FC KTP Kotka ry

Ilves jätti taas KTP:n nollille

Ilves jäi kuluvan kauden Veikkausliigassa ainoaksi joukkueeksi, jonka maaliin ei KTP onnistunut palloa saamaan.

Tamperelaisseura käväisi perjantaina Arto Tolsa -areenalla 2012 katsojan edessä aiheuttamassa vihreävalkoisille viidennen peräkkäisen tappion lukemin 0-3 (0-1).

Kun IFK Mariehamn löi kotikentällään Hakan, on jumbona olevan ahvenanmaalaisseuran ja karsijan paikalla pysyneen KTP:n välinen etäisyys enää kaksi pistettä, kun Haastajasarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

Kaksi tolppaa ja yksi maali

Ilveksestä KTP:hen täksi kaudeksi hankittu maalivahti Rasmus Leislahti oli lahjoittaa ex-seuralleen maalin varttitunnin pelin jälkeen harkitsemattomalla vastaantulopuskuyrityksellään, mutta Ilveksen Djair Parfitt-Williamsin taidokas ohjaus tömähti vasempaan tolppaan.

Samainen Parfitt-Williams oli kuitenkin hetken päästä juonimassa Ilveksen johtomaalia, kun hänen keskityksensä tavoitti Lauri Ala-Myllymäen, jonka pusku suuntautui KTP-maalin oikeaan alanurkkaan.

cleardot.gifKTP haki kuumeisesti tasoitusta ennen taukoa, mutta turhaan.

Mikalla oli makoisia paikkoja tasoitukseen, mutta tolppaa lähemmäksi hän ei päässyt.

Toinen puoliaika alkoi isäntien kannalta synkästi, kun Santeri Haarala lisäsi tupsukorvien johtoa ja loppulukemat olivat taululla jo 66:nnella minuutilla, kun Partiff-Williams karkasi paitsion rajamailta pahantekoon.

KTP:n synkkä ilta kruunautui 77:nnellä minuutilla, kun Mika ampui kevyesti tuomitun rangaistuspotkun raskaasti yli.

"Laidasta laitaan"

- Joukkue oli oikein keskittynyt ja kovasti motivoitunut tähän peliin, mutta jostakin syystä pelimme menee laidasta laitaan. Esimerkiksi Lahdessa meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan suoraviivaisempia hyökkäyksiä ja siellä me teimme niitä yhden kerran. Nyt teimme niitä varmaan 50 kertaa, eikä se ollut suunnitelmassamme.

- Jos me pelataan suoraviivaisesti liian paljon ja he pelaavat suoraviivaista lähes koko ajan, niin kyllä siinä liikkeen määrä varsinkin keskikenttäpelaajilla tulee niin suureksi, että peliä on vaikea pitää kasassa.

- Jos me pystyisimme pelaamaan monipuolisemmin siten, että välillä kontrollia ja välillä pitempää. Nyt pelimme oli liian levotonta ja se levottomuus on ensimmäinen asia, mikä meidän pitää poistaa, KTP:n päävalmentaja Juha Malinen sanoi.

Seuraavaksi Ouluun

Kun Ilves voitollaan kasvatti eron KTP:hen neljään pisteeseen, on tilanne käytännössä se, että IFK Mariehamn ja KTP ratkovat kahdestaan putoajan ja karsijan paikat.

- Jokainen varmasti haluaa tehdä KTP:n puolesta kaikkensa. Nyt sitten sovimme pelin jälkeen niin, että pojat tulevat kapteenin johdolla sunnuntaina pari tuntia ennen harjoituksia juttelemaan ja meidän valmentajien tehtävänä on muokata tekemistämme sillä tavalla, että jokainen pääsee pelaamaan sitä omaa parasta jalkapalloaan, Malinen selvitti.

KTP:n seuraava ottelu on AC Oulua vastaan Oulussa perjantaina 29. syyskuuta.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA