FC KTP Kotka ry

KTP kohtaa Bolt areenalla HJK Akatemian

KTP matkustaa Bolt areenalle, jossa se kohtaa Naisten Ykkösen ottelussa HJK Akatemian. Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet toisensa alemmalla sarjatasolla kaudella 2022. Tuolloin kotkalaiset olivat parempia molemmilla kerroilla. Nyt molemmat joukkueet ovat uudistuneet melkoisesti noista ajoista.

KTP aloitti sarjapelinsä voitokkaasti kukistamalla VJS:n selvästi. Nyt vastus on ennakkoon arveltuna kovempi. Useiden asiantuntijoiden mukaan HJK löytyy syksyllä sarjan päättyessä taulukon kärkipäästä.

HJK on hyvin valmennettu joukkue. Päävalmentaja Joonas Sarelius on yksi Suomifutiksen legendoja ja monessa liemessä keitetty. Yleensä hänen joukkueensa ovat tottuneet voittamaan. Joukkue on täynnä nuorisomaajoukkueissa esiintyviä pelaajia. Lisäksi tiivis yhteistyö Kansallisen Liigan joukkueen kanssa antaa lisävoimia tarvittaessa Ykkösen joukkueelle. Liigassa vähemmälle peliajalle jääneet pelurit voivat hakea minuutteja Ykkösestä.

HJK aloitti sarjansa yskien, se hävisi edellisellä kierroksella sarjan voittajasuosikille Turun Palloseuralle (TPS) maalein 4–2. Tämä varmasti kirvoittaa helsinkiläiset jahtaamaan avausvoittoaan entistä kiivaammin kotiottelussaan.

KTP lähtee haastavista asetelmista sunnuntain peliin. Joukkueen maalivahdille, Sonja Leinolle, sattui ikävä loukkaantuminen avausottelun lämmittelyn viime hetkillä. Hän joutui jättämään pelin väliin. Tarkempaa tietoa Sonjan tilanteesta saadaan ensi viikon aikana. Onneksi Sonjalle löytyi korvaaja ainakin kahden ottelun ajaksi, sillä Kuopiosta joukkue saa lainaksi Ellan Arpiaisen. Hän on tuttu pelaaja kotkalaisille. Ellan edusti seuraa vuoden verran ennen lähtöään Mäkelänrinteen urheilulukioon. Nyt hän edustaa Kuopion Palloseuraa (KuPS).

Edellisviikon sairastumiset ja pienet loukkaantumiset alkavat olla jo voitettu kanta. Harjoittelu viikolla on ollut haastavaa sillä AT areenalla on useana iltana pelejä joukkueen harjoitusvuorojen aikana.

KTP aikoo kuitenkin näyttää parasta osaamistaan sunnuntaina Boltilla. Joukkueen pelaamisessa on ollut hyvä taso jo jonkin aikaa, eikä ole mitään syytä miksei se edelleen jatkuisi. Vaikkakin KTP lähtee otteluun hienoisena haastajana, ei sen tapoihin kuulu nöyristellä. Joukkue lupaa taistella viimeiseen vihellykseen asti – periksi ei annetta milloinkaan!

HJK Akatemia – FC KTP 21.4.2024 klo 17.00 BOLT areena