Otteluraportti PK-35 Helsinki - FC KTP

KTP (N1) ja PK-35 Helsinki (KL) iskivät yhteen kauden kenraalipelissä Helsingissä, Talin jalkapallohallissa myöhään lauantai-iltana. Ottelu päättyi tasapeliin 2–2 (2–0). Vauhti pelissä oli melkoisen hyvä ja pysyi sellaisena alusta loppuun.

Joukkueet ovat kohdanneet parisen kertaa aiemmin tässä lähivuosina. Helsinkiläiset ovat olleet reilusti niskan päällä edellisillä kerroilla. Niin näytti käyvän nytkin avausjakson perusteella. KTP:n oli hankalaa vastata PK:n pelinavaamiseen. Kotijoukkue osasi hyödyntää tiloja hyvin ja pystyi luomaan ylivoimaa lähelle palloa.

PK-35 paukutti kaksi maalia avausjaksolle. Molemmissa KTP:n puolustaminen oli hiukan myöhässä ja laadukasta vastustajaa vastaan liian löysää. Silloin yleensä seurauksena on päästetty maali, kuten nytkin kävi. Toki täytyy todeta, että tilanteiden rakentelut ja viimeistelyt olivat laadukkaita. PK-35 hallitsi avauspuolikasta pelitilanteisiin nähden jättäen vieraille paljon pohdittavaa tauolle. Keskialueella taisteltiin tasapäisesti, mutta puolustamiseen jäi korjattavaa.

Tauolla vieraat saivat rauhassa punoa uusia juonia, miten tullaan peliin mukaan takamatkalta. Ohjeet alkoivatkin heti purra, sillä PK-35:n pelin avaaminen alkoi huomattavasti vaikeutua. Yhtäkkiä tilanne kääntyikin päälaelleen. Nyt KTP alkoi pyörittää peliä ja hallita palloa aavistuksen kotijoukkuetta enemmän. Tila ja vapaa pelaaja löytyi lähes joka kerta avatessa.

KTP onnistui tekemään kaksi maalia toisella puoliskolla ja nousi tasoihin. Ensimmäinen pitkän, linjan taakse suunnatun syötön päätteeksi (Viivi Ollonqvist) ja toinen erikoistilanteen jälkeen (Roosa Päivähonka). Aivan ottelun viimeisillä minuuteilla KTP:llä oli herkullinen sauma siirtyä johtoon, kun Katy Byrne pääsi nokikkain PK-35 maalivahdin kanssa. Osumaa ei kuitenkaan syntynyt maalivahdin hyvän torjunnan ansiosta.

Peli oli molemmille joukkueille hyvä harjoitus tulevaa kautta varten. Se oli, ainakin kotkalaisnäkökulmasta, kauden tähän asti kovin fyysisesti ja antoi paljon uskoa tulevaan. KTP:n sarja alkaa viikon päästä sunnuntaina Vantaan Jalkapalloseuraa (VJS) vastaan. Jos et ole vielä hommannut itsellesi kausikorttia, niin vielä on aikaa käydä ostoksilla Tiketti.fi:ssä.

FC KTP – VJS Arto Tolsa areenalla 14.4.2024 klo 15.00.