FC KTP Kotka ry

KSOY -vierasotteluennakko: Naisten kausi käyntiin Järvenpäässä

Otteluennakko: JäPS-KTP naisten Kakkonen 6.5.22

Luultavasti maailman pisin pre-season alkaa olla ohi, kun naisten Kakkosen avausottelu JäPS-KTP pelataan perjantaina 6. toukokuuta Järvenpäässä.

Kotijoukkue nousi Kakkoseen kabinetin kautta. Joukkue jäi viime vuoden sarjassa kolmanneksi ja oli ensimmäinen ei suoraan nouseva joukkue. JäPS nostettiin siis täydennysmenettelyn kautta sarjatasoa ylemmäs.

Joukkueen pelaajistossa muutamalla on kokemusta naisten Kakkosesta joitakin vuosia sitten, mutta valtaosa pelaajista on hankkinut kannuksensa alemmilta sarjatasoilta. Päävalmentajana toimii Samuel Ruohonen. Hän on ollut jo useamman vuoden mukana JäPS:n toiminnassa. Viimeisimmät vuodet tyttöjen ja naisten valmennuksessa ja sitä ennen poikien ja miesten joukkueiden valmentajana. Lisäksi naisjoukkueen taustalta löytyy yksi Suomen naisjalkapalloilun legenda Terhi Uusi-Luomalahti.

FC KTP matkustaa kauden 2022 avaavaan vierasotteluun luottavaisin mielin, mutta nöyrällä asenteella. JäPS on joukkueelle uusi tuttavuus, joten otteluun valmistautuminen ei ole helpoin mahdollinen. Joukkueet eivät ole viime vuosina toisiaan kohdanneet. KTP on harjoitellut koko pre-seasonin ahkerasti ja on hyvässä kunnossa. Harjoitusottelut ovat sujuneet mallikkaasti. Joukkue on valmis alkavaan sarjaan. Sarja-avauksesta ovat varmuudella poissa pelikieltoa kärsivä Jonna Paajanen ja loukkaantuneina olevat Hanna Keinänen, Anna Karvonen, Anni Eriksson ja Sara Korpela.

Kauden avausottelusta voidaan hyvällä syyllä odottaa tulevan tasainen kamppailu pisteistä. JäPS on kova kotijoukkue. Se kärsi viime kaudella vain yhden tappion kotonaan. Silloin sarjan voittanut EPS oli parempi maalein 6-2. Tätä kotijoukkueen taikaa lähtee KTP murtamaan ja pistää kaikki peliin, jotta saisi täyden pistepotin mukaansa. Miten ottelussa käy sen aika näyttää, mutta joka tapauksessa on hienoa päästä pitkän tauon jälkeen tosi pelien pariin.