FC KTP Kotka ry

VIFK voitti kahdella puskumaalilla

Vaasa IFK peittosi KTP:n Naisten Ykkösen ottelussa lauantaina. Vaasalaiset olivat kahdesti terävämpiä KTP:n maalinedessä, tehden molemmat maalinsa päällä keskityksistä. KTP hallitsi ottelua ja palloa, mutta tehottomuus leimasi otteita.

Vaasa IFK piti pisteet itsellään vaikka vierasjoukkue KTP painoi päälle kaikella voimallaan. Jo ottelun alusta alkaen näytti siltä, että peli etenee vieraiden tahdissa. Vaasa kuitenkin pystyi murtamaan kotkalaisten puolustuksen kahdesti. Ensimmäisen kerran pallo oli maalissa 14 minuutin pelin jälkeen. Hyvin harjoitellun kulmapotkuvion päätteeeksi Frida Peltonen pääsi viimeistelemään takatolpalta ottelun avausmaalin.

Vain neljä minuuttia edellisestä ja pallo oli toistamiseen kotkalaisten maalissa. Tällä kertaa Heidi Rannikko pääsi kahden topparin välistä puskemaan keskityspallon maaliin. Tämän jälkeen ote siirtyi vahvasti vierasjoukkueelle. Se hallitsi kenttätapahtumia selvähkösti, muttei päässyt kuin muutaman kerran maalipaikoille. Yksi parhaista paikoista tuli Katy Byrnelle. Epäonnekseen hän puski lähietäisyydeltä pallon ylärimaan.

Toinen puoliaika oli selvästi KTP:n

Tauolla KTP teki kolme pelaajavaihtoa ja yritti nostattaa tempoa entisestään. Siinä joukkue onnistuikin, sillä toisella puolikkaalla VIFK:lla oli suuria vaikeuksia päästä pois omalta kenttäpuoliskoltaan. KTP:n prässi oli vahvaa ja oikea-aikaista. Harmi vain vieraiden kannalta, ettei hyvä pelaaminen realisoitunut juurikaan maalipaikoilla. KTP:n murtautumisyritykset kilpistyivät useasti hyvin pelanneeseen VIFK:n keskuspuolustukseen. Se hoiteli ilmassa tulleet keskitykset varmasti läpi ottelun.

KTP ei keksinyt tapaa murtaa puolustuslinjaa. Joukkue sai aikaan vain muutaman laukauksen kohti Annika Luomarannan vartioimaa maalia. Vaarallisimmin maalia hätyyttelivät Viivi Ollonqvist ja Katy Byrne. Tosella puolikkaalla KTP teki vielä kaksi vaihtoa. Kentän joutui jättämään loukkaantumisen vuoksi Byrne. Hänen tilalleen tuli Jemina Mutikainen. Lisäksi Janette Hanski teki tilaa Anni Erikssonille. Nämä vaihdot tehtiin noin tunnin pelin jälkeen.

KTP jatkoi hyökäyksiensä vyöryttämistä edelleen, mutta Vaasan puolustus kesti. Joukkue yritti kyllä kaikkensa, eikä ketään voi syyttää yrityksen tai halun puutteesta. Tällä kertaa ei palkintoa kuitenkaan tullut. Se tietenkin harmittaa, ja niin pitääkin. Katseet ovat kuitenkin suunnattava eteenpäin. Asioista on otettava opiksi ja kehitettävä omaa tekemistään edelleen. Tähtäin on edelleen korkealla ja kaikki tekeminen tähtää siihen, että joukkue löytyy sarjan kärjestä syksyllä. Seuraavaksi KTP kohtaa Ilves/2:n Arto Tolsa areenalla 5.5. Sinne toivotaan runsaslukuista yleisöä kannustamaan joukkue voitokkaaseen suoritukseen.