Tammisaaren kirous on murrettu 1-4 vierasvoitolla!

KTP haki tärkeän 1-4 vierasvoiton EIF:sta ja rikkoi samalla Tammisaaren kirouksen kaappaamalla täyden pistepotin mukaan kotimatkalle ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Tänään nähtiin myös muutamalla pelaajalla kauden avausmaalit. Peli käynnistyi tasaisesti, mutta jo heti alun muutaman minuutin jälkeen KTP oli aktiivisesti liikkeellä ja pääsi ensimmäisille maalipaikoille. KTP:n ensimmäinen maali lähti kulmatilanteesta ajassa 13’. Aleksi Pahkasalo antoi kulmapotkun ja keskitti boksin keskelle, josta hässäkän päätteeksi Juuso Laitinen pääsi tekemään kauden avausmaalinsa ja viemään vierasjoukkueen 0-1 johtoon. Pahkasalo oli tänään tulessa kulmissa, sillä myös toinen maali tuli Pahkasalon antamasta kulmasta ajassa 40’. Pahkasalon keskityksestä boksiin Kalle Multanen pääsi ensimmäisenä puskemaan pallon suoraan maaliin ja taululle lukemat 0-2. Kyseessä oli Multasen 94.s maali Ykkösessä. Joko laitetaan äänestys pystyyn missä pelissä paukutetaan numero 100 rikki? Ennen taukoa myös Kasperi Liikonen pääsi vielä avaamaan maalitilinsä varsinaisella pommilla ajassa 42’. Hetkeä aiemmin Kassulla oli jo tähän tilaisuus, mutta veto pamahti suoraan ylärimaan. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava, että EIF:in oikea laita vuosi kuin seula, ja KTP sai pelattua reippaasti yli 10 palloa tätä kautta Liikoselle, joka pääsi pelaamaan hyville paikoille haastamalla EIF:in yksinäisen pakin. Vasta viimeiset 20 minuuttia EIF tuplasi laitaa, mutta tässä vaiheessa Liikonen vaihdettiin Miro Schwalenstöckerin tuoreisiin jalkoihin. Tauolle siirryttiin siis KTP:n 3-0 johdossa. Toinen puoliaika käynnistyi KTP:n osalta hieman varmistellen ja palloa kierrätettiin aiemmista peleistä tuttuun tapaan alakerran kautta. EIF oli myös saanut pukukopissa kerättyä taisteluilmettä kasaan ja jo muutamia vaarallisia tilanteita aiemmin luonut Akseli Ollila pääsi kaventamaan kotijoukkueelle lukemat 1-3 ajassa 63’. Lopulliset tulokset taululle saatiin vielä ajassa 68’. Pitkän ristiavauksen myötä Liikonen pääsi taas murtautumaan laidasta sisään ja tuomaan pallon boksiin. Liikonen kaadettiin boksissa, ja vaikka tuomari näytti että peli jatkuu, EIF:läiset alkoivat protestoimaan mahdollista pilkkua. Tämän aikana KTP:n pelaajat jatkoivat rauhallista syöttöpeliä ja lopulta Pahkasalo pääsi siirtämään pallon lähes vapaasti maalin edestä maaliin ja taululle päätöslukemat 1-4. Oli hienoa nähdä, kuinka KTP jatkoi pelaamista rauhallisesti siihen asti, kunnes pallo on maalissa tai tuomari viheltää pelin poikki, eikä roiskaissut palloa sivurajasta yli ja alkanut selvittää tilannetta. Tätä varten tuomarit ovat kentällä. Yleisesti ottaen on todella positiivista, että nyt saatiin lähes täysin ehjä peli alle, ja maalipaikkoja luotiin aktiivisesti. Peli olisi aivan hyvin voinut päättyä myös 1-8. Toivottavasti tänään paikkoja jopa tuhlailleet pelaajat säästelevät näitä ratkaisupaikkoihin vastaisuudessa. Pelillisesti oli viihdyttävää nähdä KTP:n nopeat hyökkäyksiin lähdöt. EIF:in peliä luettiin hyvin ja oikealla laidalla Liikosella oli jatkuvasti tilaa, johon tarjoiltiin sekä nousuja että pitkiä ristipalloja. Pallonhallinnallisesti peli meni suhteellisen tasan, mutta vaikka EIF sai lukumäärällisesti hyökkäykseen nousuja, olivat hyökkäykset lyhyitä eikä näistä muodostunut vaarallisia tilanteita kuin kourallinen. Muutamissa valituissa paikoissa KTP käytti hyödyksi korkeaa prässiä. Koko joukkue liikkui yhdessä ja paine saatiin luotua EIF:n maalivahdille ja puolustajille. Tämän seurauksena EIF roiski palloa huolimattomattomasti, ja pallo useimmiten päätyi KTP:n puolustukselle. Varsinkin ensimmäisen maalin jälkeen KTP:n peli vapautui selkeästi ja peli oli ajoittain iloista ja rohkeaa futista, jota haluamme nähdä useamminkin. Tällä tuloksella KTP nousee Ykkösessä viidenneksi 17 pisteellä, vain pisteen jäljessä Jaroa ja MuSaa, jotka majailevat sarjataulukossa KTP:n edellä 18 pisteellä. Lauantaina kohdataan Jaro vieraissa ja voitolla olisi sarjan kolmospaikka tarjolla. Lauantaina klo 17 pelataan täyden kierroksen ottelut samaan aikaan: MuSa-Haka, MyPa-EIF, Jaro-KTP, AC Kajaani-TPS, AC Oulu-TPV. KTP: Koski, Manel, Laitinen, Voutilainen, Ollila, Eerola (46’ Lindfors), Mäkijärvi, Pahkasalo (77’ K.Kolsi), Kurki, Liikonen (72’ Schwalenstöcker), Multanen