Onnetarkin hylkäsi KTP:n

Kauden ennätysyleisö (3332 katsojaa) joutui poistumaan karvas maku suussaan Arto Tolsa -areenalta maanantai-iltana, kun Veikkausliigan putoamistaistelun kannalta äärimmäisen tärkeä KTP:n ja Valkeakosken Hakan välinen ottelu oli päättynyt dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemiin 1-2 (0-1).

- Tuolla pelin kuvalla seitsemän, kahdeksan tai yhdeksän kertaa kymmenestä olisimme voittaneet.

- Tällä kertaa oli sitten se kaksi kertaa, kun ei voiteta, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti harmitteli taiston päätyttyä.

Haka vaikeutti avauspuoliajalla KTP:n pelinrakentelua tukkimalla ansiokkaasti kotijoukkueen syöttölinjat, eikä kotijoukkue kyennyt rakentelemaan kuin yhden maalintekopaikan, mutta Willis Furtadon vastapalloveto Joni Mäkelän jättösyötöstä epäonnistui.

Rogerson avasi

Vieraat hyödynsivät kahdesta vaarallisesta tilanteestaan jälkimmäisen.

19 minuuttia oli pelattu, kun Logan Rogerson otti haltuunsa Eero-Matti Auvisen syötön rangaistusalueella, eikä jokaikisessä KTP:n liigaottelussa avauskokoonpanoon päässyt ja täydet minuutit FC Inter -vieraspeliä lukuun ottamatta kerännyt Daan Klinkenberg pystynyt estämään uusiseelantilaisen vetoa.

Pallo painui KTP:n maalivahti Rasmus Leislahden ohi tolpan kautta.

Pozolle filmausvaroitus

Toisen puoliajan alkuhetkillä kotiyleisö kohahti, kun Willian Pozo meni nurin rankkarialueella Hakan Niklas Fribergin otettua kuubalaisesta otteen kädellään.

Erotuomari Dennis Antamo palkitsi Pozon filmausvaroituksella, eikä palloa vietykään rankkaripisteelle käsiä levitelleen edellisen SJK-ottelun sankarin ja kotikatsomon harmitellessa.

KTP pääsi ylivoimalle, kun Hakan Auvinen hölmöili 64. minuutilla itselleen toisen varoituksen.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Haka-vahti Aatu Hakala torjui Mikan vedon tolppaan, joten viimeksi toukokuun HJK-kotitasapelissä maalinteossa onnistuneen espanjalaisen kuiva kausi sai jatkoa.

Ogungbaron ja Sihvosen avausmaalit

Lopulta raitapaitojen rynnistys palkittiin, kun Michael Ogungbaro puski liigakauden avausmaalinsa Furtadon antaman kulmapotkun jälkeen 77. minuutilla.

Viisi minuuttia tämän jälkeen oli Mikan vuoro vaatia turhaan rankkaria, kun Haka-toppari Fallou Ndiaye hyppäsi miehen selkään rankkarialueella Matias Lindforsin syötön jälkeen.

Heti perään Mika marssi vaihtoon, kun Alen Harbas kävi näyttäytymässä ensimmäistä kertaa uudelle kotikatsomolleen.

Sitten tapahtui se kaikista epätodennäköisin vaihtoehto eli Haka teki maalin.

Hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Stavros Zarokostas keskitti oikealta ja Ogungbaron purku suuntautui kotkalaisittain epäonnekkaasti suoraan Hakan maalitilinsä liigassa avanneelle Atte Sihvoselle, jonka hevosenpotku oli mahdoton torjuttava Leislahdelle.

Jotta epäonni olisi KTP:n kannalta täydellinen, nähtiin vielä lisäajan viidennellä minuutilla melkoinen episodi Haka-maalilla.

Pozon kulmapotku kiertyi Klinkenbergille, jonka ohjauksen maalivahti Hakala torjui maaliviivalta suoraan Sandbergille.

Ruotsalaispelaaja suuntasi pallon kohti Haka-maalia, mutta suoraan maaliviivalla seisseeseen Klinkenbergiin.

Sillä ei ollut sitten enää mitään väliä, että Tino Purmeen yritys puolesta kentästä tömähti tyhjän KTP-maalin tolppaan, kun maalivahti Leislahti oli jäänyt makaamaan toiseen päätyyn loukattuaan itseään yrittäessään auttaa joukkuetovereitaan tasoitusmaalin teossa.