FC KTP Kotka ry

Simo Roihalle taas hattutemppu - KTP on kahdeksan joukossa Cupissakin

Kahdeksantena Veikkausliigassa oleva KTP on nyt myös Suomen cupissa kahdeksan parhaan joukossa, kun vihreävalkoiset kaatoivat Arto Tolsa -areenalla Ekenäs IF:n keskiviikkona maalein 3-0 (1-0).

KTP kohtaa puolivälieräottelussa heinäkuun viidentenä päivänä kotikentällään joko AC Oulun tai Vaasan Palloseuran, jotka pelaavat tänään Oulussa.

Kotijoukkueen sankariksi nousi 1748 katsojan edessä Simo Roiha, joka onnistui jo toisen kerran tällä kaudella Cupin pelissä iskemään pallon vastustajan maaliin kolme kertaa.

32-vuotias hyökkääjä iski Ykkösessä kolmantena olevaa EIF:iä vastaan avauspuoliajalla kerran, kun puoli tuntia oli pelattu, ja toisella puoliajalla kahdesti 77. ja 83. minuutilla.

MyPan kotikentällä Roiha tarvitsi hattutemppuunsa aikaa vain 18 minuuttia (25-43), mutta vastuskin oli reilu kuukausi aiemmin "hieman" toista luokkaa.

- Lehtiranta (Juho) pääsi vetämään rankkarialueen rajalta ja pallo kimmahti puolustajasta suoraan minulle vitosen rajalle, Roiha muisteli ensimmäistä maaliaan.

De Vries jäätyi

Toisen puoliajan viidennellä minuutilla isäntien Jack de Vriesillä oli oiva mahdollisuus käytännössä jo lähes ratkaista peli, mutta hän jotenkin jäätyi vapaaksi päästessään yrittäen laukauksen sijaan tavoitella syötöllään Roihaa, ja tilanne kuivui kokoon.

Kaikesta näkee, että yhdeksän tunnin maalittomuudesta pääsarjassa on kehittynyt ensi tiistain FC Lahti-ottelussa mitä ilmeisimmin viimeisen kerran KTP-paidassa olevalle yhdysvaltalaistaiturille melkoinen henkinen taakka.

Venezian laina on näyttänyt osaavansa pelata, mutta maalinteko liigassa on tuottanut tuskaa.

Niemelä mies paikallaan

Tämän jälkeen EIF kehitteli pikatahdissa kolme mukavaa maalintekopaikkaa, mutta KTP:n maalissa jälleen cup-pelissä torjunut Matias Niemelä oli mies paikallaan.

- Katsomme aina tilanteen mukaan, miten joukkuetta peluutetaan, mutta Niemelä pelasi tosi hienosti tänään ja tämä taisi olla hänen paras ottelunsa tähän asti.

- Ei ole mitään syytä, miksei hän jatkaisi seuraavallakin kierroksella tolppien välissä, UEFA:n valmentajakoulutuksessa olevaa päävalmentaja Jussi Leppälahtea tuurannut Mikko Viitsalo jutteli.

Kun EIF ei pystynyt tasoitukseen, pääsi Roiha ratkaisemaan pelin.

Ensin 187-senttinen FC Lynxin kasvatti hyödynsi vieraiden karmean harhasyötön, minkä jälkeen hän viimeisteli loppuluvut rankkaripisteeltä.

- Sain piiloteltua itseni sen verran hyvin, että vastustaja ei varmaan huomannut minua ja sortui heikkoon syöttöön alaspäin. Rankkarissa kerkesin huomata maalivahdin liikkeen toiseen suuntaan ennen vetoani, Roiha sanoi.

Mikalla nilkkavamma

Roihan maalivire on löytynyt hyvää aikaan, sillä sairastupa sai taas täytettä viikolla harjoituksissa ja itse pelissäkin.

- Simo on sellainen pelaaja, että todennäköisesti hänet olisi muutenkin laitettu aloitukseen, sillä hän on varsinkin tällaisissa cup-peleissä, mitkä ovat yhdestä poikki, tärkeä.

- Mikalla on nilkkavamma. Hänen nivelsiteensä taittui maanantain harjoituksissa ja hän on todennäköisesti 3-4 viikkoa sivussa.

- Nurmoksen (Lassi) polvi otti pelissä pienen tällin ja hän itsekin ihmetteli, että mikä siihen tuli. Ei hän osannut tarkemmin kuvailla sitä kipua, eikä minullakaan ole sen tarkempaa tietoa, Viitsalo kertoi.

KTP:n viimeisimmästä, jo lähes tarunhohtoiseksi nousseesta Cup-voitosta vuonna 1980, on jo aikaa ihan riittävästi.

- Ollaan päästy jo aika pitkälle. Meillä on tavoitteena mennä ihan päätyyn asti, Viitsalo kommentoi.

KTP:n seuraava ottelu Veikkausliigassa on ensi tiistaina 27.6. Tuolloin Kotkaan saapuu FC Lahti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA