FC KTP Kotka ry

Tappio Interille ylivoimalla jätti jossiteltavaa

KTP:n peliesitys Veikkausliigan potentiaalista mitaliehdokasta, FC Interiä vastaan Turussa, oli taas ryhdikäs mutta ottelun lopputulos kotkalaisvierailijan kannalta ikävä. Isännät korjasivat kovan urakan jälkeen kaikki kolme sarjapistettä 2–1 voitolla. Interin avausosuman puski Benjamin Källman (etualalla). Kuva on ottelusta Honka–Inter. KTP kärsi kauden toisen tappionsa Veikkausliigassa, kun Turun FC Inter oli kotikentällään parempi maalein 21. Liigan kärkipään joukkueen kotivoitto ei ollut yllätys, mutta tapa, jolla se tuli jätti kotkalaisille jossittelun mahdollisuuksia. OTTELURAPORTIN TARJOAA MCDONALD'S Inter joutui vajaan tunnin pelin jälkeen alivoimalle, ja KTP otti sen jälkeen pelin täysin haltuunsa. Sen ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan Interin 10 johtoa, vaan pisteet jäivät Auran rannoille. Yksi maali saatiin, mutta juuri sitä ennen Inter ehti vajaalla tehdä toisen osuman. Joidenkin valmennusfilosofiaan kuuluu, että voittaneen joukkueen kokoonpanoa ei muuteta, mutta KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter ei usko tähän oppiin. Hän teki voitokkaan Haka-pelin aloitukseen verrattuna kolmekin vaihdosta. Avaukseen nousivat nyt Matias Paavola, Thomas Agyiri ja Anton Eerola. Penkille jäivät Niklas Leinonen, Aleksi Tarvonen ja Pierre-Daniel Nguinda. Ensimmäinen puoliaika mentiin aika lailla Arbeiterin käsikirjoituksen mukaan. Inter hallitsi palloa (6436) ja KTP puolusti. Tavoitteena oli pitää tilanne nollassa nollassa mahdollisimman pitkään ja avausjaksolla taktiikka toimi täydellisesti. Tilanteet olivat harvassa puolin ja toisin. Inter piti palloa, mutta ei saanut kuin pari vähänkään vaarallisempaa tilannetta aikaiseksi. Isäntien Timo Furuholm pääsi 21. minuutilla puskemaan, mutta Anton Lepola nyrkkeili maalin keskelle tulleen pallon väljemmille vesille. Toinen tilanne aukesi jakson lopussa Benjamin Källmanille, joka pääsi laukomaan kohti maalia. Avauspuolikas oli kaiken kaikkiaan hidastempoista, välillä melkein kävelyvauhtista, kyttäilyä. KTP:n tilanteet olivat harvassa. Tosin ensimmäisen laukauksen kohti maalia sai aikaan KTP, kun Eerola ampui 9. minuutilla. Kuti oli kuitenkin helppo torjuttava Interin maalivahdille Henrik Moisanderille. Tunteet alkoivat lopussa nousta pelaajille pintaan, mikä enteili toisen jakson tapahtumia. Toisella puolikkaalla KTP:n onnistui pitämään Interin nollilla vain 10 minuuttia. Maali syntyi, kun Jesper Engström pääsi vasemmalla laidalla varsin vapaasti etenemään ja keskittämään takatolpalle, josta Källman nikkasi pallon varmasti ohi Lepolan. Maalia ennen KTP:lläkin oli hyvä tilanne, kun Ebwelle pääsi laukomaan maalin edustalta, mutta laukaus oli kehno. Vain kolmisen minuuttia Interin johtomaalin jälkeen Matias Lindforsin tilalle puoliajalla tullut Tarvonen oli pääsemässä läpi, kun Interin puolustaja Juuso Hämäläinen repi hänet takaapäin nurin. Seurauksena oli