TPS oli tehokas erikoistilanteissa

TPS ja KTP ottivat yhteen Kansallisen Cupin puolivälieräottelussa Turun LähiTapiola areenalla. TPS oli parempi maalein 3–0 (2–0). TPS jatkaa välieriin ja kohtaa voittajan ottelusta HJK-FC Lahti.

Ottelun kuvasta muodostui oletetun kaltainen; TPS piti palloa vieraita enemmän ja KTP puolusti tiiviisti. Joukkueet pelaavat eri sarjatasoilla. TPS nousi Kansalliseen Liigaan täksi kaudeksi. KTP samaten, mutta pykälää alemmas Ykköseen. TPS pallotteli paljon alakerrassa ja pyrki löytämään syötöillä tilaa kotkalaisten muodon sisältä. Se ei ollut helppoa, sillä vierailijat liikkuivat fiksusti läpi ottelun ja pystyivät vastaamaan TPS:n pelaajien rotaatioihin.

Maalinteon kotijoukkue aloitti jo 19. minuutilla. TPS sai kulman, joka annettiin tarkasti maalin takakulmalle oikea-aikaisesti nousseelle Spetsille. Hänet oli unohdettu täysin vapaaksi sinne. Komea yhden kosketuksen viimeistely yläkulmaan jätti KTP vahti Leinon voimattomaksi. Lisää kylmää vettä KTP pelaajien niskaan kaadettiin vain neljä minuuttia edellisestä. Keskikentältä KTP:n pelaajan harhasyötöstä pääsi Ollonqvist sijoittamaan pallon ohi Leinon. Maalien jälkeen peli hiukan tasoittui. Kumpikaan joukkue ei onnistunut maalintekoyrityksissään ja tauolle siirryttiin TPS:n 2–0 johdossa.

Ottelun toisen puoliskon alku oli kotkalaisilta unista. Tuntui, että ajatukset eivät oikein olleet tekemisessä mukana. Vain 10 minuutin pelin jälkeen pallo löysi kolmannen kerran tiensä KTP:n maaliin. Ja jälleen kyseessä oli kulmapotkutilanne. KTP sai jo kertaalleen kontrollin palloon, menettäen sen välittömästi. Kärppänä paikalla ollut Laasio sai tökättyä pelivälinettä sen verran, että Leino tuli ohitettua. Enempää maaleja ei ottelussa syntynyt.

Pelin kuva tasoittui toisen puolikkaan aikana melkoisesti. KTP sai luotua muutaman vaarallisen oloisen hyökkäyksen ja laukauksen kohti TPS maalia. Eritoten Roosa Päivähongan tulinen kuti pakotti TPS vahti Niemen venymään parhaaseensa. Aivan huippuvaarallisille paikoille KTP ei kuitenkaan päässyt.

Pallonhallinta tasoittui ottelun edetessä. KTP:n pelaajat alkoivat uskaltaa haastaa vastustajiaan, ja liike jatkui terävänä loppuun asti. Myös puolustamisessa oltiin aiempaa aggressiivisempia ja prässit vietiin railakkaasti loppuun asti aika-ajoin.

TPS ansaitsi voittonsa, sillä sen liike ja kokemus olivat piirun verran kotkalaisten vastaavaa parempaa. KTP:n ei kuitenkaan tarvitse olla kovinkaan pettynyt omaan suoritukseensa. Se pystyi haastamaan kotijoukkuetta, eikä antanut missään vaiheessa periksi. Nyt Kansallinen Cup on KTP:n osalta käsitelty. Onnittelut Turkuun voitosta.

Seuraavaksi KTP kohtaa harjoitusottelussa Arto Tolsa areenalla PK-35 Helsingin. Ottelu pelataan lauantaina 25.3. klo 14.30. Silloin on jälleen hyvä mahdollisuus haastaa Kansallisen Liigan joukkue. Odotettavissa on kovavauhtinen ottelu, jossa KTP ei tule päästämään vastustajaa helpolla.

La 25.3.2023 klo 14.30 FC KTP – PK-35 Helsinki AT areena.