Ilves pöllytti kotkan sulat 0-4

Pitkän off-seasonin jälkeen tunnelmat olivat odottavat suorastaan hiostavalla Arto Tolsa Areenalla. Ottelun alusta alkaen oli selvää, kuka tänään heilutti tahtipuikkoa. Ensimmäisellä minuutilla Ilveksen Ilari Mettälä pääsi Paavo Voutilaisen epäonnistuneen syötön väliin ja vetämään kohti maalia. Tämän Anton Lepola sai kuitenkin vielä hienolla vastaantulolla peitettyä. Kuudennellatoista peliminuutilla Ilvekselle tuomittiin vapaapotku boksin rajan tuntumasta. Vetäjäksi asteli Lauri Ala-Myllymäki. Lepolan näkökenttä peitettiin muurilla ja Ala-Myllymäen matala veto muurin välistä painui verkkoon. Taululle lukemat 0 -1. Ilveksen ensimmäisen maalin jälkeen myös KTP sai omat mahdollisuutensa rakentaa peliä. Pallo tuotiin tehokkaasti keskikentän yli, mutta kentän viimeisen kolmanneksen terävyys ja tehokkuus uupuivat. Ajassa 32’ Ilves avasi nopeasti oikeaa laitaa pitkin ylös, josta jatkona Nathan Skytta pääsi nokikkain Lepolan kanssa. Lepola torjui ensimmäisen vedon, mutta Emile Paul Tendeng pääsi pistämään paluupallon pussiin. Tauolle siirryttiin 0-2 lukemissa. Välittömästi toisen puoliajan alkuun Ilves jatkoi maalikarkeloitaan. Ajassa 46’ KTP ei saanut Ilveksen keskitystä purettua ja Ilveksen Joona Veteli pääsi tuikkaamaan pallon taas Lepolan selän taa päivittäen tauolle 0-3 lukemat. Ajassa 75’ KTP:llä oli hyvä hyökkäys käynnissä, mutta Ilves onnistui riistämään pallon ja käänsi pelin nopeasti. Noin 20 sekuntia riistosta pallo oli neljännen kerran Lepolan takana, tekijänä Tendeng, joka kuittasi tällä illan toisen osumansa. Kokonaisuutena voidaan sanoa, että kentällä näkyi selvästi, että siellä pelasivat  Veikkausliigan kärjessä pelaava hallitseva Suomen Cupin mestari ja Ykkösen joukkue. KTP sai muutamia hetkiä, jolloin joukkue pääsi rakentamaan peliä, mutta Ilveksen tehokas puolustus vei tehot hyökkäyksistä. Parhaat maalipaikat siunaantuivat kaukolaukauksista Thomas Agyirille ja Valtteri Vesiaholle. KTP: Lepola, Ollila, Ruxi, Voutilainen, Vesiaho, Ojamaa (83’ Paavola), Agyiri, Ramadingaye (83’ K., Kolsi), Lindfors, Eerola (60’ Zaka), Kurki (55’ Usta)