punainen kortti Hämäläiselle, ja ote siirtyi täysin kotkalaisille. KTP lisäsi hyökkäysvoimaansa ottamalla Johannes Laaksosen ja Nguidan ja myöhemmin vielä Antti Mäkijärven kentälle. Samalla molemmat KTP:n laitapakit ottivat yhä suuremman rooliin hyökkäyksissä. Hyökkäykset vyöryivät Interin maalille yksi toisensa jälkeen, mutta lopulta kovin vaarallisia tilanteita saatiin vähän. Lähimmäksi maalia pääsi Tarvonen, jonka vasempaan alanurkkaa kohden menneen puskun Moisander torjui vain vaivoin kulmaksi. Ottelun ratkaisu oli KTP:n kannalta vähän nolo. Kotkalaisten pitkän painostuskauden jälkeen Inter sai hyökkäyksen aikaan ja Matias Ojala pääsi oman kuljetuksensa jälkeen tuikkaamaan Interille 20 johdon, kun lisäaikaa oli pelattu nelisen minuuttia. KTP pääsi vielä ajassa 90+5 kaventamaan Mäkijärven ruuhkan takaa laukomalla osumalla, mutta tasoituksen yrittämiseen aika ei enää riittänyt. Tappio on aina tappio, mutta KTP voi kuitenkin olla varsin tyytyväinen peliesitykseensä. Joukkue noudatti taktiikkaansa jälleen hyvin. Pari maalia päästettiin, mutta muuten Inter pidettiin poissa tilanteista. Hyvä taistelu vaati kuitenkin veronsa, kun Nguida, David Ramadingaye, Michael Ogungbaro ja Mohamadou Sissoko joutuivat katsomaan erotuomari Ville Nevalaisen keltaista korttia. KTP sai miesylivoimalle päästyään pelin jopa yllättävänkin helposti haltuunsa, ja vain se tärkeä tasoitusmaali jäi puuttumaan.Pallo ei nyt vain pomppinut kotkalaisille, kuten Aleksi Tarvonen Ruutu +:n haastattelussa pelin jälkeen totesi. Ottelun ”erikoisuuksiin” kuuluu se, että Interin viidestä pelistä jo neljä on päättynyt loppunumeroihin 2–1, kolme voittoa ja yksi tappio. Kokoonpanot, Inter: Henrik Moisander; Noah Nurmi (77. Ryan Mahuta), Arttu Hoskonen, Juuso Hämäläinen (suora ulosajo); Jesper Engström, Alejandro Sanz, Anthony Annan (77. Matias Ojala), Lassi Järvenpää (65. Juho Hyvärinen); Timo Furuholm (72. Martti Haukioja), Benjamin Källman, Taiki Kagayama (varoitus). KTP: Anton Lepola; Matias Paavola (64. Pierre-Daniiel Nguinda, varoitus), Michael Ogungbaro (varoitus), Mohamadou Sissoko (varoitus, 82. Niklas Leinonen), Fran Alvarez; David Ramadingaye (varoitus; 64. Johannes Laaksonen), Asier Arranz, Thomas Agyiri; Matias Lindfors (46. Aleksi Tarvonen), Anton Eerola (73. Antti Mäkijärvi), Alain Ebwelle. Tuomarit: Ville Nevalainen, Samu Koskinen (avustava), Jouni Lemettinen (avustava). Tilastot (Inter ensin mainittuna): laukaukset 12–7 (ensi jakso 4–2), kohti maalia 7–4 (3–1), kulmapotkut 5–3 (2–0), paitsiot 2–1 (0–0), rikkeet 10–15 (6–7), varoitukset 1–4 (0–1), ulosajot 1–0 (0–0), torjunnat 3–5. RuutuPlus-tähtipelaajat: 3 tähteä Benjamin Källman Inter, 2 tähteä Jesper Engström Inter, 1 tähti Arttu Hoskonen Inter. Veikkausliigaa: FC Ilves – KTP Ratinan stadionilla perjantaina 28.5. klo 18.30 KTP:n seuraava kotiottelu: FC KTP – Helsingin IFK Arto Tolsa Areenalla torstaina 10.6.2021 kello 18.30 TEKSTI: Markku Kumpunen KUVA: Juhani Järvenpää