FC KTP Kotka ry

Hyviä asemia ylempään loppusarjaan tarjolla

Naisten Ykkösen ylemmän loppusarjan paikat ovat joukkueille jo varmistuneet, vaikka runkosarjaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta. Vaasa IFK on sarjassa toisena ja KTP neljäntenä. Piste-eroa näiden joukkueiden välillä on viisi pistettä. Yläloppusarjaan jäävät runkosarjassa hankitut pisteet voimaan. Yläloppusarjan voittaja nousee suoraan Kansalliseen Liigaan ja toiseksi tullut karsii Liigapaikasta Kansallisen Liigan toiseksi viimeisen joukkueen kanssa. Kevätkierroksella VIFK voitti joukkueiden keskinäisen ottelun 2–1.

VIFK on ollut erityisen tehokas hyökkäyspäässä. 15:sta pelaamassaan ottelussa se on tehnyt peräti 38 maalia. Se on sarjassa toiseksi eniten yhdessä PKKU:n kanssa. Joukkueen paras maalisinko on Fanny Forss, joka on osunut jo 10 kertaa tällä kaudella Ykkösessä. Fannyn lisäksi joukkueesta voisi mainita mm. Elin Rajalan ja Lotta Rosenströmin. Elin on päässyt edustamaan Suomea 2004 syntyneiden maajoukkueessa. Lotta lienee joukkueensa kokenein pelaaja. Hänelle on kertynyt Liigakokemusta 45 ottelun verran eri joukkueissa.

KTP lähtee otteluun luottavaisin mielin. Takana on hyvä esitys KuPS Akatemiaa vastaan viime lauantailta. Joukkueen minimitavoitteena ollut sarjapaikan uudistaminen toteutui etuajassa. Tästä eteenpäin joukkueella on vain voitettavaa. Viimeaikaiset ottelut ovat menneet hyvin. Joukkueen palloton pelaaminen on ollut mallikasta. Pallollisen pelaamisen kehittämiseen on vielä kiinnitettävä paljon huomiota. Viime viikon ottelussa kentällä oli yksi uusi pelaaja, kun Selma Harju palasi joukkueeseen. Nyt Selma nähdään kotikentällä. Kotijoukkueen sairastuvalla on edelleen liikaa pelaajia. Sen ei kuitenkaan saa antaa häiritä, vaan ne ketkä ovat pelikunnossa, laitetaan tuleen. Heidän on otettava isompaa vastuuta ja kannettava se menestyksekkäästi.

Viidestä edellisestä ottelustaan VIFK on kerännyt 12 ja KTP 11 pistettä, tasaista on matkanteko ollut. Molemmat joukkueet haluavat voittaa tulevan ottelun ja hakea mahdollisimman hyvät asemat loppusarjaa silmällä pitäen. JyPK on hienoisella karkumatkalla ja näyttää vahvasti siltä, että se tulee voittamaan naisten Ykkösen tänä vuonna. Nousukarsinta paikasta tullaan käymään kova taisto. Toiseksi tullut joukkue on oikeutettu karsimaan noususta Kansalliseen Liigaan. Karsinnassa vastaan asettuu Liigan toiseksi viimeinen joukkue. Kolme joukkuetta (VIFK, PKKU ja KTP) ovat viiden pisteen sisällä tällä hetkellä. Näillä kaikilla joukkueilla on halu edetä seuraavalle sarjaportaalle. Tai ainakin yrittää nousta Kansalliseen Liigaan.

KTP:llä on edessään iso haaste, mutta usko omaan tekemiseen on kova. Jos joku on varmaa, niin se, että periksi ei anneta ja kaikki laitetaan likoon! Vaikka vastus lauantaina on kova, on myös luotto omaan tekemiseen korkealla. Kotijoukkue on hyvässä kunnossa ja valmiina haastamaan kenet tahansa. KTP:n mottona on, ettei koskaan anneta periksi. Se pätee myös tulevana lauantaina. Joukkue odottaa myös kotiyleisön olevan paikalla runsaslukuisena kannustamassa joukkuetta yhä parempiin suorituksiin. Tätä tukea joukkue myös arvostaa erittäin paljon. Sen avulla jaksaa painaa vielä sen kuuluisan viimeisen spurtin, taklauksen tai laukauksen.

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myös myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä DataGroup Kotka:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin verkosta ostetulla lipulla 8 €. Liput portilta ostettuna maksavat 10 €.

FC KTP - VIFK naisten Ykkönen 12.8.2023 klo 15.00 Arto Tolsa areena, Kotka