FC KTP Kotka ry

KTP:n uusi kapteeni Roosa Päivähonka: "Lähdemme tavoittelemaan nousua"

Ykkösen kautensa Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan sunnuntaina 14.4. Arto Tolsa -areenalla aloittava KTP on valinnut kapteenistonsa.

- Joukkue äänesti kapteeniston, KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus sanoo.

Kuudennetta kauttaan KTP:ssä pelaava seuran oma kasvatti Roosa Päivähonka on joukkueen kippari ja kapteenistoon kuuluvat myös Tiia Hirvonen, Katy Byrne ja Pinja Turkia.

- Roosa on ollut alusta lähtien mukana. Hän on pelaaja, joka ei anna ikinä periksi ja on taistelun ilmentymä, "Jaltse" toteaa.

Topparin tontilla pelaava Päivähonka oli vuosi sitten sarjanousijoiden avauspelin ratkaisija, kun hän teki molemmat maalit KTP:n voittaessa kotikentällään Pallo-Iirot.

- Hyvältähän se tuntuu, kun minut valittiin kapteeniksi, Päivähonka myöntää.


Hirvonen tuo liigakokemusta

Hyvinkään Palloseurassa jalkapallon alkeet oppinut Hirvonen, 24, siirtyi Kotkaan 1+1-vuotisella sopimuksella Ykkösen mestaruuden viime kaudella voittaneesta Jyväskylän Pallokerhon joukkueesta, jossa hän pelasi kaksi kautta.

Liigakokemusta Hirvoselle on kertynyt urallaan 30 ottelua ja Ykkösen pelejä on takana 18.

HIrvosen pelipaikka löytyy joko keskikentältä tai hyökkäyksestä.

Byrnen kolmas kausi

Yhdysvaltalainen keskikenttäpelaaja Byrne, 27, joka on ollut KTP:n voimahahmoja jo kahden kauden ajan, on kokeneena pelaajana nuorelle kotkalaisjoukkueelle äärimmäisen tärkeä..

Byrne on tullut tunnetuksi raitapaidoissa pelitaitojensa lisäksi taistelutahdostaan.

Byrnellä on yksivuotinen sopimus.


Turkia palasi EM-karsinnoista

Kolmivuotisen diilin vihreävalkoisten kanssa vuosi sitten allekirjoittanut Turkia, 17, on kuulunut nuorten maajoukkueeseen 16-vuotisten joukkueesta lähtien.

Bosnia-Hertsegovinan-reissulta (U19-tyttöjen EM-jatkokarsinnat) hiljattain palanneen Turkian pelipaikka löytyy puolustuksesta.

MyPan kasvatti, joka kuitenkin saapui Kotkaan KTP:n yhteistyöseura FC Peltirummusta, opiskelee Kouvolan yhteislyseon urheiluluokalla.


Mitä kapteenin tehtäviin kuuluu, Roosa Päivähonka?

- Kapteenin tehtäviin kuuluu näyttää esimerkkiä muille niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin ja viestiä joukkueen asioita valmennukselle.

Millainen kapteeni haluat olla?

- Jatkan samaan malliin kuin ennenkin. Kapteenin ei tarvitse esittää mitään, vaan olla ihan oma itsensä. Toki pyrin näyttämään hyvää esimerkkiä ja tsemppaamaan vaikeammillakin hetkillä.

Mikä on tavoitteesi jalkapalloilijana?

- Pelata mahdollisimman korkealla tasolla.

Mikä on KTP:n tavoite?

- Lähdemme tavoittelemaan nousua.

Miten luonnehtisit muita kapteeniston (Hirvonen, Byrne ja Turkia) pelaajia?

- Jokainen näyttää muille hyvää esimerkkiä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Kaikki heistä taistelee kentällä aina loppuun asti ja auttaa joukkuetta ohjaamalla muita. He tuovat peliin myös tietynlaisen rauhallisuuden. Kaikki ovat myös mukavia ja tulevat hyvin toimeen kaikkien kanssa kopissa.

Mitkä ovat terveisesi kotiyleisölle?

- Nähdään Tolsalla ja toivottavasti mahdollisimman moni tulee meitä kannustamaan.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA