FC KTP Kotka ry

Ennakko: Harjoitusottelut käyntiin KäPan vieraana

KTP:n ensimmäinen harjoitusottelu pelataan tulevana lauantaina 8.1., kun kotkalaisjoukkue suuntaa kohti Vantaan Peakfin Arenaa kohdatakseen Käpylän Pallon.

Käpylän Pallo pelaa Kakkosen A-lohkossa. Viime kaudella joukkue sijoittui lohkonsa seitsemänneksi. Joukkueen paras maalintekijä oli viime joulukuussa 19 vuotta täyttänyt Brian Mansaray yhdeksällä osumallaan, mikä oli neljännes joukkueen kaikista maaleista. KäPa tiedotti tällä viikolla, että edustusjoukkueen päävalmentajaksi täksi kaudeksi nimetty Olli Orvasto ei jatka tehtävässään henkilökohtaisten syiden takia. Hänen paikkansa ottavaa päävalmentajaa ei vielä ole nimetty. Toistaiseksi valmennuksesta vastaa Jordi Aluja, joka muistetaan viime kaudelta KTP:n riveistä.

KTP lähtee kuluvan kauden ensimmäiseen harjoitusotteluunsa hyvin miettein. Viime kaudella Kakkosessa HJS:n riveissä pelannut ja täksi kaudeksi Kotkaan siirtynyt Santeri Stenius kertoo asettuneensa hyvin uuteen kotikaupunkiinsa.

– Aika mainiosti on sujunut. Kotka on vaikuttanut aika pitkälti samanlaiselta kaupungilta kuin mitä Hämeenlinna on. Tämä on suunnilleen samankokoinen ja asukkaitakin suunnilleen saman verran, Stenius sanoo.

Stenius muutti Kotkaan jo joulukuun alussa, kun edustusjoukkue aloitti harjoituskautensa. Meininki uudessa ympäristössä on ollut hyökkääjän mieleen.

– Se on selvää, että minun pitää pelaajana pystyä nostamaan tasoa viime vuodesta. Harjoituksia on ollut kaksi kertaa enemmän kuin aiemmin ja kaikessa toiminnassa on ammattimaisuus läsnä. Ainakin toistaiseksi kaikki on itselläni sujunut hyvin, Stenius kertoo.

Kauden ensimmäisestä harjoitusottelusta Stenius odottaa itseltään hyviä näyttöjä.

– Haluan todistaa itselleni, että olen omaksunut niitä asioita, joita olemme harjoituksissa käyneet läpi. Totta kai hyökkääjänä sitä haluaa myös aina tehdä maaleja.

– Treeneissä on ollut hyvä intensiteetti. Olemme käyneet läpi prässipelaamista, pelin avaamista ja muita perusjuttuja. Kun treenataan, mennään aina täysillä. Olen tykännyt tästä ilmapiiristä, hän jatkaa.

KäPa–KTP lauantaina 8.1. kello 19 Peakfin Arenalla. Voimassa olevien rajoitusten takia otteluun ei voida ottaa yleisöä.

Myös muiden KTP:n harjoitusotteluiden ajankohdat ovat täsmentyneet. Ensi viikon lauantain 15.1. harjoitusottelu PK-35:tä vastaan pelataan Talin jalkapallohallissa kello 15.15 alkaen ja lauantaina 29.1. Honka Akatemia kohdataan kello 15.15 Kauniaisten jalkapallohallissa.