FC KTP Kotka ry

KTP ja aurinko hellivät yleisöä

Kotkalaisjoukkueelle 17 vuotta sitten edellisen kerran hävinnyt FC Lahti joutui taipumaan Arto Tolsa -areenalla tiistaina.

KTP oli kaikessa mahdollisessa jalkapalloon liittyvässä asiassa heikkoa vierastaan parempi, kun raitapaidat kaatoivat Willis Furtadon ja jäähyväisottelussaan vihdoinkin Veikkausliigakautensa ensimmäisen täysosuman tehneen Jack de Vriesin maaleilla lahtelaiset lukemin 2-0 (0-0).

KTP:n liigakauden neljättä voittoa oli saapunut seuraamaan peräti 3154 katsojaa, jotka saivat hymyillä kilpaa auringon kanssa seuratessaan erinomaisen viihdyttävää kotkalaisnäytöstä.

- 2-0 on varmaan ihan oikeutettu lopputulos. Lahti oli Lahdessa reilusti parempi (FC Lahti-KTP päättyi toukokuussa 0-0), mutta silloin meillä kävi viuhka. Nyt oltiin parempi joukkue, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Otteluita riittää

KTP oli tyrmäävän ylivoimainen aloittaessaan hurjan otteluputkensa, jonka aikana sarjanousija pelaa 12 päivässä neljä kamppailua.

Laukaukset maalia kohti kirjattiin 11-0.

- Meillä oli tähän peliin oikeastaan kaksi pointtia. Ensimmäinen oli se, että meillä pitää olla energiaa joka puolella kenttää.

- Toinen oli, että ottelu tulee olemaan boxien välissä tasainen ja se ratkaistaan boxissa, Leppälahti jutteli.

Furtadon viides

KTP-käskijä myönsi, että Furtadon kauden viides liigamaali heti toisen puoliajan alussa tuli hyvään saumaan.

Kap Verden maajoukkuemies veti vasurillaan kaukaa kierteisen vapaapotkun, joka yllätti liian helposti lahtelaisvahti Anton Munukkan, vaikka KTP-hyökkääjän laukaus olikin taitava.

- Ensimmäisellä jaksolla ihan alussa oli pari paikkaa, mutta sitten aloimme tuskailla tuolla penkillä, kun keskityksemme taka-alueelle olivat huonoja.

- Emme saaneet luotua laatupaikkoja, kun vähän hätäilimme. Meillä oli sitten vähän vaikea hetki, mutta kun pääsimme tauolle, niin sen jälkeen Furtadon ekstrasuoritus helpotti paljon.

Joni syötti, Jack teki

Tämän jälkeen Furtadolla ja Georgios Manthatisilla oli omat paikkansa ennen kuin de Vries tuli vaihtopenkiltä ratkaisemaan pelin.

Jo heti toisella minuutilla Joni Mäkelältä avausmaalin komealla jalkatorjunnallaan "ryöstänyt" Munukka ei pystynyt vangitsemaan de Vriesin oikean jalan laukausta, kun reilu varttitunti oli pelaamatta.

Mäkelä ansaitsee 2-0-maalista sulan hattuunsa, sillä hänen kierresyöttönsä de Vriesille oli superhieno.

- Hän (de Vries) on mennyt alun jälkeen koko ajan tasaisesti eteen päin jalkapalloasioissa ja kehittynyt paljon. Hän tuli tänne pelaajana, joka oli vähän vaikeassa kohdassa uraansa, kun ei ollut saanut isommassa sarjassa oikein peliaikaa.

- Syystä ja toisesta hänen pelituntumansa oli alhainen. De Vries on kuitenkin oppinut paljon asioita ja ollut mahtava persoona kopissa. Nyt sitten saatiin se näkyvä palkinto, kun hän laittoi pallon pussiin, Leppälahti jutteli.

Ahvenanmaalle

KTP:ssä oli lukuisia vaaratilanteita vieraiden maalille aiheuttaneen Furtadon ohella monta muutakin onnistujaa.

Manthatis oli jälleen vakuuttava raataja ja kapteeni David Ramadingaye näytti taas hyvää pallollista osaamistansa.

Mukavaa oli myös nähdä Aleksi Tarvonen kahden kuukauden tauon jälkeen taas pikavisiitillä kentällä.

86. minuutilla kentälle päässyt Anttoni Huttunenkin meinasi lähes välittömästi pelaamaan päästyään osua tolppien väliin, mutta harmittavan lähelle hänen avausmaalinsa liigassa jäi.

KTP jatkaa pelejään Veikkausliigassa lauantaina, kun seitsemänneksi Ilveksen ohi noussut kotkalaisjoukkue matkaa Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin kotikentälle.

- Tästä tuloksesta nautitaan tämä ilta ja sitten katsotaan taas eteen päin, Leppälahti päätti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA