FC KTP Kotka ry

Kuuma paikalliskamppailu FC KTP-FC Lahti päättää runkosarjan

FC KTP:n ja FC Lahden kohtaaminen Arto Tolsa areenalla päättää näiden joukkueiden osalta Naisten Ykkösen runkosarjan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella virallisissa otteluissa jo kolmesti: Kansallisessa Cupissa voitot menivät tasan, sarjassa FC KTP kävi Lahdessa ryöstöretkellä kevätkierroksen ottelussa. Vuosien varrella joukkueiden väliset ottelut ovat olleet kiivaita ja tasaisia. Viimeisinä vuosina FC KTP on ollut hiukan niskan päällä joukkueiden välien selvittelyissä.

KTP:n hyvä vire on ollut kateissa parin viimeisimmän ottelun aikana. Joukkueelle on tehty kahdessa viimeisimmässä pelissä peräti seitsemän maalia, kun koko kaudessa päästettyjä maaleja ennen näitä kahta viimeistä peliä on kymmenen. Tämä trendi ei saa enää jatkua. Puolustusta on tiukennettava, jotta päästettyjen maalien määrä ei karkaa käsistä! Toinen ongelmakohta on ollut maalipaikkojen hyödyntäminen. Joukkue luo useita paikkoja tehdä maali ottelua kohden. Kuitenkaan toteutus ei ole ollut tarpeeksi laadukasta. Myös tähän ongelmaan on valmennuksen (ja tietysti pelaajien) löydettävä parannuskeino.

FC Lahden viiden viimeisimmän ottelun saldo on ollut mollivoittoinen, sillä joukkue on pystynyt käärimään 15 mahdollisesta pisteestä vain kolme. Tosin vastustajat ovat olleet sarjan kärkipäästä pääosin. Viimeisin voitto on 28.7. Pallo-Iirot ottelusta. Maalisuhde em. otteluista on 5–17. Joukkue jatkaa Ykkösen pelejään alemmassa loppusarjassa, sijoittuen runkosarjassa joko seitsemänneksi tai kahdeksanneksi. Loppukauden tärkein tavoite FC Lahdella lienee säilyttää sarjapaikka Naisten Ykkösessä.

Kotijoukkue FC KTP on onnistunut keräämään seitsemän pistettä viidestä viimeisimmästä ottelustaan. Maaleja kotkalaiset ovat tehneet em. otteluissaan vain kolme ja omiin on mennyt peräti seitsemän. Edellisessä pelissä pelikieltonsa kärsinyt Katy Byrne on jälleen kokoonpanossa. Myös Alli Varga alkaa osoittaa toipumisen merkkejä, mutta hänen mukanaolonsa on vielä epävarmaa. Lisäksi pienestä sairastelusta kärsinyt Cecilia Jäntti on selättänyt flunssan, joten myös hänet nähdään kokoonpanossa jälleen.

Vaikkakin kotijoukkuetta on parin viimeisimmän ottelun aikana vaivannut tehottomuus, ei joukkueen ole mitään syytä painaa leukaa rintaan. Kauden mittaan joskus tulee heikompia jaksoja ja niistä on vain selvittävä. Joukkueen peruspelaaminen on edelleen hyvällä tasolla. Tähän paikalliskamppailuun pelaajat syttyvät takuuvarmasti. Uskon, että kentällä nähdään raivokkaasti taisteleva kotkalaisjoukkue, joka ei kaihda kaksinkamppailuja. Tilanteisiin mennään vauhdilla ja voimalla, mutta vastustajaa ja peliä kunnioittaen. Mikään muu kuin voitto ei tyydytä niin pelaajia kuin valmennustakaan tästä ottelusta. Siihen kuitenkin tarvitaan runsaslukuisen yleisön tukea. Tule siis paikanpäälle kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myös myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Kymenlaakson Sähkö Oy:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin verkosta ostetulla lipulla 8 €. Liput portilta ostettuna maksavat 10 €.

FC KTP – FC Lahti Naisten Ykkönen 26.8.2023 klo 15.00 Arto Tolsa areena, Kotka