Liimatta jätti KTP:n jatkopaikatta

KTP:n 2241 katsojasta koostunut kotiyleisö toivoi Arto Tolsa -areenalla keskiviikkona taatusti, että tasan kolme kuukautta aiemmin liiga-avauksessa AC Oulun voitto-osuman ampunut Otso Liimatta olisi jäänyt tällä kertaa maaleitta, mutta toisin kävi.

KTP oli vahvasti kiinni Suomen cupin välieräpaikassa vielä vajaat 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta ensin vieraiden Ashley Coffey puski tasoituksen ja sitten Liimatta kävi laukaisemassa taas oululaisten voittomaalin lukemiin 1-2 (1-0) -päättyneessä ottelussa.

- Pelattiin briljantti jalkapallo-ottelu ja olen todella ylpeä kundeista, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti tiivisti omiensa otteet.

Manthatis avasi maalitilinsä

KTP sai peliin unelma-alun.

Erinomaisesti palloa jälleen suojannut Willis Furtado eteni tankkimaiseen tyyliinsä ja syötti Joni Mäkelälle, jonka esityöstä peliväline kimmahti Georgios Manthatisille, joka kurotti nahkakuulaan ensimmäisenä ja siellä oli.

Kuudennella minuutilla syntynyt maali oli kreikkalaispelaajan koko kauden (yhdeksän liigaottelua, neljä Liigacupin peliä ja kolme Suomen cupin mittelöä) ensimmäinen.

Isännillä oli heti toisen puoliajan alkuhetkillä vahva painostusjakso.

David Ramadingaye ja Simo Roiha syöttelivät Mäkelälle puskupaikan, mutta voimaa ja tarkkuutta ei ollut tarpeeksi, joten Oulun maalivahti Juhani Pennanen sai kopata pallon huojentuneena suoraan näppeihinsä.

Jossittelua

- Jos olisimme tehneet toisen jakson alkuvaiheissa 2-0, olisimme menneet jatkoon, muttei tehty, Leppälahti harmeili.

Tunnin pelin jälkeen Johannes Laaksonen otti Matias Lindforsin paikan KTP:n keskikentällä.

Samaan aikaan AC Oulun Coffey ja Yassin Daoussi kirmasivat kentälle Rasmus Karjalaisen ja Rony Huhtalan tilalle.

71 minuutin pelaamisen jälkeen jälleen sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan ahkerasti raatanut Manthatis, jonka vaihtoa muutamat katsojat taiston tauottua hämmästelivät, otettiin vaihtoon (Aleksi Tarvonen) ja Oulun kaksikko Niklas Jokelainen - Luquinhas sai antaa tilaa Magnus Breitenmoserille ja Onni Suutarille.

"Kahvi" ja "Liimaton karhu" maalasivat

Kun innokkaimmilla kotkalaiskannattajilla saattoi jo herätä mielen sopukoissa haave mahdollisesta reissusta "piipun juurelta" Olympiastadionin tornin kupeeseen, kaatoi yhdeksän liigamaalia vieraille tällä kaudella tehnyt Coffey kirjaimellisesti kuin kylmää kahvia fanien niskaan.

75 minuuttia oli pelattu, kun Liimatta keskitti vasemmalta ja Coffey puski 1-1.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä 83 minuutin vääntämisen jälkeen pallo pomppi juuri sopivasti Coffeyn laukauksesta Liimatalle, jonka vastustamaton kuti masensi lopullisesti KTP-fanit.

- Oululla oli vielä laittaa Ashley Coffeyn tasoinen pelaaja kentälle ja tiesimme, että sieltä alkaa tulla keskityksiä. Yhdestä Liimatan keskityksestähän se maali sitten tuli.

- Ei vain siedetty niitä keskityksiä, mitä sieltä sateli. Aika iso flashback siitä edellisestä Oulu-pelistä. Silloinkin tuli transitio ja he saivat keskityspaikan, Purettiin huonosti pallo, kun Liimatta teki maalin. Nyt ihan sama juttu, Leppälahti selitti.

Lauantaina Ilves

KTP:n harmitusta välieräpaikan menettämisestä lisää varmasti vielä sekin seikka, että maan terävin sarjakärki (KuPS, HJK ja SJK) on jo tippunut jatkosta.

AC Oulun lisäksi jatkoon menivät Honka, Ilves ja IFK Mariehamn.

Hongan ja IFK Mariehamnin KTP on jo tällä kaudella voittanut, eikä vain maalilla KTP:n Tampereella voittanut Ilveskään mahdoton tiputettava olisi ollut.

- Torstaina on vapaapäivä ja perjantaina videopalaveri, jonka jälkeen vedämme hyvät treenit, Leppälahti paljasti KTP:n lähipäivien ohjelman.

KTP:n seuraava ottelu Veikkausliigassa on lauantaina 8.7. kello 17. Tuolloin Arto Tolsa -areenan vastustajaksi saapuu Ilves.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA