FC KTP Kotka ry

KTP suuntaa Savoon

KTP:n naisjoukkueen urakointi tällä viikolla jatkuu toisella vierasottelulla, kun se suuntaa matkansa Savon sydämeen Kuopioon. Siellä vastaan asettuu KuPS Akatemia. Kevätkierroksella KTP oli parempi Kotkassa pelatussa ottelussa 3–1 (2–0).

KuPS Akatemia on tällä hetkellä sarjassa sijalla kahdeksan. Joukkueen maalinteko on jakaantunut usealle eri pelaajalle, joka omalta osaltaan kertoo pelaajiston tason laajuudesta. Maaleja joukkue on tehnyt mukavan määrän (14), mutta päästettyjen maalien saldo (26) saattaa hiukan aiheuttaa huolta valmennuksessa. KuPS on pelannut tasapelejä peräti kuusi kertaa, tappioita on kertynyt samaten kuusi ja kuopiolaisten voittoon on ottelu päättynyt vain kahdesti. Viidestä edellisestä ottelusta he ovat onnistuneet keräämään viisipistettä.

Vierasjoukkue KTP pelaa toisen ottelunsa kuuden päivän sisään. Edellisestä ottelusta palautumiseen ei ole jäänyt paljon aikaa, vain neljä päivää. Tämä ei voi olla näkymättä, sillä juuri nyt on joukkueen pelaajisto erityisen kapea materiaalin suhteen. Maanantaina KTP oli matkassa vain kolmella vaihtopelaajalla, eikä kovinkaan paljon lisäystä ole odotettavissa lauantaille. No, ei auta kuin painaa vain täysillä eteenpäin. Siksihän sitä on pitkä talvi harjoiteltu, että päästään pelaamaan!

KTP voitti joukkueiden ensimmäisen kierroksen kohtaamisen Kotkassa maalein 3–1 (2–0). Maalintekijöinä kunnostautuivat tuolloin Cecilia Jäntti, Alliyah Varga ja Rosa Rantanen. He kaikki ovat lauantaina jälleen tulessa ja tietysti yrittävät toistaa temppunsa. KTP on hyvässä pisteputkessa tällä hetkellä. Se on onnistunut kaapimaan viidestä viimeisimmästä ottelustaan yhdeksän pistettä. Lisäksi joukkueella on erittäin hyvät mahdollisuudet olla sarjan neljän parhaan joukossa, kun runkosarja päättyy. Tämä TOP neljä sijoituksen saavuttaminen varmasti motivoi joukkuetta kovaan ja periksiantamattomaan yritykseen sarjan lopuilla kierroksilla.

KuPS akatemia on valunut putoamistaisteluun. Joukkue ei varmastikaan ole tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen. Sen on parannettava otteitaan ja yksinkertaisesti on vain pakko alkaa ottaa pisteitä, säilyäkseen sarjassa. KuPS akatemia on tällä hetkellä putoamisviivan paremmalla puolella kolmen pisteen turvin. Niskaan hengittää Ilves/2, joka on saanut vain yhden pisteen viidestä viimeisimmästä ottelusta. KuPS akatemialla on ollut otteluissaan mukana Kansallisen Liigan KuPS pelureita, jotka tietysti nostavat joukkueen tasoa merkittävästi.

KTP matkaa Kuopioon luottavaisin mielin. Joukkue valmistautuu tähän tulevaan otteluun huolella, kuten aina. Tuliaisiksi on mielessä kolme pistettä, mutta se ei tule olemaan millään muotoa helppoa. Vaikka KTP onkin sarjataulukossa paremmin sijoittunut, se tietää KuPS akatemian vaarallisuuden. Yhtään ei ole varaa nostaa jalkaa kaasulta. Kotijoukkue KuPS akatemia tulee välittömästi rankaisemaan, mikäli se saa tilaa ja aikaa kentällä. Jotta paikka yläloppusarjassa KTP:lle varmasti toteutuu, on täysi pistepotti kerättävä vielä vähintään kahdesta ottelusta. Kuopiossa tullaan siis näkemään aggressiivinen KTP, joka tapojensa mukaan pelaa jokaisen tilanteen loppuun asti ja haluaa voittaa ottelun!

KuPS akatemia – FC KTP naisten Ykkönen 5.8.2023 klo 15.00 Väre areena, Kuopio.