Kaikki oli huonoa paitsi pisteet

AC Kajaanin ja KTP:n väliset pelit ovat läpi lyhyen historian olleet erittäin maali- ja tapahtumarikkaita, eikä tämän päivän kohtaaminen poikennut menneestä. Kummankin joukkueen peli jätti paljon toivomisen varaa, mutta pisteet lähtivät lopulta erikoisten vaiheiden jälkeen Kotkaan maalein 2-3. Ottelun alku oli molemmille joukkueille erittäin synkkä. Vain kahden minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen Jules Samnda taklasi erittäin pahasti myöhässä KTP:n Matias Lindforsia, joka loukkasi epäonnekseen polvensa pahan näköisesti. KTP oli pakotettu vaihtamaan Niklas Leinonen kentälle ja kajaanilaisten Samndan peli päättyi suoraan punaiseen. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalonsa vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun KTP-toppari Michael Ogungbaron pitkä avaus yllätti kajaanilaisten puolustuksen, ja Anton Eerola pääsi viimeistelemään läpiajosta 0-1. Maali oli Eerolan kauden toinen. AC Kajaani ei kuitenkaan alistunut kohtaloonsa. 23 minuutilla kotijoukkue prässäsi vieraiden Ruxia kahden miehen voimin ja riistäi pallon. Debyyttiotteluaan AC Kajaanissa pelannut Christopher Bibaku laukoi pallon ohi vieraiden maalivahti Anton Lepolan nopean syöttökuvion päätteeksi. Kotijoukkueen ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä jo pari minuuttia myöhemmin Anton Eerola nousi vaarattoman oloiseen pystysyöttöön ja AC Kajaanin Sharp Räsänen kaatoi hänet rangaistusalueen takanurkassa. David Ramadingaye ampui pallon varmasti vasempaan alanurkkaan 1-2. AC Kajaanin pelaajat protestoivat tilannetta erittäin voimakkaasti ja sekä Geoffrey Acheampong että Gullit Zolameso saivat tilanteessa varoitukset suunsoitosta. Kymmenen minuuttia myöhemmin Zolameson varoitus kostautui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun hän kaatoi Hindrek Ojamaan hävityn kaksinkamppailun jälkeen ja lensi toisella keltaisella Samndan kaveriksi suihkuun. Kotijoukkue joutui siis kahden miehen vajaalle jo 38 minuutin kohdalla, ja tilanne enteili vieraille helppoa iltapuhdetta. KTP passivoitui kuitenkin erittäin pahasti. KTP:n pallollinen peli oli punaisten korttien jälkeen erittäin hidasta ja pallottomana vastustajalle ei saatu luotua kunnolla painetta. Toisella puoliajalla AC Kajaani pystyi luomaan maalipaikkoja jopa 2 vs 5 hyökkäyksistä, mutta Anton Lepola ja hyvä onni pelastivat KTP:n tasoitukselta. 84 minuutilla KTP pääsi nopeaan vastahyökkäykseen kotijoukkueen pitkän painostuksen päätteeksi. Vaihdosta kentälle tullut David Onyeanula riisti pallon Zakalle, joka syötti Leinoselle. Tässä vaiheessa Onyeanula oli jo noussut hyökkäyksen kärkeen ja Leinosen nappisyöttö vapautti miehen puolittaiseen läpiajoon ja maalintekoon. 1-3 maali oli David Onyeanulan ensimmäinen KTP:n paidassa. Maali ei tuonut ryhtiä KTP:n peliin ja sinnikkäästi taistellut AC Kajaani kavensi vielä Mauro Severinon maalilla loppulukemiksi 2-3. Molemmat AC Kajaanin maalit syntyivät kauniiden syöttökuvioiden päätteeksi. Kotijoukkuueen voi sanoa jopa pelanneen paremmin, mutta holtiton pelikuri pilasi sen mahdollisuudet. Kolme yksittäistä varoitusta, kaksi ulosajoon johtanutta varoitusta ja yksi suora ulosajo oli hurja saldo, kun KTP pelasi pelin saamatta ainoatakaan korttia. Tunnelma ei ollut loppuvihellyksen jälkeen riehakas. KTP-kapteeni David Ramadingaye kuvasi peliä painokelvottomin sanoin ja myös puolustuksessa luutinut Valtteri Vesiaho oli ihmeissään. Vesiaho tunnustti, että KTP itse teki pelistä itselleen todella vaikean laskettuaan pelitempoa ylivoimalla. Syytä passivoitumiseen ei kukaan osannut selittää. Päävalmentaja Argo Arbeiter oli myös pelin jälkeen vakavana ja totesi otsikon mukaisesti, että kaikki oli huonoa paitsi pisteet. Arbeiter oli myös erittäin pahoillaan Matias Lindforsin loukkaantumisesta. Joukkueen parhaimmistoon kuuluvan työmyyrän korvaaminen tulee olemaan erittäin haasteellista. Nuoret pelaajat kuitenkin osoittivat, että penkiltä löytyy laajuutta ja laatua. KTP saanee kaikesta huolimatta hyvän ryhmän jalkeille ensi viikon sunnuntaksi 30.8. klo 18:30, kun Arto Tolsa Areenalla pelataan Ykkösen kärkiottelu KTP - FF Jaro. KTP: Lepola, Bonet, Ogungbaro, Vesiaho, Eerola, Agyiri, Zaka, Mika (68’ Onyeanula), Ojamaa (68’ M. Kolsi), Ramadingaye, Lindfors (5’Leinonen)