KTP eteni varmoin ottein nousukarsintaan

KTP lähti kauden viimeiseen Ykkösen otteluun turvallisista asetelmista. Jarolla oli mahdollisuus napata nousukarsintapaikka KTP:n nenän edestä mutta se olisi vaatinut pietarsaarelaisilta voittoa vähintään neljällä maalilla kakkossijaa pitävästä KTP:stä. KTP:llä oli teoriassa mahdollisuus suoraan nousuunkin mikäli AC Oulu olisi yllättäen hävinnyt Mikkelin Palloilijoille. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan oululaiset pääsivät aloittamaan nousujuhlat murskaavan 6-0 voiton päätteeksi. Kovasta ottelutahdista huolimatta KTP:n pelaajatilanne oli jopa parantunut edellisestä ottelusta, kun pelikieltonsa kärsinyt Ruxi palasi avaukseen. Poissaolijoita olivat vain työlupansa kanssa kamppaileva Thomas Agyiri sekä jo elokuussa itsensä loukannut Tuomas Ollila. Loppukaudesta otteitaan parantanut Anton Eerola otti avauksen paikan Zakalta ja osoitti läpi ottelun vaarallisuutensa hyökkäyspäässä. Lämmin marraskuu oli kohdellut Pietarsaaren kentän luonnonnurmea armollisesti ja ottelu päästiin pelaamaan vuodenaikaan nähden mainioissa olosuhteissa vaikkakin koronarajoitteiden takia vähälukuisen yleisön edessä. --- Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti. Vasta kun neljä minuuttia oli pelattu Antti Mäkijärvi pääsi nousemaan vapaasti ja yrittämään keskitystä, jonka Guillermo Sotelo ehti kuitenkin helposti katkoa. Vain minuutti tämän jälkeen Jaro sai parhaimman tilanteensaensimmäisellä puoliajalla, kun erinomaista kautta pelaava Toro pääsi pistämään korkean pystypallon tällä kaudella 11 maalia viimeisteelle Anthony Olusanyalle. Yksin läpi päässeen Olysanyan ruuti oli kuitenkin vielä märkää ja KTP:n maalivahti Anton Lepolan oli helppo poimia suoraan kohti tullut veto näppeihinsä. Tasaisena ja viihdyttävänä edennyt ottelu sai ikävän käänteen kolmannentoista minuutin kohdalla, kun Vaasassa loistanut David Ramadingaye loukkasi kesken juoksun vasemman takareitensä. Dave ei pystynyt tästä enää jatkamaan vaan luovutti kapteeninnauhan Matias Lindforsille. Nuorelle 17-vuotiaalle Niklas Leinoselle tarjottiin runsaasti vastuuta hänen siirtyessä keskikentälle kentän jättäneen Daven tilalle. Vaihdon myötä KTP:n muutti peliään puolustavammaksi ja tyytyi varmistelemaan asemiaan. Jarolla oli suuria vaikeuksia rikkoa kurinalaisesti pelanneen KTP:n muotoa. Ottelukellon näyttäessä 21:tä minuuttia, KTP sai vastahyökkäyksen seurauksesta kulmapotkun. Erikoistilanteet tällä kaudella erittäin tehokkaasti hyödyntänyt vierasjoukkue ei jättänyt tätäkään tilaisuutta käyttämättä. Asier Arranz pelasi kulman lyhyenä vastaan tulleelle Mikalle, joka syötti takaisin Arranzille. Kauden keskellä Kotkaan asettunut espanjalainen keskikenttämies pääsi keskittämään mukavasti kulmasta maalille. Jaron pelaajat eivät onnistuneet purkamaan palloa vaan täysin vapaana ollut Paavo Voutilainen pääsi laukomaan irtopallon helposti maalin perukoille ja viimeisteli näin kauden ensimmäisen maalinsa. Voutilaisen maalista ei ollut murtamaan pietarsaarelaisten selkärankaa. Jaro haki vimmatusti tasoitusmaalia luoden monia vaarallisia tilanteita. Viimeistely ei kuitenkaan ollut isäntien vahvuutena. Tiiviisti puolustanut KTP kärkkyi tilaisuuksia vastahyökkäyksille ja niitä aukenikin ensimmäisen puoliajan lopussa. Kun peliä oli pelattu 40 minuuttia KTP sai