FC KTP Kotka ry

KTP otti avausvoittonsa

Hätäisimmät olivat jo ehtineet huolestua KTP:n vaisusta kauden alusta. Kun kahdesta ensimmäisestä ottelusta ei ollut tullut pistettäkään, oli Argo Arbeiter pakotettu keksimään uusia ideoita. KTP pelasikin aikaisempaa suoraviivaisemmin, eikä EIF:ää vastaan nähty enää juurikaan puolustuspään virheitä. Kolmen topparin systeemistä oli luovuttu, ja KTP:n ryhmitys kentällä oli perinteinen 4-4-2. Ottelu käynnistyi kyttäillen, eikä vaarallisille maalipaikoille päästy oikeastaan ensimmäiseen puoleen tuntiin ollenkaan. Uneliaan pelin katkaisi reilun puolen tunnin jälkeen Saku Leppäsen todella pahan näköinen loukkaantuminen. Nilkkansa loukanneen Leppäsen tilalle keskikentän keskustaan, hieman vieraalle pelipaikalle, vaihdettiin Anton Eerola. Puoliajan lopulla molemmat joukkueet pääsivät vuoroin kokeilemaan maalintekoa. Lähempänä oli KTP, kun yliajalla Antti Mäkijärvi liukui pallon EIF-maalin tolppaan. Toiselle puoliskolle KTP nosti prässiä, ja sai riistoja syvällä Tammisaarelaisalueella. Toisella puoliajalla maalihanat sitten aukesivat. 67-minuuttia oli pelattu, kun Juuso Laitinen avasi puolustuslinjasta pitkän pallon Aleksi Pahkasalolle. Pahkasalo sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella tarpeeksi aikaa ja tilaa kierteiselle laukaukselleen ja pallo löysikin tiensä EIF-maalin vasempaan ylänurkkaan. Ja kun vauhtiin oli päästy, niin lisää oli tulossa. Vain viisi minuuttia tästä ja KTP:lle tuomittiin vapaapotku hyvästä paikasta. Pallon taakse asettui Pahkasalo, ja tällä kertaa Aleksi pamautti pallon oikeaan yläkulmaan. EIF tuli vielä peliin mukaan muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. KTP pelasi löysästi oman rangaistusalueensa laitamilla  ja päästi Omar Jaman laukomaan kohti Jiri Kosken maalia. Vaikka veto jäikin voimattomaksi, muutti se suuntaansa kerran tai kaksi, ja lipui hiljalleen ohi hölmistyneen Kosken. Yliajalla viimeisen niitin EIF-arkkuun naulasi kuitenkin Antti Mäkijärvi, joka Pahkasalon esityöstä viimeisteli loppuluvuiksi 3-1. KTP otti siis henkisesti tärkeän avausvoittonsa ja mursi vuosia vaivanneen EIF-kirouksensa. Ossi Virtaa avausvoitto tyydytti. -Todella vapauttava voitto. Muutimme hieman pelitapaamme ja analysoimme vastustajan tarkasti. Tämä näkyi hyvänä lopputuloksena, kiitteli Virta. KTP jatkaa kauttansa seuraavaksi 20. päivä kuluvaa kuuta, kun Arto Tolsa Areenalle saapuu vieraaksi FF Jaro Pietarsaaresta. KTP: Koski, Manel, Dolivo, Kottoy, Leppänen (37' Eerola), Pahkasalo, Ollila, Multanen (82' Kurki), Mäkijärvi, Liikonen (85' Lindfors), Laitinen        Lisää kuvia ottelusta