KTP:n taukojohto ei kestänyt 2. jaksoa

Honka vieraili KTP:n maalilla hanakammin, teki kolme osumaa ja ansaitsi voittonsa. Kuvassa Espoon kasvatti Antti Mäkijärvi (keskellä) puskee pallon pois kotkalaismaalilta ennen kuin isäntien brassikärki Luis Henrique pääsee päineen väliin. Muut KTP:n pelaajat vasemmalta Mohamadou Sissoko, Asier Arranz, Juan Esnáider pelaajamuurin takana ja Paavo Voutilainen. KTP:n lauantainen visiitti Espooseen ei tuonut täydennystä joukkueen laihaan pistepussiin jalkapallon Veikkausliigassa. Kotijoukkue Honka iski Tapiolan urheilupuistossa tauluun samat 3–1-päätöslukemat kuin keväällä Arto Tolsa Areenalla. KTP johti ottelua vielä tauolla Aleksi Tarvosen maalilla, mutta toinen jakso oli kotkalaisille sitten jo kylmää kyytiä. 1–1-tilanteessa Kotkan valmennusjohto yritti saada tehoja hyökkäyspeliin triplavaihdolla, mutta sekin hanke vesittyi jo kahden minuutin jälkeen, kun David Ramadingaye ohjattiin ulos areenalta toisen keltaisen kortin seurauksena. OTTELURAPORTIN TARJOAA MCDONALD’S Kotkassa Honka perusti pelinsä pallonhallintaan, ja lauantaina Espoossa se tarjoili vierailleen samaa myrkkyä. Isäntien ylivoimasta kielivät laukaisutilastot. Niitä kotijoukkue sai aikaan 16 ja KTP vain yhden. ”Kohti maalia”-lukemat olivat 6–1. Vielä tauolla KTP:n toppari Paavo Voutilainen oli toiveikas voiton suhteen. Kun pelaamme toisen jakson samalla tavalla kuin ensimmäisen, niin voitto on täysin mahdollinen. Eihän meillä maalipaikkoja ole montaa ollut, mutta laatu korvaa määrän, hymyili Voutilainen Ruutu-TV:n pikatentissä. Taiston tauottua sama mies oli jo paljon vakavampi. Hän harmitteli, ettei joukkue ole pystynyt pelaamaan koko ottelua omalla tasollaan. Meillä on ollut tällä kaudella vähän hyviä 90-minuuttisia. Pisteiden saavuttamiseksi pitäisi pystyä pelaamaan täysiä matseja hyvin. Nytkin onnistuimme 60 minuuttiin asti, Voutilainen totesi. Matias Lindfors oli siinä kolmikossa, joka vaihdettiin sisään hetkeä ennen, kuin KTP joutui vajaalle. Keskikenttämies on yleensä aito ja suorapuheinen ja nytkin kommentit matsin jälkeen olivat selkeitä. Ai miltä tuntuu? No ei ole kivaa hävitä jalkapallossa. Me taidettiin jäädä tauon jälkeen pukukoppiin, Honka sai pikaisen tasoituksen, ja lopullisesti pelimme mureni alivoimaan. KTP:n kapteenistoon lukeutuva Lindfors ei heitä kuitenkaan vielä pyyhettä kehään. Uskon, että pystymme kääntämään sarjatilanteen vielä eduksemme. Meidän pitää vain löytää se voittamisen fiilis. Jokainen meistä osaa kyllä pelata liigatasoista futista. Jostain syystä pelistämme loppuu kuitenkin ajatus ja usko maalintekoon kentän viimeisellä kolmanneksella, Lindfors ruoti omiensa esityksiä. Tappiosta huolimatta KTP:kin pääsi aika-ajoin Hongan maalille. Miestäkin kaatui, kun Juan Esnáider ja Michael Ogungbaro rymistelivät Espoo-vahti Tim Murrayn tontille. Espanjalaisvalmentaja Gabriel Xatartilta ei ole vielä usko loppunut. Henkisesti on tietysti rankkaa, kun edellisestä voitosta on niin pitkä aika. Pelaamme taas tiistaina, ja olen edelleen optimistinen. Joukkue on motivoitunut ja positiivinen, valmistaudumme peleihin hyvin, ja olimme nyt johtoasemassakin. Olemme yhä hengissä! Lauantain voitosta kaikki kunnia kuuluu FC Hongalle. Se ansaitsi kaikki kolme sarjapistettä. Häpeällistä sen sijaan oli ottelun yleisömäärä: 525 katsojaa! Honka-organisaatio on yksi maamme massiivisimmista jalkapallossa. Junioreita on jopa tuhansia, ja kasvatustyö on ollut vuosikaudet laadukasta. Seuran edustusjoukkue tekee omaa duuniaan ja tavoittelee kansainvälistäkin menestystä. Jostain syystä liigapelit Tapiolan urheilupuistossa eivät vaan saa massoja liikkeelle. Lauantain ennakkoasetelmat eivät olleet ehkä kaikkein houkuttelevimmat yleisötapahtumalle. Honka on jäämässä Veikkausliigan ylemmän loppusarjan ulkopuolelle, vaikka keväällä odotukset olivat toiset. Yhtä kaikki, ei nyky-KTP:kaan vierailijana ole mikään kassamagneetti. Tuosta runsaasta 500 katsojasta varmastikin yli sata oli Kotkasta paikalle matkanneita faneja tai pääkaupunkiseudulla asuvia ex-kotkalaisia. Maalit: 34 min. 0–1 Aleksi Tarvonen: Johannes Laaksonen KTP:n keskikentällä vapautti syötöllään vasemmalla Ian Garrettin puolittaiseen läpiajoon. Amerikkalainen laukoi maanuoliaisen, jonka maanmiehensä Tim Murray Hongan maalilla torjui vaivoin. Pallo ajautui takatolpalle Tarvoselle, joka pani pallon pussiin. 49 min. 1–1 Mohamadou Sissoko (oma maali): KTP menetti pallon keskialueella. Pelivälineen sai Jonas Levänen, joka jatkoi pallon kulkua Otso Koskiselle rangaistusalueen sisälle vasemmalle. Espoolaisen siirto maalin edustalle ajautui Sissokon epäonneksi ranskalaisen jaloista Kotkan reppuun. Osuma kirjattiin tilastoihin kuitenkin lähellä olleen Hongan brassikärki Luis Henriquen nimiin. 66 min. 2–1 Konsta Rasimus: Rui Modesto keskitti oikealta takatolpalle, josta vain hetkeä aiemmin kentälle tullut Edmund Arko-Mensah palautti pallon oikealle. Rasimus oli vapaana boksissa, ja laukaus painui vastustamattomasti ohi KTP-vahti Anton Lepolan. 90+1 min. 3–1 Edmund Arko-Mensah: Henri Aalto avasi pitkällä syötöllä omalta puolustusalueelta Arko-Mensahin vasemmalta läpiajoon. Ghanalaisen tarkka laukaus oikean tolpan juuresta painui Kotkan verkkoon. Hongan tasoitusosuma kirjattiin Luis Henriquen (ilmassa) nimiin, vaikka pallo menikin epäonnekkaasti Kotkan Mohamadou Sissokon punaisista kengistä KTP:n verkkoon. Kuvassa vasemmalla isäntien Daniel Hatakka ja oikealta vieraiden Rico Finnäs ja Paavo Voutilainen. Kokoonpanot, Honka: Tim Murray; Ville Koski, Daniel Hatakka, Henri Aalto; Rui Modesto, Izunna Ucochukwu (74. Hannes Woivalin), Konsta Rasimus, Jonas Levänen (varoitus, 64. Edmund Arko-Mensah); Lucas Kaufmann (64. Niilo Saarijärvi), Luis Henrique, Otso Koskinen (varoitus, 74. Darren Smith varoitus). KTP: Anton Lepola; Diawandou Diagne, Mohamadou Sissoko, Paavo Voutilainen, Rico Finnäs; Johannes Laaksonen (59. Matias Lindfors), Michael Ogungbaro (varoitus, 46. David Ramadingaye; kaksi varoitusta ja punainen kortti 63. minuutilla), Assier Arranz (81. Thomas Agyiri), Ian Garrett (varoitus, 59. Tiquinho); Aleksi Tarvonen (59. Antti Mäkijärvi), Juan Esnáider. Tuomaristo: Oskari Hämäläinen, avustavat Jan-Peter Aravirta, Simo Mynttinen. Yleisöä: 525. Tilastot (Honka ensin mainittuna): laukaukset 16–1 (ensi jaksolla 6–1), kohti maalia 6–1  (2–1), rikkeet  8–8 (5–6), paitsiot 2–1 (1–1) , kulmapotkut  4–2 (3–1), keltaiset kortit  3–4 (1–2), punaiset kortit 0–1 (0–0), torjunnat  0–2 (0–1). RuutuPlussan Tähtipelaajat: 3 tähteä Niilo Saarikivi Honka 3 tähteä, Luis Henrique Honka 2 tähteä, Hannes Woivalin Honka 1 tähti. Veikkausliigaa: FC KTP – Seinäjoen Jalkapallokerho Arto Tolsa Areenalla tiistaina 14.9.2021 kello 18.30 FC KTP – Kuopion Palloseura Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.9.2021 kello 17.00 FC KTP – FC Lahti Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 22.9.2021 kello 18.30 IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arena sunnuntaina 26.9.2021 kello 18.30 Loppusarjat lokakuussa. TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Juhani Järvenpää