FC KTP Kotka ry

MuSan prässi hyydytti KTP:n

KTP pääsi vihdoin eilen avaamaan kotiottelunsa Arto Tolsa Areenalla. Säätiedotukset olivat pitkin viikkoa enteilleet kovaa sadetta ja mysrkytuulta pelin ajaksi, joten vain hieman alle tuhat katsojaa uskaltautui säätä uhmaamaan. Lopulta sekä mainostettu ukkosmyrsky että kotiavaus jäivät odotuksia vaisummiksi. MuSa lähti peliin tiukalla prässillä ja miesvartioinnilla, joka sotki KTP:n pelinavaamisen täysin. Agressiiviset ja suoraviivaista peliä pelaavat joukkueet olivat KTP:lle haastavia jo viime kaudella, ja niin oli myös lauantai-iltapäivänä. Ajoittain kotijoukkue sai pelattua pallon laitoihin, mutta hyökkäykset tyssäsivät viimeistään konstien loppumiseen viimeisellä kolmanneksella. Toisaalta KTP:n puolustuslinja pelaa tällä hetkellä niin varmasti, ettei MuSallakaan ollut ensimmäisellä puoliajalla maalipaikan poikastakaan. Puoliaikamakkaroita mutustaessaan useimmat olivat kuitenkin varmoja että toisella puoliajalla porilaiset putoavat kyydistä ja pisteet jäävät Kotkaan. Toisin kävi. KTP jopa menetti otettaan pelistä toisen puoliajan kuluessa. Matias Lindforssin tulo kentälle toi selvästi uusia ulottuvuuksia KTP:n pelaamisia, ja lopulta kotkalaisten paras maalipaikka pelattiin juuri Lindforsille. Harmi vain ettei Matias ole se joukkueen kliinisin viimeistelijä, joten laukaus hyvästä paikasta viuhui ohi MuSan maalin. Lopussa MuSalla oli mainio paikka tehdä ryöstöretkestään täydellinen. KTP:lle yhden pisteen pelasti kuitenkin Anton Lepola maagisella yhden käden torjunnallaan. MuSa sai siis sen mitä oli Kotkasta tullut hakemaan. Rikkonaisen ja fyysisen ottelun jossa maalipaikat olivat vähissä. Palkinnoksi 0-0 tuloksesta porilaiset saivat kauden avauspisteen. KTP jatkaa toki tappioitta, mutta jatkossa myös eilisen kaltaisiin otteluihin on löydettävä lisää murtautumismalleja. Täydet minuutit ottelussa urakoinut Antti Mäkijärvi kuvasi Karoliinan jälkipeleissä ottelua turhauttavaksi: -Tiesimme kyllä miten MuSa tulee pelaamaan, ja että tyhjää tilaa kyllä muodostuisi vieraiden kahden alimman linjan väliin kymppialueelle. Emme kuitenkaan saaneet palloa sinne riittävän organisoidusti riittävän usein, Mäkijärvi manasi. KTP on nyt kerännyt kauden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan viisi pistettä. Terävimmin sarjan on aloittanut AC Oulu, joka johtaa yhdeksällä pisteellään ilman pistemenetyksiä. KTP kyttää muutaman pisteen päässä tasoissa EIF:n, KPV:n ja Kajaanin kanssa. Seuraavaksi KTP matkustaa Helsinkiin, jossa vastaan asettuu takavuosilta tuttu sarjanousija Gnistan. KTP: Lepola, Ruxi, Voutilainen, Vesiaho, Mäkijärvi, Ollila, Ojamaa, Agyiri, Eerola (Usta 76'), Ramadingaye (Leinonen 84'), Beglarishvili (Lindfors 61')