vaarallisen tilanteen. Antti Mäkijärvi syötti hienon murtavan pystysyötön vasenta laitaan nousevalle Matias Lindforsille, jonka syöttö löysi boksiin juosseen Anton Eerolan. Eerola sai pallon haltuun mutta laukaus menee  valitettavasti hieman ohi vasemmasta alakulmasta. Vain kolme minuuttia myöhemmin KTP pääsi uudestaan yrittämään maalintekoa. Toro rikkoi Mikaa keskiviivan lähettyvillä ja oli vaarassa nostaa itselleen toisen keltaisen kortin. Lindforsin vapaapotkusta antama tarkka pitkä syöttö löysin boksiin murtautuneen Mikan, joka harhautti kaksi Jaron pelaajaa ja laukoi kauden yhdennentoista maalinsta tyylillä ohi Jaron maalivahti Emil Öhbergin. Jaro ei lannistunut pukukoppimaalista vaan palasi aggressiivisesti hyökäten toiselle jaksolle ja painostaen ensimmäisen kymmenen minuuttia. Alhaalta puolustanut KTP ei kuitenkaan jättänyt kotijoukkueelle liiemmin tilaa, joten Jaron hyökkäykset kuihtuvat kerta toisensa jälkeen KTP:n puolustukseen. 53:lla minuutilla Jaro onnistui luomaan erittäin vaarallisen tilanteen kun Olusanya sai keskitettyä pallon takatolpalle, johon Jean Mabinda ei kuitenkaan aivan venynyt. Tilanne tuomittiin KTP:lle maalipotkuksi. Pietarsaarelaisten kova prässi alkoi tuottamaan tulosta heti seuraavassa tilanteessa. KTP yritti murtaa Jaron luomaa kovaa painetta avaamalla lyhyellä. Asierin syöttö ei kuitenkaan tavoittanut Voutilaista vaan päätyi boksiin nousseen Olusanyan jalkaan, jolla oli helppo työ kaventaa 1-2. Kymmenen minuuttia myöhemmin, kun peliä oli pelattu 65 minuuttia,  Lindforsin syöttö löysi keskikentältä Eerolan, joka kuljetti taidokkaasti palloa ylös harhautellen Jaron pelaajia. Eerola pelasi pallon Mäkijärven kautta vasempaan laitaan Lindforsille, jonka millintarkka keskitys löysi aivan vapaana boksiin hiipineen Eerolan, joka viimeisteli taululle lukemiksi 1-3. Kolmas maali muutti pelin luonnetta ja KTP:n pelissä alkoi näkyä jo keskittyminen seuraavan viikon karsintaotteluihin. Turvallisen johdon myötä KTP vaihtoi kaksi maalia syöttäneen Lindforsin tilalle Hindrek Ojamaan. Samalla Mäkijärvi teki tilaa Kimi Kolsille. Hieman myöhemmin KTP suoritti viimeisen vaihtonsa, kun 80 minuutin kohdalla varmasti pelannut Michael Ogungbaro vaihtui nuoreen Juuso Anttilaan. Vain minuutti Ogungbaron vaihdon jälkeen Jaro oli saada lohtua sunnuntai-iltaan, kun kotijoukkueen Severi Kähkönen pääsi yrittämään kaukolaukausta. Upea kuti ei päätynyt kuitenkaan verkon perukoille vaan kimposi takaisin kentälle vasemman tolpan kautta. KTP oli kaunistella lukemia vielä ennestään 87:llä minuutilla, kun Matias Paavola löysi syötöllään Kimi Kolsin kahden Jaron puolustajan välistä. Öhberg tuli kuitenkin maaliltaan hyvin vastaan ja sai pallon hanskoihinsa. Jaro haki loppuun asti lohtua kauden päätteeksi ja sai lisäajalla kolme kulmapotkua, joista ensimmäinen tuotti maalin. Vaihdosta sisään tullut Jim Myrevik unohtui vapaaksi maalinedustalle eikä hänellä ollut vaikeuksia laukoa palloa maaliin. KTP varmisti vierasvoitollaan paikan nousukarsinnoissa joissa vastaan asettuu Turun Palloseura. Nousukarsintojen ensimmäinen osa pelataan keskiviikkona 11.11. Kotkassa ja nousu ratkeaa lauantaina 14.11. Turussa. KTP: Lepola, Voutilainen, Ogungbaro (80’ Anttila), Ruxi, Lindfors (69’ Ojamaa), Arranz, Ramadingaye (13’ Leinonen),  Paavola, Mäkijärvi (69’ K. Kolsi), Eerola, Mika