Maali-ilottelua Oulunkylässä - KTP vakuuttavaan 3-0 voittoon Gnistanista

Gnistan - KTP päätti Ykkösen neljännen kierroksen sunnuntai-iltana. KTP haki vakuuttavalla pelillä täydet pisteet Kotkaan 3-0 voitolla. Ensimmäinen jakso meni täysin kotkalaisten heiluttaessa tahtipuikkoa. Vaikka maalipaikkoja oli tarjolla runsaasti, oli pelaajilla ilmeisesti vielä jännitys huipussaan, kun lähes avopaikoista pallot saatiin sivuverkkoihin tai ohi. Tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa. Tauon jälkeen alkoikin tapahtua. Ajassa 50’ Hindrek Ojamaa pääsi ensin vetämään, mutta veto osui suoraan Gnistanin puolustajaa päin. Tästä kimmonneen jatkopallon Ojamaa keskitti oikealta laidalta maalin vasemmalle laidalle tyhjään tilaan, josta Thomas Agyiri pääsi vapaasti puskemaan pallon maaliin ja siirtämään Kotkan johtoon. Ensimmäisestä maalista ehti kulua vartti, ja muutamia hukattuja maalipaikkoja, kun verkot jälleen heiluivat. Ajassa 66’ KTP rakensi hyökkäyksen, jonka lopuksi Ojamaa pääsi yrittämään lähes samasta paikasta kuin edellisessäkin maalissa. Tällä kertaa veto kimposi Gnistanin topparista yläriman kautta takaisin maalin eteen pelattavaksi, josta Zaka pääsi tuikkaamaan 2-0 johdon. Loppua kohden KTP vaihtoi miehiä isolla kädellä kun Antti Mäkijärvi, Zaka, Dave ja Ojamaa tekivät tilaa Kimi Kolsille, Taaniel Ustalle, Niklas Leinoselle ja Matias Paavolalle. 3-0 maali syntyi jo aivan loppuhetkillä ajassa 90+3’. Paavola toi pallon oikeaa laitaa pitkin ylös, jatkoi linjaa pitkin Kolsille. Kolsi syötti pallon takaisin Paavolalle, joka käytti pallon seinäsyötöllä Leinosella, ja jatkoi paluupallon takatolpalle, josta Tuomas Ollila pääsi vetämään suoraan keskityksestä pallon maaliin. Peli oli täysin kotkalaisten hallintaa. Gnistan pääsi muutaman kerran hyökkäämään kotkalaisten huolimattomuusvirheistä, jotka kuitenkin hoidettiin ja maalilla Anton Lepolalla ei järin rankka päivätyö ollut. Kolmas nollapeli on kuitenkin aina mieltä nostattava ja hieno saavutus. Pelikuvia voi käydä fiilistelemässä https://r1kuexposures.kuvat.fi/kuvat/Jalkapallo+%E2%80%93+Football/Miesten+Ykk%C3%B6nen+2020/19.07.2020+Gnistan+-+KTP/ KTP jatkaa tappiottomalla tiellä ja nousee tällä voitolla sarjakolmoseksi, tasapisteisiin EIFn perään. Pelit jatkuvat lauantaina 25.7 kotipelillä Mikkelin Palloilijoita vastaan klo 16 Arto Tolsa Areenalla. KTP: Lepola, Ruxi, Voutilainen, Vesiaho, Agyiri, Ojamaa (88’ Leinonen), Ramadingaye(88’ Paavola), Lindfors (61’ Ollila), Mäkijärvi (82’ K. Kolsi),  Zaka (82’ Usta), Eerola.