FC KTP Kotka ry

KTP matkaa Äijänsuon stadionille

KTP:n naisjoukkue astuu jälleen bussiin. Tällä kertaa suuntana on Rauma ja Äijänsuon stadion. Siellä vastaan asettuu Rauman Pallo-Iirot. Viime vuoden kohtaamisissa pisteet menivät KTP:lle 4–1, vieraissa irtosi voitto ja kotona 0–0 tasapeli. Raumalaisten alku tällä kaudella ei ole ollut paras mahdollinen, joten vastassa on todennäköisesti kiukkuinen kovaa prässäävä kotijoukkue.

Viiden viimeisimmän ottelun saaliina on raumalaisilla vain yksi voitto. Maaleja joukkue on tehnyt vain kolme, kun taas päästettyjä maaleja on peräti 12. Joukkue on siis samaan aikaan sekä kärsinyt tehottomuudesta että vuotavasta puolustuksesta. Viime kierroksella Ilves/2:ta vastaan joukkue joutui vajaalle ottelun 79. minuutilla, kun maalivahti Saga Helkelä ajettiin suoralla punaisella ulos. Se viimeistään käänsi ottelun tamperelaisille.

KTP:n viiden viimeisimmän ottelun saldot ovat seuraavat: maaleja on tehty 20, päästetty 9. Voittoja kolme, tasapelejä ja tappiota yksi molempia. Täytyy tosin muistaa, että tähän sisältyy yksi Cup-ottelu Kolmosen joukkuetta vastaan.

Pallo-Iirot ovat alkukaudesta kärsineet niukkoja tappioita, ja maalinteon kanssa on ollut ongelmia. Niitä on varmasti yritetty ratkoa harjoituskentällä. Kotiottelut ovat sujuneet vähän paremmin kuin vieraspelit. Joukkue onnistui voittamaan kotonaan VJS:n 2–1. Lisäksi se piti vajaalla ottelun tasaisena EBK:ta vastaan, häviten harmittavasti omalla maalilla 0–1.

KTP onnistui edellisessä ottelussaan tekemään peräti kuusi maalia. Huonoa oli se, että omissa soi kolme kertaa. Puolustuksen pitävyyttä on parannettava, sillä jatkuvasti joukkue ei pysty iskemään takaisin oman pään vuotaessa. KTP päässee lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla matkaan. Myös maajoukkueidensa mukana olleet Pinja Turkia (U18) ja Mia White (USA:n kuurojen maajoukkue) ovat palanneet takaisin kokoonpanoon. Vain muutama varma poissaolija on tiedossa. Iira Eskola parantelee vielä itseään sairauden takia, lisäksi Oona Kelkka on työesteen vuoksi varmasti poissa.

KTP lähtee otteluun jo sarjataulukkoakin katsomalla ennakkosuosikkina. Tämä suosikin viitta on raskas. Rauma ei ole kaikkein helpoin paikka hakea pisteitä. Se on pidettävä tiukasti mielessä valmistauduttaessa tulevaan otteluun. Pitkä bussimatka ja ärsytetty kotijoukkue pitänevät huolen siitä, että kotkalaisten on tehtävä iso työ pisteiden eteen. Joukkue tiedostaa nämä vaateet ja on valmis kohtaamaan tulevan haasteen. Mennään samalla kaavalla, kuin jokaiseen muuhunkin peliin: Laitetaan kaikki likoon ja periksi ei anneta. Missään vaiheessa!

Pallo-Iirot - FC KTP naisten Ykkönen 8.6.2024 klo 16.00 Äijänsuon stadion, Rauma