FC KTP Kotka ry

KTP vahvistaa hyökkäystään

KTP:n Ykkösessä pelaava naisjoukkue saa riveihinsä uuden sopimuspelaajan. Rovaniemen Palloseurasta (RoPS) tuleva Julia Heino (25) siirtyy vihreävalkoisiin loppukauden 2023 kattavalla sopimuksella. 25-vuotias Heino on edustanut RoPS:ia vuodesta 2014 alkaen.

KTP on kärsinyt pitkin kautta isommista ja pienemmistä vaivoista pelaajistossa. Vielä ei ole ollut sellaista tilannetta, että kaikki voimat olisi saatu yhtä aikaa mukaan. Aika ajoin myös otteluiden kokoonpanoihin on kaivattu lisää vaihtoehtoja. Nyt tehty uusi pelaajasopimus on erittäin tervetullut lisä pelaajistoon ja se otetaan ilolla vastaan.

Julia Heinosta voidaan käyttää termiä RoPS legenda, sillä hän siirtyi FC Lynxistä RoPS:iin 16-vuotiaana nuorukaisena ja on pelannut sen jälkeen sekä b-tytöissä että naisten edustuksessa jo 152 ottelua, joista naisten Ykkösessä pelattuja otteluita on 71. Maaleja naisten Ykkösessä Heino on tähän mennessä tehnyt 21 kappaletta. Tätä maalisaldoa tietysti halutaan lisätä tänä vuonna mahdollisimman paljon. Maalien lisäksi Heino on myös hyvä järjestelemään paikkoja muille tehdä maali.

Heinon vahvuuksia pelaajana ovat mm. nopeus, pelin ymmärtäminen, kaksinkamppailut ja halu harjoitella sekä ottaa oppia pelistä. Heinon ja KTP:n välinen sopimus alkaa 12.6.2023, jatkuen kauden loppuun asti. Ensimmäisen kerran Heinon on mahdollista esiintyä uuden joukkueensa riveissä lauantaina 17.6. Rauman Pallo-Iiroja vastaan Arto Tolsa areenalla.

Naisjoukkueen valmennus odottaa Heinolta tehoja niin maalien, kuin syöttöjenkin muodossa. Lisäksi hänen odotetaan olevan esimerkki nuoremmille pelaajille niin harjoituskentällä kuin otteluissakin. Kokeneena pelaajana hän myös osaa olla rauhoittavana tekijänä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, jos tilanne sitä vaatii.

Tässä Julia Heinon omia ajatuksia tulevasta pestistä KTP:n joukkueessa: - Odotan innolla, että pääsen näkemään, millainen taso on naisten ykkösessä nykyään. Mukava päästä haastamaan itseään täysin uuteen ympäristöön ja joukkueeseen -.

Tervetuloa Julia KTP:hen ja Kotkaan!