Maali-iloittelua Kotkassa

KTP ja FC Lahti järjestivät katsojille nähtävää koko rahan edestä. Ottelussa tehtiin yhteensä yhdeksän maalia. Kotijoukkueen toimesta pallo pommitettiin verkkoon kuusi kertaa. Lahtelaisten oli tyytyminen kolmeen osumaan. Ottelussa KTP oli koko ajan kuskin paikalla. KTP siis kukisti FC Lahden 6–3 (2–0) lukemin ja piti pisteet itsellään.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta pelirytmin ja -temmon hakemista. Ottelu painopiste vaihteli paljon, eikä kumpikaan joukkue saanut kunnolla otetta pelistä. Noin vartin pelaamisen jälkeen kotijoukkue näytti pääsevän niskan päälle. Se kehitteli vaarallisen oloisia hyökkäyksiä ja ilmiselvästi pakotti FC Lahden epämukavuusalueelle. Lahdella oli vaikeuksia avata peliä lyhyin syötöin. Monesti oli turvauduttava heille epätyypilliseen pitkään syöttöön. Näissä kotijoukkue oli kuitenkin vahvempi ja voitti usein pallon itselleen keskialueella.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella aivan ensimmäisen puoliajan loppuminuuteille. Pelikellon näyttäessä aikaa 44 minuuttia, Oona Kelkka pääsi maalivahdille suunnatun syötön katkoon. Törmäys Veera Ansalahden kanssa ja irtopallo Katy Byrnelle, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. Ja kun maalien makuun päästiin, niin toinen täysosuma syntyikin jo kolmen minuutin kuluttua. Anni Eriksson lähetti pallon oikealta kovana kohti maalille noussutta Byrneä. Se kuitenkin otti kimmokkeen lahtelaispuolustajasta, hämäten maalivahti Ansalahtea ja painui omaan maaliin. Näin siirryttiin tauon viettoon KTP:n 2–0 johdossa.

Kotijoukkue piti pintansa myös toisella puolikkaalla

KTP ei tehnyt tauolla vielä yhtään pelaajavaihtoa. Tauolla terävöitettiin vielä avaamista. Se ei ollut vaikeata avauspuolikkaalla, mutta valmennus halusi saada siihen lisää monipuolisuutta. Kotijoukkue ei päästänyt vieraitaan helpolla myöskään ottelun toisella puolikkaalla. Se vyörytti hyökkäyksiään kohti FC Lahden maalia ja loi useahkoja hyviä maalintekotilanteita.

Toisella jaksolla kenttäryhmityksessä välit alkoivat hiljalleen kasvaa. Tämä sai aikaan sen, että molemmat joukkueet pääsivät hyökkäämään suoraviivaisemmin. Tilanteita avautui molemmille joukkueille lisätä maalisaldoaan. Kotijoukkue onnistui siinä vieraitaan selvästi paremmin. Viikolla harjoitellut asiat näkyivät pelissä. Tilat löytyivät sieltä, mistä oli oletettukin. Pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa erittäin hyvin.

Ottelun toisella puolikkaalla nähtiin peräti seitsemän maalia. Neljästi maalasi kotijoukkue ja kolmesti FC Lahti. Erikoista oli, että erotuomarin antamalla lisäajallakin (3 min.) nähtiin kaksi täysosumaa. FC Lahden Jessica Taren maalasi 90. ja FC KTP:n Emma Putkinen 92. minuutilla. Tämä oli samalla Emman ensimmäinen maali Naisten Ykkösessä. Huomautettakoon, että molempien maalintekijöiden kasvattajaseura on FC Peltirumpu Kouvolasta.

Kotijoukkue oli sekä numeroiden että kenttätapahtumien valossa parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Helpolla se ei kuitenkaan tullut. Voitto oli koko joukkueen yhteisen työn tulos. Penkiltä saatiin tarvittaessa tuoreita jalkoja kentälle pitämään tempoa yllä. FC KTP voitti laukaukset 9–8 maalia kohti (18–13 kaikki laukaukset). Ottelu oli kaiken kaikkiaan siisti. Varoituksia erotuomari Roope Pynnönen antoi vain yhden. Tamnit Gill sai katsella keltaista korttia taklauksestaan. Yleisöä oli paikalla 161 maksanutta katsojaa.

Seuraavaksi FC KTP kohtaa vieraissa Rauman-Palloiirot. Ottelu pelataan parin viikon kuluttua, sillä seuraavana viikonloppuna annetaan aikaa juhlallisuuksilla, kun koulunsa päättävät viettävät valmistujaisjuhliaan.