KTP ja JyPK pistejakoon Harjun stadionilla

Naisten Ykkönen jatkui KTP:n osalta lyhyen kesätauon jälkeen Jyväskylässä, jossa se kohtasi sarjakärki Jyväskylän Pallokerhon (JyPK). Ottelu päättyi kiikarilukemiin 0–0. Kevätkierroksella JyPK onnistui viemään pisteet Jyväskylään maalein 1–2 (0–1).

Ottelu kulki varsin vahvasti kotijoukkueen painostaessa ja hallitessa palloa. Heti alkuminuuteista lähtien JyPK oli vahvempi osapuoli kentällä. KTP:n ongelmana ensimmäisellä jaksolla oli etenkin syöttöpelaaminen. Joukkueella oli vaikeuksia saada enemmän kuin kolme syöttöä peräkkäin omille. Tämä pakotti kotkalaiset puolustusasemiin. Joukkue sai vaivoin kehiteltyä muutamia vastahyökkäyksiä, joista ei kuitenkaan syntynyt vaaratilanteita JyPK:n maalille.

JyPK vyörytti omia hyökkäyksiään laitojen kautta. Oikea-aikaiset rotaatiot laidalla saivat aikaan murtautumismahdollisuuksia. KTP kuitenkin puolusti hyvällä asenteella, eikä antanut mitään ilmaiseksi. Kaksinkamppailuihin mentiin vauhdilla ja voimalla. Onneksi ottelun tuomari oli pelin tasolla ja antoi pelaajien taistella pallosta reilusti, mutta kovaa.

Toiselle jaksolle KTP teki tauolla pari vaihtoa. Kentän jättivät Alliyah Varga ja Julia Heino. Tilalle tulivat Janette Hanski ja Rosa Rantanen. Pelin käsikirjoitus pysyi samana myös toisella jaksolla. Kotijoukkue piti palloa ja KTP puolusti tiiviisti.

KTP:n etsikkoaika oli toisen puolikkaan puolenvälin tienoilla. noin 10–15 minuutin hyvän jakson aikana vieraat saivat aikaiseksi yhden läpiajon, mutta laukaus jäi heikoksi. Lisäksi KTP sai yhden hyökkäyskulman, joka epäonnistui. Pallo painui kovan tuulen vuoksi suoraan päätyrajan väärälle puolelle.

Kaiken kaikkiaan JyPK:llä oli ottelussa 10 kulmapotkua, 3–4 tolppa tai ylärima osumaa ja kertaalleen pelaaja oli jo läpi ja kahden maalivahdin kanssa, mutta päätyikin syöttämään vielä taaksepäin. Siitä seurannut laukaus sitten blokattiin. KTP:n puolustus pelasi uhrautuvasti. Kroppaa laitettiin laukausten eteen aina, kun se oli mahdollista. Voisi arvioida, että puolustus blokkasi noin kymmenkunta vetoa. Loput Sonja Leino KTP:n maalilla torjui varmaotteisesti. Tämä oli KTP:lle jo kolmas nollapeli omassa päädyssä putkeen eli joukkueelle ei ole syyskierroksella tehty vielä yhtään maalia!

KTP on varmasti pistejakoon tyytyväisempi osapuoli, sillä sen verran enemmän paikkoja JyPK:llä oli. KTP osoitti vahvaa luonnettaan puolustamalla uhrautuvasti, vaikka aivan varmasti väsymys painoi päälle helteisellä Harjun stadionilla ottelun loppuhetkillä. Mutta jälleen kerran joukkue näytti, että periksi ei anneta, vaan kaikki jätetään kentälle ja enemmänkin jos tarve vaatii!!

Seuraavaksi KTP pelaa kotikentällään Arto Tolsa areenalla, jossa vastaan asettuu Pallokerho Keski-Uusimaa (PKKU). Vastus ei siis yhtään heikkene, sillä PKKU on myös yksi suurimpia kandidaatteja voittamaan koko sarja. Viime kaudelle PKKU karsi paikasta Kansalliseen Liigaan, mutta ONS oli parempi ja piti paikkansa Liigassa.