KTP harppasi heti sarjakärkeen - "Tästä on hyvä lähteä liikkeelle"

Ykkösliigan sarjataulukko näyttää heti ensimmäisen kierroksen jälkeen juuri siltä, miltä sen pitääkin KTP:n kannattajien mielestä näyttää myös kauden päättyessä.

KTP löi Mikkelin Palloilijat 1716 katsojan edessä maalein 4-0 (0-0) Arto Tolsa -areenalla lauantaina ja harppasi sarjan kärkipaikalle.

- Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm myhäili avausvoiton jälkeen.

KTP oli siirtyä johtoon jo kuudennella minuutilla, kun Aleksi Tarvonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta Matias Lindforsin pallonriiston jälkeen, mutta veto viuhui yli.

Puolen tunnin pelin jälkeen Tarvonen hätyytteli taas MP-maalia, mutta vieraiden veskariAleksi Honka-Hallila venyi eteen.

- Ensimmäisellä puoliajalla ei päästy niin monta kertaa boksiin, mitä olisi haluttu, mutta puoliajalla teimme pieniä muutoksia ja vaihdoimme pelipaikkoja. Muutaman täsmäohjeen jälkeen saimme enemmän uhkaa sinne MP:n maalille ja sitä kautta enemmän paikkoja, Nyholm jutteli.

Neljän maalin puoliaika

Peliä ehdittiin pelata 54 minuuttia KTP:n iskiessä avausmaalinsa, kun Enoch Banzan ja Joni Mäkelän syöttöjen jälkeen Tarvonen sijoitti pelivälineen etukulmasta verkkoon.

Hieman aiemmin katsomoon näytti vahvasti siltä, että pallo kävi jo MP:n maalissa, kun "Tare" puski Santeri Steniuksen syötöstä, mutta avustava erotuomari oli toista mieltä.

KTP:n toinen maali tuli 74. minuutilla.

Luca Weckström laukoi Steniuksen syötön jälkeen tolppaan ja Stenius kävi laukomassa paluupallon MP:n Jesse Kilpeläisen kautta verkkoon.

Tämän jälkeen MP kehitteli pari hyvää tekopaikkaa, mutta KTP:n puolustus toppari Tabi Mangan ja maalivahti Maksym Zhukinjohdolla kesti savolaispaineen.

LIsäajalla raitapaidat kaunistelivat loppunumeroita.

3-0-maaliin antoi Zhuk erinomaisen matalan avaussyötön ja Banza päätti läpiajonsa nättiin maalilaukaukseen.

Loppuluvut iski Panenka-rankkarilla vaihtopelaaja Alen Harbas, kun MP:n Iiro Äijö oli hänet hetkeä aiemmin kaatanut rangaistusalueella.

"Ensimmäinen maali vapautti"

- Ensimmäinen maali vapautti pelimme. Toisen maalin jälkeen MP:llä oli selkeä painostusjakso, mutta onneksi selvisimme siitä. Lopussa saimme sitten kaksi lisämaalia, Nyholm sanoi.

Nyholm oli luonnollisesti tyytyväinen omiensa otteista.

- Kaikki pelasivat hyvän pelin, KTP-luotsi tiivisti.

KTP:n pelaajista varoitettiin Weckströmiä, Mäkelää, Tarvosta ja Banzaa, kun MP selvisi yhdellä keltaisella kortilla (Joona Kuismala).

KTP teki pelissä viisi vaihtoa.

69. minuuutilla Omar Todua ja Tarvonen tulivat vaihtoon ja Harbas sekä Anttoni Huttunen menivät kentälle.

78 minuutin pelin jälkeen Aleksi Tanninen ja Armaan Wilson ottivat Weckströmin ja Steniuksen tontit.

Neljä minuuttia myöhemmin Matias Paavolajuoksi Lindforsin tilalle.

KTP:n seuraava ottelu on ensi tiistaina Simpeleen Urheilijoiden kotikentällä, kun joukkueet kohtaavat Suomen Cupin kolmannella kierroksella.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA