FC KTP Kotka ry

Maalit vähissä KTP-FC Lahti -pelissä ?

KTP jatkaa taivallustaan Veikkausliigassa jälleen tiistaina.

Kahdeksantena majaileva KTP on kerännyt 12 pelistään yhtä monta sarjapistettä, ja yhdeksäntenä olevalla FC Lahdella on kasassa 10 kamppailusta 10 pinnaa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun puolivälissä Lahdessa lukemiin 0-0 päättyneessä pelissä.

Se, että kamppailu jäi maalittomaksi, ei varsinainen yllätys ollut, sillä vain sarjajumbona lojuva VPS on tehnyt vähemmän maaleja (6) kuin KTP (10) ja Lahti (8).

Puolet peleistä ilman maalia

KTP on jäänyt kuudesti liigassa nollille ja FC Lahti viisi kertaa.

- Olimme tuossa ottelussa huonoja. Emme saaneet peliämme rullaamaan, eikä meillä ollut pallonhallintaakaan.

- Lahdella oli tosi hyviä paikkoja ja Leislahti (Rasmus) pelasti meille tasapelin torjumalla rankkarinkin, KTP:n sankariksi keskiviikkoisessa Suomen cupin ottelussa noussut Simo Roiha muistelee.

KTP löi EIF:n Roihan hattutempulla 3-0.

- Tulos tyydyttää ehdottomasti. Tiesimme, että EIF on hyvä joukkue, sillä joukkueella taisi olla 12 ottelua ennen kohtaamistamme ilman tappiota. Olimme kuitenkin pelanneet hyvin, vaikka hävisimmekin edelliset pelimme HJK:lle ja Interille.

- Olimme luottavaisia, että menemme jatkoon. Suoritus oli kelvollinen, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahtea EIF-ottelussa sijaistanut Mikko Viitsalo sanoi taiston tauottua keskiviikkona Arto Tolsa -areenalla.

Parempaankin KTP olisi voinut Viitsalon mielestä kuitenkin pystyä.

- Eka puoliaika oli ookoo. Toisen jakson aloitimme kuitenkin heikosti, ja EIF:llä oli hyvät saumat. Meidän olisi pitänyt ratkaista peli jo aikaisemmin.

"Kiva kaupunki"

Roiha pelaa KTP:ssä ensimmäistä kauttaan.

32-vuotias hyökkääjä pilasi viime kaudella nousunsa jo varmistaneen KTP:n haaveet tappiottomasta kotisaldosta tekemällä Ykkösen ylemmän jatkosarjan viimeisessä pelissä TPS:lle 1-0-voittomaalin.

Rovaniemellä jalkapallo-oppinsa alkeet saanut Roiha on viihtynyt hyvin uudessa kotikaupungissaan.

- Olen sopeutunut mukavasti. Seura on auttanut kaikissa asioissa, olen ollut terveenä ja kaupunki on kiva. Pienempi ja hiljaisempi kuin Turku, mutta en minä mitään menoa kaipaakaan.

- Ei TPS:ssä tai KTP:ssä mitään sen kummempia eroja ole. Molemmissa on hyvä joukkuehenki ja olen viihtynyt hyvin.

Kova kilpailu

Roiha myöntää, että kilpailu on ollut kovaa nousijajoukkueessa.

- Mika ja Furtado ovat pelanneet hyvin, ja peliajasta on ollut taistelua.

- Jollain tasolla olen ollut tyytymätön peliaikaani. Nyt, kun Mika on sivussa, kuitenkin saan varmasti enemmän mahdollisuuksia.

Roiha on saanut peliaikaa liigassa viisi ja puoli tuntia onnistuen maalinteossa kerran HJK:ta vastaan Kotkassa.

Suomen cupissa verkko on pölissyt samaisessa peliajassa jo kuusi kertaa, kun hän pommitti hattutemput MyPan ja EIF:n verkkoihin.

Halu oppia

Tepsille viime kaudella Ykkösessä 10 maalia ampuneella Roihalla on yhä intoa oppia koko ajan uutta, vaikka kokemusta riittää.

- Yritän joka päivä kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Pyrin oppimaan jalkapallosta mahdollisimman paljon. Erityisesti taktisiin asioihin haluan kiinnittää enemmän huomiota.

Millainen vastus Kotkaan tiistaina matkaava FC Lahti on?

- Se on hyvin koottu joukkue, joka puolustaa tiiviisti. Nuorille pelaajille on annettu peliaikaa ja joukkueessa on vaarallisia yksilöitä.

KTP-FC Lahti. Veikkausliigan ottelu Arto Tolsa -areenalla tiistaina 27.6. kello 18. Tervetuloa!

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA