FC KTP Kotka ry

Pisteet jaettiin Kotkassa

KTP ja PKKU pelasivat intensiivisen naisten Ykkösen ottelun Arto Tolsa areenalla. Pisteistä taisteltiin kovalla sykkeellä tasaisesti läpi ottelun. Kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, joten pisteet jaettiin 0–0 tuloksella.

KTP:n ja Pallokerho Keski-Uusimaan (PKKU) välisestä ottelusta oli odotettavissa tasainen taisto pisteistä ja sellainen siitä tulikin. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin, joten suurempia yllätyksiä eivät joukkueet toisilleen pystyneet tarjoilemaan. Ottelu oli Ykkösen tasolle hyvävauhtinen kamppailu.

KTP aloitti ottelun pirteästi. Vain reilut kuusi minuuttia oli pelattu, kun pallo löysi tiensä hienon hyökkäyksen päätteeksi ylärimaan. Anni Eriksson teki oivan juoksun rangaistusalueen sisään, saaden itsensä pelattavaksi. Kotijoukkueen kannattajien harmiksi viimeistely ei täysin onnistunut, vaan suuntautui kohti ylärimaa. KTP jatkoi hyviä otteitaan läpi ensimmäisen puoliskon, muttei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

KTP:n pelinavaaminen onnistui hienosti läpi ottelun. Riippumatta siitä, yrittikö PKKU prässätä ylhäältä vai pudottivatko he prässin aloittamistasoa lähemmäs keskiviivaa, sai KTP avattua pelin haluamallaan tavalla. Liikkeet olivat oikea-aikaiset ja vaihtoehtoja oli tarjolla useampia. PKKU:n puolustaminen oli lähes aina askeleen kotijoukkueen avaamista jäljessä.

Kotijoukkueen hyökkäysten rakenne on hyvällä tolalla. Pelaajat osaavat yleensä täyttää kentän oikein, jotta se mahdollistaa helpomman pallonhallinnan. KTP pystyi pelaamaan palloa keskikentän kautta ja täten rakentelemaan hyviä paikkoja murtautumiseen puolustuslinjan taakse. Etenkin Kia Voutilainen teki useita hyviä juoksuja PKKU:n linjan taakse ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Niitä joukkue ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä maalien muodossa. Muutamia läheltä piti -tilanteita syntyi, ei sen kummempaa.

Myös KTP:n puolustus oli rautaa viikonlopun ottelussa. Kotijoukkue ei antanut yhtään ylimääräistä tilaa vierailleen. Sonja Leino kotkalaisten maalilla pääsi kohtuullisen helpolla. Muutama hyvä torjunta ja erikoistilanteiden selvittäminen hänen kohdalleen ottelussa osui. Niistä hän selvisi hyvin arvosanoin. Ylipäänsä KTP:n puolustamista on viime aikoina leimannut tiiviys ja halu voittaa kaksinkamppailut. Joukkueen tavaramerkiksi noussut periksiantamattomuus oli silminnähtävää myös tänä viikonloppuna. Tämä PKKU ottelu oli jo neljäs peli peräkkäin, ettei vastustaja ole tehnyt maaliakaan KTP:n verkkoon. Kaikkiaan tämä oli seitsemäs nollapeli tämän vuoden sarjassa.

KTP teki ottelussa neljä vaihtoa. Tauolta kentälle tuli Oona Kelkka Kia Voutilaisen tilalle. Tunnin kohdalla Alliyah Varga teki tilaa Janette Hanskille ja 75. minuutin kohdalla Julia Heino ja Anni Eriksson luovuttivat paikkansa Annika Pasille ja Henni Hyyryselle. Vaihdot toivat uutta virtaa kentälle väsyneiden jalkojen tilalle. KTP painoi peliä väkisin PKKU:n puoliskolle viimeisen puolen tunnin aikana. Jonkin aikaan näytti jo siltä, että kotijoukkue tekee maalin, vaikka väkisin. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen 0–0.

Lopputulos tiesi sitä, että PKKU pysyy pari pistettä KTP:n edellä sarjataulukossa. Seuraavaksi KTP kohtaa vieraskentällä EBK:n. EBK voitti tällä kierroksella oman ottelunsa ja kavensi välimatkaa KTP:hen nähden neljään pisteeseen. Runkosarjaa on pelaamatta viisi kierrosta. Tällä hetkellä viimeistä paikkaa ylempään loppusarjaan neljän parhaan joukkoon tavoittelee kiivaimmin sekä KTP 22 pistettä (4.) että EBK 18 pistettä (5.)

Ma 31.7.2023 klo 20.00 EBK – FC KTP Keski-Espoon TN, Espoo