa torjunnoillaan.

FCV:n Miska Verkko oli kotijoukkueen pelaajista lähimpänä verkonvenytystä, mutta hänen kutinsa tömähti yläputkeen 0-4-lukemissa.

"Muutimme muotoamme"

- Toiselle puoliajalle muutimme muotoamme. Se oli selkeämpää ja helpompaa pelaajille, Nyholm jutteli.

KTP teki kaksi vaihtoa 70. minuutilla, kun kaksikko Tarvonen-Stenius siirtyi vaihtopenkille ja duo Harbas-Giannis Toulgeroglou kirmasi kentälle.

KTP:n seuraava ottelu on ensi maanantaina 13.5., jolloin Ykkösliigassa tasapisteissä vihreävalkoisten kanssa sarjakärjessä oleva FF Jaro saapuu Arto Tolsa -areenalle.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA