FC KTP Kotka ry

Tasapelillä tauolle - "Kundit repivät kaiken irti"

Täsmälleen yhtä hurjatahtisessa (12 päivässä neljä peliä) otteluruuhkassa viime aikoina olleet KTP ja tamperelainen Ilves päätyivät 0-0-tasapeliin Arto Tolsa -areenalla lauantaina.

Se, että KTP näytti joukkueista väsyneemmältä, ei ollut ihme, sillä raitapaidat joutuivat keskiviikkona uurastamaan tappiollisessa Suomen cupin ottelussa kivikovaa AC Oulua vastaan, kun Ilves pääsi "hieman" helpommalla nuijiessaan Kolmosessa pelaavan VJS:n.

Neljännen kerran maalittoman tasapelin Veikkausliigassa pelannut sarjanousija pääsee enemmän kuin ansaitulle kahden viikon mittaiselle ottelutauolle, sillä seuraava ottelu on vasta 22.7. Oulussa.

- Sarjatauko tulee hyvään saumaan. Nyt on aikaa parannella vammoja ja harjoitellakin vähän, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Ilveksellä paikkoja

Ensimmäisellä puoliajalla Ilveksellä oli lukuisia "tilanteenpoikasia".

Varsinkin Santeri Haarala ja Petteri Pennanen aiheuttivat tukalia hetkiä KTP-puolustukselle, mutta paras paikka osui Oiva Jukkolalle, jonka vedon KTP:n maalivahti Rasmus Leislahti selvitti.

KTP:llä oli oikeastaan vain "melkein" maalintekopaikka, kun Willis Furtado pääsi Tatu Miettusen heikkoon palautukseen väliin.

Furtado yritti pienestä kulmasta vetoa, joka suuntautui kuitenkin sivuverkkoon, ja jäähyväisotteluaan KTP-paidassa pelannut Georgios Manthatis jäi turhaan odottelemaan maaliaukolla syöttöä.

"Kauden huonointa"

- Eka jakso oli kauden huonointa KTP:tä. Pakko antaa kreditiä Ilvekselle, joka tuli hyvällä jalalla otteluun.

- Heillä oli vähän eri muoto kuin viime peleissä ja he aiheuttivat prässillään ja ylipäätään puolustamisen kanssa meille ongelmia, Leppälahti analysoi avauspuoliaikaa.

Leppälahti teki tauolla kaksi vaihtoa, kun Gabriel Sandberg ja Matias Lindfors antoivat paikkansa David Ramadingayelle ja Miska Rautiolalle.

- Kun keskiviikkona oli se cupin peli, eikä välissä ollut kuin pari päivää, niin Lindfors ja Sandberg olivat ekalla jaksolla todella väsyneellä jalalla liikkeellä.

- Heidät oli pakko ottaa pois ja korvata tuoreilla jaloilla, Leppälahti selvitti.

Energinen kapteeni

Ramadingaye toi kentälle energiaa ja kiusasi pari kertaa Ilves-vahti Otso Virtasta tulisilla vedoillaan.

Aivan pelin päätöshetkillä KTP-kapteeni pyöritteli aikansa vastustajia ja petasi sitten loistopaikan Joni Mäkelälle.

Harmi vain, että Mäkelän sijoitus meni hiukan ohi oikean tolpan.

20 minuuttia aiemmin Ilveksen Haaralalla oli mainio paikka iskeä ratkaisumaali, mutta hän laukoi suoraan Leislahden jalkoihin.

Rautiolakin ehti näyttää hyvinkin käyttökelpoiselta pelaajalta myös vähän oudommalla pelipaikalla keskikentällä.

Kun Aleksi Tarvonen tuli Simo Roihan tilalle viimeiseksi tunniksi, nähtiin kentällä KTP-paidassa yhtä aikaa kolme entistä ilvestä (Tarvonen, Leislahti ja Rautiola).

Ilveksessäkin pelasi yksi aiemmin kotkalaisseuraa edustanut pelaaja eli vuonna 2015 FC KooTeePeessä pelannut Felipe Aspegren, jota Ramadingaye sai rauhoitella tosissaan ottelun jälkeen.

Kun ottelua oli käyty 88 minuuttia, sai kotiyleisö aihetta suosionosoituksiin, kun Manthatis asteli viimeistä kertaa pois Arto Tolsa -areenalta antaen paikkansa Matias Paavolalle.

"Huikea venyminen"

-Toisella jaksolla paransimme selvästi ja pelasimme niin kuin meidän pitääkin pelata. Ilveksellä oli muutama vahva painostusjakso, mutta meilläkin oli muutama paikka.

- Maali roikkui ilmassa, mutta isossa kuvassa tällaisen otteluruuhkan jälkeen ja tässä loukkaantumistilanteessa tämä oli meiltä huikea venyminen toiselle jaksolle.

- Kundit repivät itsestään kaiken irti ja siitä pitää olla ylpeä, Leppälahti jutteli.

KTP lähtee ottelutauolle seitsemänneltä sijalta kerättyään 15 pelistä 17 pistettä.

Putoajan paikalla oleva IFK Mariehamn on pelannut kaksi ottelua vähemmän ja pinnoja on seitsemän vähemmän.

- Tällä hetkellä ei kannata sarjataulukkoa tuijotella, kun joukkueilla on eri määrä otteluita. Kannattaa vain mennä peli kerrallaan taistellen ja yrittää kehittyä, Leppälahti päätti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA