Puolustustaistelu toi sentään pisteen

KTP ja Valkeakosken Haka pelasivat maalittomasti 0–0 Veikkausliigan ottelunsa Arto Tolsa Areenalla maanantaina. Vierailija oli hallitsevampi, mutta myös kotijoukkueella oli paikkansa, paras niistä ehkä Alain Ebwellellä heti pelin alussa. Kamerunilainen pääsi irti laidaltaan, mutta laukaus ei tehnyt tuhoja. Hakan maalivahti Mika Hilander oli hänkin valmiina torjuntaan. KTP:n oli tyytyminen maalittomaan tasapeliin (0–0) Valkeakosken Hakaa vastaan Veikkausliigan ottelussa Arto Tolsa Afreenalla maanantaina. Kamppailuun sisältyi paljon odotuksia, ja KTP:n uusi päävalmentaja Gabriel Xatart puki ne sanoiksi ennen peliä.Ilmapiirin kannalta tärkeä matsi. Uudet pelaajat Ian Garrett ja Tiquinho pääsevät heti kehiin. Varsinkin Tiquinholta odotamme kovaa panosta ”yksi vastaan yksi”-tilanteissa. Garrettilta näemme varmaan ylösnousuja vasemmalta ja hyviä katkoja. OTTELURAPORTIN TARJOAA MCDONALD’S KTP aloitti asetelmalla: maalissa Anton Lepola, puolustuslinja: Asier Arranz - Paavo Voutilainen - Mohamadou Sissoko - Ian Garrett, keskikenttä: Antti Mäkijärvi - Niklas Leinonen - Thomas Agyiri, kärjessä: Alain Ebwelle - Anton Eerola - Tiquinho. KTP:n uudet miehet joutuivat siis heti tosi toimiin, ja varsinkin Garrett sai olla tarkkana koko ensi jakson, kun Haka vyörytti peliä KTP:n päätyyn. Taistellen jenkkipuolustaja tehtävästään selviskin. Mikä näkyi katsomoon, sen tilastotkin kertoivat: Haka hallitsi, ja KTP pääsi vain ajoittain vierailemaan Valkeakosken maalilla. Joskin jo toisella minuutilla Ebwelle pääsi yksin läpi vasemmalta laidalta. Vastassa oli vain Hakan maalivahti Mika Hilander: kotkalaishyökkääjän sijoitus epäonnistui ja veto lirui ohi maalin. KTP:n edellispelin keskikentältä olivat poissa Johannes Laaksonen ja David Ramadingaye. Keskialueen Agyiri, Leinonen ja Mäkijärvi eivät oikein saaneet peliä haltuun, ja siksi tämä kentän osa tuntui olevan koko ajan Hakan. Alkakaahan pelaamaan, kuului ensi jakso lopussa katsomosta. Mutta vaikeaa se tuntui KTP:lle olevan; syötöt eivät löytäneet omia, ja jollain lailla rauhallisuus puuttui. Vasta 40 minuutin pelin jälkeen KTP heräsi. Ebwelle toi pallon tapansa mukaan vauhdilla ylös, ja Tiquinho pääsi laukomaan, mutta vasuriveto jäi löysäksi. Tilastot ensi jaksolla kertoivat Hakan hallinnasta: pallonhallinta Hakalla 54-prosenttisesti, laukaukset Hakalle 8–2, kulmat niinkin selvästi kuin 8–0, ja vielä niin sanottuja vaarallisia hyökkäyksiä Hakalla oli 48 ja KTP:lla vain 14. Toisella jaksolla ensimmäisen jakson kulku jatkui, joskin KTP:kin sai muutamia vaarallisia tilanteita. Kotijoukkueen puolustus ja etenkin Sissoko joutui varsin koville. Edellisessä MIFK-pelissä KTP pystyi hallitsemaan palloa ja rakentamaan hyökkäyksiä, mutta tällä kertaa tämä ei onnistunut. Haka kävi koko ajan ärhäkästi kiinni, mikä vaikeutti todella selvästi KTP:n pelin rakentelua. 56. minuutilla Hakan Janne-Pekka Laineen pusku meni juuri ja juuri yli KTP:n maalin. 60. minuutilla KTP vaihtoi Ramadingayen Leinosen paikalle, ja Aleksi Tarvonen tuli Eerolan paikalle. 68. minuutilla KTP sai ensimmäisen kulmansa ja heti perään kaksi lisää – tuloksetta. Kulmia ennen Ebwelle ampui rangaistusalueen rajalta hyvin, mutta Hilander nyrkkeili pallon yli maalin. 