Tyly oppitunti turkulaisilta – TPS voitti 3-0

TPS:n kurinalainen pelaaminen tuotti tuloksena 3 pistettä kotimatkalle 3-0 voitolla kotijoukkueesta. Alkuasetelma ennen kahdeksannen kierroksen päätöspeliä oli lupaava, sillä sunnuntaina pelattiin Ykkösen muita otteluita, joilla suorastaan pedattiin kotkalaisille mahdollisuutta kuroa matkaa Ykkösen kärkeen. Tulokset sunnuntaina 9.6 pelatuista otteluista: 0-0 Kajaani –Haka,1-1 MYPA-TPV, 0-0 Oulu – Jaro ja 1-3 Musa – EIF. Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle TPS:n hyökkäyksellä. TPS hallitsi pallollista peliä ensimmäiset 5 minuuttia, jonka jälkeen myös kotkalaiset saivat pallosta kiinni. TPS pelasi alusta asti korkealla prässillä, jota KTP ei saanut purettua lainkaan ensimmäisellä jaksolla, ja hyökkäykset kilpistyivät viimeistään keskikentälle. TPS sai ensimmäisen merkinnän tulostaululle 14’ minuutilla. KTP:n pitkästä avauksesta TPS sai pallon pelattua Muzacille, joka pääsi etenemään keskikentältä noin 20 metriin, ja pääsi vapaasta paikasta vetämään. Veto oli hieman leijaileva, ja meni harmittavasti Kosken käsien kautta etukulmasta maaliin. 0-1 Maalin jälkeen TPS siirtyi puolustamaan ja KTP pääsi rakentamaan hyökkäyksiä. Kummallakaan joukkueella ei ollut kunnon paikkoja ja keskikenttä tukittiin molempiin suuntiin. KTP:n tekemistä leimasi kuitenkin vahvasti häseltäminen, esimerkiksi ratkaisevat syötöt ja sivurajaheitot annettiin kiireessä, ja nämä useimmiten eivät päätyneet omille pelaajille. Ajassa 39’ TPS:n Jakonen sai keskikentän oikealta laidalta tulleen ristipallon boksin vasemman kulman taakse. Laitinen ei ehtinyt syöttöön väliin ja Jakonen pääsi vetämään pallon täysin vapaasti Koskea vastaan ja päivittämään taululle lukemat 0-2. TPS pääsi tehokkaasti hyödyntämään ensimmäisen jakson ainoat maalipaikat, jotka tulivat kotijoukkueen virheistä. Jakson lopulla TPS sai vielä ajassa 44’ mahdollisuuden lisätä johtoa, mutta Koski sai pallon pelastettua maaliviivalta kulman jatkotilanteesta. Tauolle siirryttiin lukemissa 0-2 vierasjoukkueen tahdissa. KTP:ltä on tällä kaudella jo useaan otteeseen nähty, että toinen puoliaika on ensimmäistä parempi, mutta tänään tämä ei valitettavasti toteutunut. Ensimmäisen jakson hätäily pallon kanssa näkyi edelleen. Pallonhallinnallisesti KTP piti pallon, mutta ei saanut palloa nostettua maalille asti tai maalipaikkoja luotua. TPS myös tiputti oman pelinsä, mutta puolusti edelleen kurinalaisesti ja onnistui vastahyökkäyksissä. Ajassa 57’ TPS pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 0-3 Muzacin vedolla boksin oikeasta laidasta vasemman tolpan kautta sisään. Juuso Laitinen kommentoi pelin jälkeen, että 0-3 meni tänään täysin TPS:n hyvyyteen. TPS sai prässin toimimaan, ja kotijoukkueella oli pallon kanssa koko ajan kiire. Tänään ei millään saatu vastustajan puolustusta auki ja oma peli sakkasi siihen. TPS:n valmentaja Tommi Pikkarainen oli todella tyytyväinen turkulaisten pelaamiseen ”Tänään tehtiin hieno työ, jota monet joukkueet eivät täällä tule tekemään”. Pikkarainen viittasi helmikuun Suomen Cupin peliin, jolloin he saivat kovaa kyytiä ja silloin he juoksivat meidän perässä. Nyt joukkue lähti iskemään kovaa ja KTP:n peli saatiin pysäytettyä. Myös KTP:n valmennuksen Ossi Virta listasi vielä huomioita pelistä ja oli samaa mieltä Laitisen ja Pikkaraisen kanssa: TPS prässäsi todella aggressiivisesti ja sai sitä kautta paljon riistoja. He saivat maalin varhaisessa vaiheessa ja lisää itseluottamusta sitä kautta. Meille tuli pelkotila päälle eikä maltettu tulla pelaamalla ulos, kuten ollaan treenattu. Tokalla jaksolla saatiin vähän enemmän laitoja mukaan, joista saatiin tilanteita rakennettua. Tosin peli oli tässä vaiheessa jo 0-2, mikä tietysti vaikutti TPS:n peliin. Pelit jatkuvat sunnuntaina 16.6 klo 18.30 vierasottelulla Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan Tammelassa. Seuraava kotiottelu Arto Tolsa Areenalla on maanantaina 24.6 klo 18.30, jolloin vastaan asettuu Valkeakosken Haka. KTP: Koski, Manel, Voutilainen, Pahkasalo (74’ Schwalenstöcker), Ollila, Multanen, Eerola, Mäkijärvi (64’ Kurki), Lindfors (64’ K.Kolsi), Liikonen, Laitinen