FC KTP Kotka ry

KTP vahvistuu – ja solmi jatkosopimuksen

Jälleen on iloista kerrottavaa KTP:n naisjoukkueen sopimusrintamalta. Viime kaudella Toivalan Urheilijoita edustanut Riina Turpeinen siirtyy edustamaan KTP:tä. Henni Hyyrynen kirjoitti vuoden mittaisen jatkosopimuksen vihreävalkoisten kanssa.

Riina Turpeinen on lähtöisin Iisalmesta. Jo b-juniori-ikäisenä vuonna 2018 hän muutti jalkapallon perässä Kuopioon pelaamaan Pallokissojen b-tyttöjen joukkueeseen, joka tavoitteli paikkaa SM-sarjassa. Samana vuonna hän pelasi myös Kuopion Futiksessa ensimmäiset naisten Ykkösen ottelunsa. Vuonna 2019 oli edessä paluu Iisalmeen ja 22 b-tyttöjen Ykkösen ottelussa syntyi huimat 20 maalia, lisäksi hän pelasi kolmessa naisten Kakkosen ottelussa. Vuonna 2020 Riina pelasi Kuopiossa LaPa-95:ssa naisten Kolmosta, tehden 11 ottelussa 33 maalia. Kausille 2021–2022 matka jatkui naisten Kakkosessa Toivalan Urheilijoiden joukkueessa.

Näin valmentaja Gummerus luonnehtii uutta vahvistustaan:

– Riina on erittäin potentiaalinen pelaaja. Hän pystyy pelaamaan sekä kärkenä että kymppipaikalla. Hän on hyvä kuljettamaan ja pystyy pitämään palloa hallussaan pienissä tiloissa. Maalintekijänä hän on kylmäpäinen ja tietää kyllä, minne pallo pitää laittaa. Teknisenä pelaajan hän pystyy myös luomaan muille maalintekotilanteita. Odotan hänen olevan selkeä vahvistus joukkueelle tulevalla kaudella, Gummerus kertoo.

Turpeinen haluaa tehdä paluu tavoitteelliseen ja kilpailulliseen ympäristöön ja se motivoi häntä siirtymään Kotkaan.

– Minä en ole nyt muutamaan kauteen treenannut tai pelannut tavoitteellisissa jengeissä. Nyt tuli just sopivaan hetkeen hyvä tilaisuus lähteä pelaamaan Kotkaan ykköstä, niin ei tarvinnut kauhean kauaa miettiä. Toivon, että tulevalla kaudella pääsisi kehittymään joukkueena ja yksilönä. Vastassa varmasti hyvätasoisia porukoita ykkösessä, niin kiva päästä haastaa itseensä kunnolla, Turpeinen kommentoi.

Henni Hyyrynen aloittaa seurassa neljännen kautensa. Henni on omimmillaan laitapelaajana. Hänen nopeutensa on huippuluokkaa, jonka avulla hän pääsee murtautumaan useasti maalintekotilanteisiin. Viime kaudella yleisö sai nauttia hänen maaleistaan useaan otteeseen. Henni paukutti 20 ottelussa yhteensä 11 maalia.

Puolustettaessa Hyyrynen on joukkueelle tärkeä palanen, etenkin silloin, kun pitää aloittaa prässi ylhäältä. Vastustajalle ei anneta yhtään liikaa aikaa aloittaa rakentelua ja nopeudellaan Henni pystyy häiritsemään vastustajan pelin avaamista. Henni on lähtöisin Myllykoskelta. Jalkapallon alkeet hän on oppinut MyPan ja KJP:n joukkueissa.

– Olen mielissäni, että Henni halusi jatkaa joukkueessa. Hänellä on hyvät nopeusominaisuudet ja hyvä laukaus. Lisäksi hän pystyy luomaan muille paikkoja maalintekoon, Gummerus kertoo.

Hyyrynen oli tyytyväinen edelliseen kauteen ja haluaa punnita nyt taitojaan sarjaporrasta ylempänä.

– Minusta oli mukava jäädä kotkaan hyvän kauden jälkeen jatkamaan siitä mihin jäin sekä jatkaa tuttujen pelaajien kanssa ja haluan myös punnita omaa tasoani ykkösessä, Hyyrynen sanoo.