FC KTP Kotka ry

KTP kohtaa Ykkösen runkosarjan päätösottelussa EBK:n

KTP:n naiset matkaavat Espooseen, Ykkösen runkosarjan päättävään otteluun. Vastaan asettuu EBK, jonka kanssa kohtaamiset ovat aina olleet tiukkoja ja täynnä tunnetta. Niin varmasti tälläkin kertaa. Kevätkierroksella joukkueet tasasivat pisteet KTP:n viimehetken tasoitusmaalilla.

EBK oli aina edelliselle kierrokselle asti mahdollisuudessa tavoitella paikkaa ylemmästä loppusarjasta. Tämä toive kuitenkin kariutui, kun EBK hävisi HJK:lle ja TPS vastaavasti voitti oman ottelunsa viime viikonloppuna. EBK on käytännössä jo varmistanut sarjapaikkansa ensi vuodelle, sillä todennäköisesti kukaan sarjan kolmesta viimeisimmästä ei tule ohittamaan sitä. Tämä ei kuitenkaan poista sitä, etteikö joukkue panostaisi vielä kaikkensa, jotta loppukausi olisi voitollinen.

KTP haluaa jatkaa hyvää virettään lokakuun loppuun asti. Jokainen piste on äärimmäisen tärkeä. Joukkue on saavuttanut vähimmäistavoitteensa, varmistamalla sarjapaikkansa. Nyt sitten taistellaan vielä paremmista sijoituksista, kuin viime kaudella. Tällöin joukkue sijoittui sarjassa neljänneksi. Viivi Ollonqvistin lähtö Ruotsin pääsarjaan jättää isot saappaat täytettäviksi muille pelaajille. Onneksi KTP:n maalinteko ei ole aivan täysin Ollonqvistin harteilla ollut tähänkään asti.

EBK on napannut kotiotteluistaan tällä kaudella 10 pistettä. Erikoista on se, että se on pelannut peräti neljä tasapeliä kahdeksasta ottelustaan. Edellisessä kotiottelussaan EBK pöllytti Rauman Pallo-Iiroja lukemin 5–0! Edellisen kerran EBK on poistunut kotikentältään tappio niskassa kesäkuun alussa. Silloin vastassa oli sarjakärki HJK Akatemia. KTP:n vieraspelisaldo näyttää tältä kaudelta 16 pistettä. Se on hyvä lukema. Täytyy kuitenkin muistaa, että EBK:n kotikenttä on vaikea paikka hakea pisteitä. Se lienee mitoiltaan yksi sarjan pienimmistä, joten tila ja aika ovat vähissä.

KTP haluaa mahdollisimman hyvät lähtökohdat loppusarjaan. Siksi on erittäin tärkeää saada Espoosta hyvä tulos lauantaina. Joukkue on valmis laittamaan jälleen kerran kaikki likoon. Löysäilyyn ei ole varaa, vaan koko ajan on oltava valmiina iskemään. Pelataan loppuun asti kovaa, mutta rehdisti – niin kauan kuin on aikaa, on mahdollisuuksia!

EBK-FC KTP 31.8.2024 klo 15.00 Keski-Espoon tekonurmi, Espoo