77. minuutilla koville joutunut mutta hyvin pelannut vasen pakki Garrett vaihdettiin Ingo van Weertiin. KTP:n uusi laitapuolustaja Ian Garrett sai tulikasteensa jo heti Haka-pelin ensimmäisellä puoliskolla, kun vierailija vyörytti hyökkäyksiään jenkkipakin laidalta. Hyvin Garrett kuitenkin selvisi ja ennätti aika ajoin tukemaan myös Kotkan hyökkäyksiä. Taustalla kotkalaisista Antti Mäkijärvi (10) ja Niklas Leinonen. 78. minuutilla Hakan Henri Malundama pujotteli läpi koko kentän, mutta veto meni suoraan Lepolan syliin. Vielä lopussa Arranz vaihdettiin Matias Paavolaan. Viime minuutit olivat jälleen Hakan, ja KTP joutui puolustustaisteluun kuin talvisodassa, mutta selvisi onneksi hyvin. Pelin ilahduttavin anti lienee katsojamäärä (2185), vaikka kyseessä tyvipään taisto. Taiston tauottua molemmat valmentajat olivat tyytymättömiä. KTP:n ”Gabri” Xatart lienee kuitenkin oli enemmän ilahtunut tasapelipinnaan kuin Hakan Teemu Tainio. Eräänlainen ennätys lienee Hakan 19 kulmapotkua, jotka eivät itse asiassa tuottaneet kovinkaan vaarallisia tilanteita. Tätä Tainiokin ihmetteli.Yhdekssätoista kulmassa ei päästy kertaakaan ensimmäisenä palloon. Taitaa olla kulmureiden laadusta kiinni, ettemme onnistuneet ollenkaan. Pitänee harjoitella kulmia, Tainio totesi. Xatart oli pelin jälkeen monisanainen, mutta tiivistäen voisi sanoma olla jokseenkin näin:Haka prässäsi hyvin, ja meillä on suuria vaikeuksia rakentaa peliä. Molempien joukkueiden jatko-ohjelma on samankaltainen. Haka muun muassa kohtaa HJK:n vieraissa ensi lauantaina, ja KTP mittaa Klubin Arto Tolsa Areenalla parin viikon kuluttua (7.8.). Yllätykset ovat herkullisia. Sen osoitti AC Oulu, joka nöyryytti hallitsevaa mestaria kotonaan (2–1) viime kierroksella. Taistelu tyvipäässä siis jatkuu tasaisena. KTP:n uusi brassikärki Tiquinho (keskellä) on liukasliikkeinen ja hyvä ”yksi vastaan yksi”-tilanteissa. Maanantaina niillä avuilla ei kuitenkaan vielä synytynyt toivottua tulosta. Hakalaisista vasemmalla Tino Purme ja Henri Malundama. Kokoonpanot, KTP: Anton Lepola; Asier Arranz (86. Matias Paavola), Mohamadou Sissoko (varoitus), Paavo Voutilainen, Ian Garrett (78. Ingo van Weert); Thomas Agyiri, Niklas Leinonen (59. Dave Ramadingaye), Antti Mäkijärvi; Tiquinho, Anton Eerola (59. Aleksi Tarvonen), Alain Ebwelle. Haka: Mika Hilander; Niklas Friberg, Luiyide de Lucas Perez, Eero-Matti Auvinen (varoitus); Seth Saarinen (72. Jami Kyöstilä), Janne-Pekka Laine (varoitus), Jacob Bushue, Tino Purme (72. Maximus Tainio), Henri Malundama; Ishmael Yartey (85. Salomo Ojala), Andrija Bosnjak (64. Aleksandar Vucenovic). Tuomaristo: erotuomari Jari Järvinen, avustavat Juuso Mantere ja Turkka Valjakka. Yleisöä: 2185. Tilastot (KTP ensin mainittuna): laukaukset 5–16 (ensi jaksolla 2–8), kohti maalia 0–3, rikkeet 10–10, paitsiot 0–2, kulmapotkut 4–19 (ensi jaksolla 0–8), keltaiset kortit 2–2 (toinen KTP:n keltaisista vaihtopenkille), punaiset kortit 0–0, torjunnat 3–0. RuutuPlussan Tähtipelaajat: 3 tähteä Alain Ebwelle KTP, 2 tähteä Ishmael Yartey Haka, 1 tähti Anton Lepola KTP. Veikkausliigaa: HIFK (Helsinki) – FC KTP Bolt Arenalla perjantaina 23.7.2021 kello 18.30 FC Lahti – FC KTP Lahden hiihtostadionilla perjantaina 30.7.2021 kello 18.30 FC KTP – HJK (Helsinki) Arto Tolsa Areenalla lauantaina 7.8.2021 kello 17.00 TEKSTI: Jukka Lopperi (joka totesi pelin aikana, että tilastollisesti 20 kulmasta varmaan joku pomppii flipperinä maaliin. Onneksi näin ei käynyt.) KUVAT: Mikko Mäkelä