FC KTP Kotka ry

Komeiden täysosumien tekijä jatkaa KTP:ssä

KTP on solminut ensi kautta kattavan sopimuksen Thomas Agyirin kanssa. Ensi kausi on ghanalaislähtöiselle keskikenttäpelaajalle jo neljäs vihreävalkoisissa. Agyiri omaa kyvyn rakentaa peliä ja tehdä kauniita maaleja.

Agyri liittyi ensimmäisen kerran KTP:n keskikesällä 2019. Sen jälkeen Agyiri on viihtynyt Kotkassa ja KTP:ssä. Pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko pitää tärkeänä, että hänen kanssaan saatiin leivottua uusi jatkosopimus.

– Olemme todella innoissamme, että Thomas haluaa jatkaa KTP:ssä. Hänen pelillinen tasonsa on varmasti koko Ykkösen kärkipäätä ja hän pystyy pelaamaan tarvittaessa useilla eri pelipaikoilla, kuten wingbackinä tai keskikentällä. Tällaiset pelaajat ovat aina arvokkaita joukkueelle, Ikävalko sanoo.

Yksi iso tekijä jatkosopimuksen syntymiseen oli myös se luonne, millainen pelaajana ja ihmisenä Agyiri on.

– Thomas on todella työteliäs ja siten sopii meidän arvoihimme erinomaisesti. Persoonana hän on mukava ja hänestä alkaa tulla kovaa vauhtia kotkalainen. Hyvänä bonuksena ja ekstrana on se, että joka vuosi saamme nähdä häneltä 1–2 kansainvälisen tason maalia, Ikävalko hehkuttaa.

Vaikka Thomas Agyiri ei loista maalintekijätilaston kärkisijoilla eikä hänen nimeään kuuluteta toistuvasti maalintekijänä, tekee hän sitäkin kauniimpia täysosumia. Hänen kaukolaukauksensa ovat niittäneet tuhoa niin Veikkausliigassa kuin Ykkösessä. Kaudella 2019 Ykkösessä hän ei vielä onnistunut maalinteossa, mutta sekä kaudella 2020 että 2021 Agyiri ampui kaksi kaunista maalia.

Näistä linkeistä pääsevät vielä fiilistelemään Agyirin tehokkaan laukauksen seurauksena syntyneitä maaleja. Toissa kaudella Ykkösessä syntynyt osuma EIF:ia vastaan valittiin koko kauden maaliksi ja 433:n instragram-tilillä sitä on katsottu liki kaksi miljoonaa kertaa.

Veikkausliigaosumat kaudelta 2021:

16.10.2021 KTP–Honka

12.07.2021 KTP–IFK Mariehamn

Ykkösen maalit kaudelta 2020:

25.09.2020 KTP–EIF

19.07.2020 Gnistan–KTP

Suomen Cupin osuma kaudelta 2020:

01.02.2020 KTP–EIF